نشانه های التهاب بدن :8 نشانه که باید به آن ها توجه کنید!
4

نشانه های التهاب بدن :8 نشانه که باید به آن ها توجه کنید!

  • سلامتی
  • 20 اکتبر 20
  • محمدرضا امیدی
  • 6,027 بازدید
  • بدون دیدگاه

نشانه های التهاب بدن کدامند؟ چگونه می توانیم تشخیص دهیم که بدن ما ملتهب شده است؟ التهاب بخشی از مکانیسم سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل مضر محسوب می‌شود. به همین دلیل میزان ثابتی از آن در روند بهبودی و سلامتی بدن مفید است. این مطلب شامل نکات سلامتی مهمی است.

زمانی که بدن یک متجاوز خارجی را تشخیص دهد سریعاً شروع به یک واکنش بیولوژیکی می کند تا آن را حذف کند.

این مهاجم می تواند هر چیزی باشد. از یک آشغال کوچک که در چشم شما می‌افتد تا یک ویروس بیماری زا که شامل ارگانیسم های مختلفی هستند و می توانند باعث عفونت بدن شوند.

در برخی مواقع اتفاق می‌افتد که بدن به اشتباه بافتهای خود و سلول‌های سالم را مضر و مهاجم تصور می‌کند. این مشکل ممکن است به هر علتی از جمله وجود برخی از بیماری های مزمن خود ایمنی مثل دیابت و یا چاقی رخ دهد.

در مواقعی که میزان التهاب از یک حد عادی تجاوز پیدا کند، می‌تواند افراد را دچار مشکلات متعدد کند. بنابراین بد نیست علائم آن را به خوبی بشناسید و به موقع در جهت رفع آن اقدام کنید.

 

نشانه های التهاب بدن

 

انواع التهاب

 

برای اینکه بهتر با این مسئله آشنا شوید باید انواع آن را به خوبی بشناسید. التهاب شامل دو نوع حاد و مزمن می شود.

التهاب حاد به بدن ما کمک می‌کند تا در برابر آسیب ها ما را محافظت کند. برای مثال اگر مچ دست یا مچ پا چرخانده شود، متورم خواهد شد و در صورتی که آن ناحیه را لمس یا مشاهده کنید، ممکن است متوجه گرما و قرمزی آن قسمت شوید.

این علائم پاسخ طبیعی بدن نسبت به آسیب وارد شده است و باعث می شود که روند بهبودی شروع شود. علائم التهاب حاد موقتی هستند و پس از بهبود آسیب از بین می‌روند.

از طرف دیگر التهاب مزمن قرار دارد که اگر درمان نشود، جدی خواهد بود و می‌تواند تاثیرات و عوارض بدی را برای سلامتی در پی داشته باشد.

دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است بدن دچار التهاب مزمن شود. برای مثال الگوی نامناسب خواب، استفاده از یک رژیم غذایی نادرست و استعداد ژنتیکی همگی در بروز این مشکل نقش دارند.

 

علائم و نشانه های التهاب بدن

 


اغلب ما تصور می کنیم که التهاب واکنش بدنی مرتبط به آرتروز است اما این مسئله ای که در مواقعی می تواند به مشکل تبدیل شود، ممکن است سایر نقاط بدن را درگیر کرده و به شما نشان دهد که خللی در سیستم ایمنی بدن وجود دارد.

در ادامه به مهم ترین علائم التهاب که ممکن است شما را نیز درگیر کند اشاره می کنیم.

 

1.احساس درد

اگر بدن شما دچار آسیب دیدگی نشده است اما به شکل مداوم احساس درد می کنید، این امر می‌تواند نشانه بروز التهاب زیاد باشد.

اگر هنگام راه رفتن درد می کشید، در صورتی که ظاهرا مشکلی ندارید احتمالا دچار آرتروز و التهاب شده اید.

زمانی که دچار چنین علائمی می‌شوید به جای اینکه آن را به هر چیزی مثلاً راه رفتن بیش از حد، بلند کردن اجسام سنگین یا بالا بودن سن و سال ربط دهید، بهتر است آن را یک مسئله مهم و ضروری محسوب کرده و درباره اش با پزشک خود مشورت کنید.

 

2.بروز تورم

شاید یکی از مهمترین و بدیهی ترین نشانه های التهاب در نقاط مختلف بدن از جمله نزدیک کشاله ران و زیر بغل، تورم باشد که نشانه هشدار سیستم ایمنی بدن است.

این تورم در نواحی مختلفی که غدد لنفاوی وجود دارد بروز پیدا می کند. برای مثال اگر به هر دلیلی دچار گلودرد شده‌اید، ممکن است در قسمت‌های مختلف گردن جایی که غدد لنفاوی وجود دارند احساس تورم کنید. این سیگنالی است که سیستم ایمنی بدن آن را به دلیل بروز مشکل از خود بروز می دهد.

البته تورم همیشگی در ناحیه غدد لنفاوی نمی توانند نشانه های التهاب باشد، بلکه ممکن است مسئله ای جدی‌تری درمیان باشد که نیاز است پزشک را در جریان این موضوع قرار دهید.

 

نشانه های التهاب بدن

 

 

3.مشکلات گوارشی

التهاب موجود در دستگاه گوارش ممکن است برخی از علائم مانند نفخ، گرفتگی عضلات ناحیه شکم، اسهال و گاز گرفتگی را به همراه داشته باشد.

اگر به هر دلیل این علائم نادیده گرفته شوند، ممکن است در مواقعی شدت پیدا کرده و فرد را مستاصل و درمانده کند.

این امر به دلیل آن است که التهاب مداوم می‌تواند ناشی از برخی از مشکلات مثل آلرژی غذایی، بیماری کرون یا سندرم روده تحریک پذیر باشد.

اگر شما هم از جزو آن دسته افرادی هستید که دچار چنین علائمی هستید، بد نیست که سری به پزشک متخصص بزنید، تا با تشخیص به موقع جلوی پیشرفت مشکلات را بگیرد.

علاوه بر تمام علائم گوارشی که گفته شد سوزش معده نیز می‌تواند یکی دیگر از علائم التهاب بیش از حد بدن باشد. کسانی که دچار رفلاکس معده یا مری می‌شوند احتمالاً با پاسخ التهابی بدن نسبت به آسیب در هر یک از این نواحی مواجه هستند.

 

5.نشانه های التهاب بدن با احساس خستگی مداوم

شاید برایتان جالب باشد که بدانید خواب بیش از حد کم و بیش از حد زیاد نیز می‌تواند باعث ایجاد التهاب شود.

در برخی از افراد اگر خواب به میزان کافی نباشد و بیش از ۹ ساعت به طول بیانجامد، سیستم ایمنی بدن ممکن است آن را نشانه یک بیماری تشخیص دهد و منجر به بروز التهاب شود.

 

6.سردرد مداوم

سردرد می تواند به علل مختلف بروز پیدا کند که یکی از شناخته‌شده‌ترین آنها میگرن است. اما در برخی از مواقع سردرد می‌تواند به دلیل التهاب نوروژنیک مغز ایجاد شود.

اگر اخیراً به طور مداوم دچار سردرد شده اید و قبلاً چنین مشکلی نداشته اید بد نیست برای بررسی‌های بیشتر توسط یک متخصص معاینه عصبی شوید.

اگرچه تغییرات کوچک مثل الگوی خواب نامنظم، مصرف برخی از غذاها، استرس، مصرف الکل سیگار و مواد مخدر هم می تواند پاسخ التهابی بدن را تحریک کرده و منجر به سردرد شوند، اما شاید این مشکل نشانه یک بیماری جدی تر باشد.

 

7. گرفتگی بینی

التهاب بینی و گرفتگی آن یکی از رایج ترین علائمی است که ممکن است افراد به جای تشخیص التهاب، آن را با سرماخوردگی یا آلرژی فصلی اشتباه بگیرند. اما این مسئله احتمالاً به دلیل مقابله با مواد خارجی خواهد بود.

 

8.مشکلات پوستی

از دیگر نشانه‌های بروز التهاب خصوصاً التهاب داخلی، مشکلات پوستی خواهد بود. از جمله این علائم پوستی می توان به اگزما، خشکی پوست، آکنه و بثورات پوستی اشاره کرد.

 

التهاب و مراجعه به دکتر

آیا التهاب دردناک است؟

وقتی که نشانه های التهاب بدن را شناختید خیلی سریعتر می‌توانید بروز این مشکل را تشخیص دهید. اما در مواقعی برخی از التهاب ها مثل نوع حاد می‌تواند باعث ایجاد درد در نواحی گوناگون بدن در شدت مختلف شود.

این درد در مواقعی ممکن است گذرا و در برخی زمان‌ها ثابت باشد. این دردها در اشکال گوناگون از جمله ضربان دار یا احساس نیشگون مانند رخ می‌دهند.

زمانی که مایعات در ناحیه ملتهب تجمع پیدا می‌کنند باعث تورم و درد در این ناحیه می‌شوند.
بافت های متورم و ملتهب بدن باعث فشار به انتهای عصب حساس و ایجاد درد می‌شود.

 

آنچه که در این مقاله به آن پرداختیم نشانه ها و علائم التهاب حاد و مزمن بودند که در بسیاری از مواقع نمی‌تواند نگران‌کننده باشد. اما اگر به شکل مستمر، تکرار شوند باید حتما برای علت یابی و رفع مشکل به پزشک مراجعه کنید.

نویسنده:
محمدرضا امیدی
امتیاز شما به این مطلب
4/5 - (8 امتیاز)

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات