کرونا و میل جنسی : آیا کرونا روی میل جنسی تاثیرگذار است؟ بر اساس یک تحقیق انجام شده، کورونا ویروس باعث کاهش سطح تستوسترون در مردان شده و احتمال مریضی جدی آنها و همچنین کاهش میل جنسی‌‌ شان را افزایش میدهد.

محققان در ترکیه سطح این هورمون جنسی‌ را در ۲۰۰ مردی که به دلیل مثبت بودن تست کووید-۱۹‌ شان در بیمارستان بستری بودند را آنالیز کردند.

بیش از نصف آنها (۵۱ درصد) شاهد بروز پدیده ای به نام هیپوگونادیسم بودند، وضعیتی که در آن بدن مردان نمی‌تواند تستوسترون کافی‌ تولید کند. به طور میانگین، افراد شرکت کننده در این تست تجربه ۳۰% کاهش سطح تستوسترون پس از ابتلا به این بیماری را داشتند، که این کاهش میتواند سطح تستوسترون را در وضعیت ناسالم قرار دهد. در این مطلب از مکمل ها به این موضوع کرونا و میل جنسی مردان می پردازیم.

 

کرونا و میل جنسی
کرونا و میل جنسی

 

کرونا و میل جنسی : نکات مهم!

محققان مدعی این بودند که رابطه مستقیمی‌ بین بیماری شدید و کاهش سطح تستوسترون وجود دارد. اما، حتی مردانی که هیچگونه علائمی از این بیماری را نشان نداده بودند، دو سوم آنها گزارش کاهش میل جنسی‌ خود را دادند که این امر یکی‌ از نشانه‌های واضح کاهش سطح تستوسترون می‌باشد.

تستوسترون علاوه بر اینکه در زمینه رشد ارگان‌های جنسی‌ و رشد عضلات نقشی‌ کلیدی دارد، همچنین به تنظیم واکنش‌های سیستم ایمنی نیز کمک می‌کند، از جمله مقابله با بیماری‌های واگیر دار.

کمبود سطح تستوسترون مرتبط با افزایش احتمال مرگ بر اثر ابتلا به آنفولانزا و همچنین عفونت‌ها بوده است.

دانشمندان دانشگاه مرسین که این تحقیق را انجام داده اند، معتقدند کووید-۱۹ با اختلال در سیستم ایمنی، مردان را بیشتر در زمینه بروز علائم سخت تر این بیماری مستعد کرده است.

این تحقیق که در ژورنال (The Aging Male) منتشر شده است، به بررسی ۲۳۲ مرد بیماری می‌پردازد که تست کووید-۱۹ آنها مثبت اعلام شده بود.

این مردان به سه گروه تقسیم شدند، افرادی که در آی سی‌ یو بستری بودند، افرادی که بدون علامت بیماری بودند و افرادی که تنها نیازمند مراقبت‌های معمولی‌ بودند.

هیپوگونادیسم که شرایطی است که در آن بدن مردان نمی‌تواند به اندازه کافی‌ تستوسترون تولید کند، در ۱۱۳ نفر (۵۱.۱ درصد) از بیماران مشاهده شد.

سطح تستوسترون قبل از ابتلا به کووید-۱۹، تنها برای ۲۴ نفر از این افراد یافت شد.

اما نتایج نشان داد که این بیماران تجربه کاهش ۳۰ درصدی سطح تستوسترون خود را داشتند و به طور میانگین سطح تستوسترون آنها از ۴۵۸ نانوگرم بر دسی‌ لیتر به ۳۱۵ نانوگرم بر دسی‌ لیتر کاهش یافته بود.

 

مرتبط بخوانید: کرونا در بارداری

 

سطح سالم تستوسترون معمولا بالای ۳۰۰ نانوگرم بر دسی‌ لیتر در نظر گرفته میشود.

محقق ارشد صلاح الدین سایان، متخصص اورولوژی این دانشگاه میگوید “ هرچه شدت بیماری کووید-۱۹ افزایش میافت، سطح تستوسترون کل نیز کاهش میافت. در واقع سطح تستوسترون کل بیماران بستری در آی سی‌ یو کاهش بسیار چشم گیر تری را نسبت به افراد بدون علائم بیماری داشت. به علاوه، سطح تستوسترون افراد بستری در آی سی‌ یو، از سطح این هورمون در افرادی که تحت مراقبت‌های نرمال بودند نیز بسیار پایین تر بود. تستوسترون مرتبط با ایمنی ارگان‌های تنفسی می‌باشد، و کاهش سطح این هورمون ممکن است احتمال بروز عفونت‌های تنفسی را افزایش دهد. کمبود سطح تستوسترون همچنین مرتبط با موارد بستری حاصل از عفونت‌ها و مرگ و میر بیماران بستری در آی سی‌ یو می‌باشد، بنابراین تستوسترون درمانی ممکن است مزیت هایی بسیار فراتر از نتایج خروجی حاصل از ابتلا به کووید-۱۹ را داشته باشد. “

 

محققان اکنون از تمام مردان بستری شده به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ میخواهند که سطح تستوسترون خود را هنگام پذیرش آزمایش کنند.

آنها می‌گویند که درمان جایگزینی تستوسترون (TRT)، درمانی نسبتا ریسکی‌ برای افراد دچار کمبود تستوسترون، میبایست به عنوان گزینه ای درمانی برای کووید-۱۹ مد نظر قرار بگیرد.

 

پرفسور سایان افزود : “ میتواند توصیه شود که در زمان آزمایش برای تشخیص کووید-۱۹، آزمایش تعیین سطح تستوسترون نیز لحاظ شود. در مردان دچار کمبود سطح تستوسترون که تست کووید-۱۹ آنها مثبت شده است، تستوسترون درمانی میتواند روند بهبودی آنها را بهبود بخشد. اما تحقیقات بیشتری روی این موضوع نیاز است. “

پروفسور سایان اعتراف می‌کند که تحقیق تیمی آنها محدودیت داشت، زیرا شامل گروه کنترل بیمارانی‌ که دارای دیگر بیماری‌های زمینه ای غیر از کووید-۱۹ بودند نبود تا با آنها مقایسه شود.

کرونا و میل جنسی
کرونا و میل جنسی

دلیل این امر نیز اعمال محدودیت‌های سختگیرانه در بیمارستانی بود که تیم تحقیقاتی‌ روی بیماران خود نظارت میکردند.

پس از یک تحقیق در ماه می اینطور یافت شد که احتمال مرگ مردان دارای کمبود سطح تستوسترون که مبتلا به کووید-۱۹ میشوند، بسیار بالاتر میرود.

پزشکان دانشگاه پزشکی‌ هامبورگ‌-اپندورف در آلمان به بررسی ۴۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که در آی سی‌ یو بستری بودند پرداختند.

۳۵ بیمار مرد و ۱۰ بیمار زن وجود داشت، در حالی‌ که ۷ بیمار نیازمند اکسیژن و ۳۳ بیمار نیازمند ونتیلاتور بودند. در این تحقیق ۹ مرد و ۳ زن جان خود را از دست دادند.

سطح هورمون های هر بیمار در روز اول بستری در آی سی‌ یو اندازه گیری شد، یعنی‌ قبل از اینکه تحت مراقبت‌های ویژه قرار بگیرند.

نمونه‌های بیماران مبتلا به کووید-۱۹ برای تعیین سطح ۱۲ هورمون مورد تست قرار گرفت که از جمله این هورمون‌ها می‌توان به تستوسترون و دی هیدرو تستوسترون اشاره کرد.

از میان بیماران مرد مبتلا به کووید-۱۹ که در آی سی‌ یو این بیمارستان آلمانی بستری بودند، مشخص شد که بیش از دو سوم آنها (۶۸.۶ درصد) دچار کمبود سطح تستوسترون شده بودند.

 

اما در نقطه مقابل، اکثریت بیماران زن (۶۰ درصد) شاهد افزایش سطح تستوسترون خود بودند.

 

کرونا ویروس و عفونت بیضه ها

پزشکان هشدار داده‌اند که کورونا ویروس ممکن است باعث تورم بیضه‌ها در مردان و کاهش توانایی تولید مثل آنها شود.

از زمان شروع این پاندمی، چندین و چند نشانه برای کووید-۱۹ گزارش شده است که از جمله آنها می‌توان به سرفه خشک، تب و از دست رفتن حس چشایی و بویایی اشاره کرد.

اما پزشکان در ایالات متحده آمریکا به مردان گفته‌اند که بیش از پیش در مورد این ویروس هوشیار باشند که این هشدار پس از مراجعه بیماری ۳۷ ساله که از تورم و ناراحتی‌ کیسه بیضه خود رنج میبرد داده شده است.

این بیمار یک هفته قبل از مراجعه به بیمارستان تجربه علائم رایج تر کووید-۱۹ از جمله سرفه و تب را داشته بود.

 

پزشکان از کنسرسیوم آموزش بهداشت و سلامت سن آنتونیو در تگزاس گفتند که ویروس به اسپرماتوسیت‌های این بیمار آسیب وارد کرده است. اسپرماتوسیت‌ها باعث حفظ سلامت اسپرم میشوند.آنها هشدار دادند که آسیب حاصل از کووید-۱۹ میتواند در آینده روی قدرت تولید مثل مردان اثر بگذارد.

 

گزارش‌های مشابه دیگری مبنی بر درد بیضه‌ها در بیماران کووید-۱۹ پیش تر دریافت شده بود اما هیچ تحقیق واقعی در این رابطه انجام نشده بود.

پزشکانی که این مرد را درمان کردند معتقدند که ویروس از طریق گیرنده (ACE2) روی سلول‌های لیدیگ بیضه‌ها وارد بدن شده است.

اما در یک یادداشت در (American Journal of Emergency Medicine)، این پزشکان اعتراف کردند که بروز چنین مواردی نادر می‌باشد.

اما آنها امیدوار هستند که این امر باعث افزایش هوشیاری در مورد این عارضه شود تا دیگر پزشکان بتوانند این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داده و درمان مناسب را در پیش گیرند.

بیمار ذکر شده یک شب را در بیمارستان سپری کرد و سپس مرخص و برای او آنتی بیوتیک و مسکن تجویز شد.

 

درد این بیمار اینطور گفته شد که کمی‌ کاهش پیدا کرده بود اما در گزارش ذکر نشده است که وضعیت او چندین هفته پس از وقوع بیماری بهبود یافته است یا خیر.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *