۷ مزیت روغن کریل و چرایی مصرف آن!
4

۷ مزیت روغن کریل و چرایی مصرف آن!

  • پزشکی و سلامتی, تغذیه, مقالات بدنسازی
  • ۸ اسفند ۹۹
  • حسام رضائی
  • 3,071 بازدید
  • بدون دیدگاه

مزیت روغن کریل چیست؟! بر کسی‌ پوشیده نیست که اسید‌های چرب امگا ۳ برای سلامت بسیار مفید هستند و بدون شک یکی‌ از بهترین‌ مکملهای موجود در بازار امروزی هستند. اسید‌های چرب امگا ۳ مرتبط با چندین مزیت سلامتی هستند از جمله خواص ضد التهابی، کمک به عملکرد بهتر قلب، بهبود درد مفاصل و حتی بهبود سلامت مغز. ۹۸% آمریکایی‌ها کمتر از مقدار لازم توصیه شده، امگا ۳ مصرف میکنند. به همین دلیل است که مصرف مکمل آن امروزه دارای اهمیتی بیش از هر زمان دیگر می‌باشد.

اما سوال اصلی‌ این است که باید از کدام نوع مکملهای امگا ۳ استفاده کنید؟ اکثر مردم با روغن ماهی‌ آشنا هستند، اما افراد کمتری از مزایای روغن کریل آگاهی‌ دارند. در این مقاله قرار است مزیت‌های روغن کریل را در این مقاله از مجله ی بدنسازی مکمل ها بررسی کنیم و ببینیم که در مقابل رقیب اصلی‌ خود، روغن ماهی‌، دارای چه جایگاه و مقامی است.

 

روغن کریل چیست؟

روغن کریل گرفته شده از سخت پوستان شبه میگو می‌باشد که در اعماق اقیانوس منجمد جنوبی یافت میشوند. کریل را معمولا می‌توان در رژیم غذایی نهنگ ها، پنگوئن ها، پرندگان و دیگر موجودات دریایی یافت کرد.

تغذیه کریل‌ها از فیتوپلانگتون و زئوپلاکتون می‌باشد، که منابعی سرشار از ریز مغذی‌ها هستند. از آنجایی که کریل‌ها دارای چنین رژیم غذایی غنی ای هستند و در آب سرد زندگی‌ میکنند، به دور از آلودگی‌های صنعتی، بنابراین منبع فوق‌العاده از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌ها هستند.

همانند روغن ماهی‌، روغن کریل نیز سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ سالم می‌باشد، از جمله (EPA) و (DHA) که عامل مزیت‌های بی‌ شمار سلامتی هستند. اما، ساختار مولکولی روغن کریل متفاوت از ساختار روغن ماهی‌ می‌باشد، که این امر دارای تاثیر خودش روی بدن ما می‌باشد. ۷ مزیت روغن کریل

 

مزیت روغن کریل

مزیت روغن کریل

۱ . جذب بالا

سرعت جذب روغن کریل بیشتر از روغن ماهی‌ می‌باشد. اسید‌های چرب ضروری روغن ماهی‌ در فرم تریگلیسیرید به هم متصل هستند، در حالی‌ که در روغن کریل این اسید‌های چرب در فرم فسفولیپید به هم متصل هستند. فسفولیپید‌ها در واقع همان ساختار مشابه غشای سلولی هستند، که بنابراین میتوانند بلافاصله توسط بدن مصرف شوند. چندین تحقیق معتبر نشان داده اند که روغن کریل سریع تر از روغن ماهی‌ میتواند سطح پلاسمای (EPA) و (DHA) را افزایش دهد.

در یک تحقیق دیگر به یک گروه از افراد شرکت کننده روغن ماهی‌ و به گروه دیگر دو سوم آن دوز، روغن کریل داده شد. یافته‌ها نشان دادند که مصرف روغن ماهی‌ و روغن کریل هر دو باعث افزایش سطح (EPA) و (DHA) به یک میزان شد، در حالی‌ که دوز روغن کریل کمتر بود.

مخصوصا، روغن کریل نشان داده است که میتواند در ۲-۳ ساعت ابتدایی مصرف، ۶۸% جذب شود، بر خلاف روغن ماهی‌ که جذب آن چیزی حدود ۴۸ تا ۷۲ ساعت طول میکشد. جذب بهتر به معنی‌ ریکاوری بهتر و سریعتر می‌باشد، که این هم به معنی‌ انجام تمرین بیشتر و درد کمتر می‌باشد.

 

۲ . حاوی آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان‌ها در مقابل استرس اکسیداتیو از بدن محافظت میکنند. استرس اکسیداتیو نوعی آسیب سلولی می‌باشد که توسط مولکول هایی به نام رادیکال‌های آزاد ایجاد میشوند که مرتبط با ایجاد بیماری‌های حاد میباشند.

روغن کریل حاوی آنتی اکسیدانی قدرتمند به نام آستاکسانتین می‌باشد. آستاکسانتین دارای خواص قدرتمند ضد التهابی می‌باشد، که میتواند به کاهش التهابات سیستمیک و بهبود وضعیت قلب کمک کرده، آسیب عضلانی را از بین ببرد و ریکاوری عضلات را بهبود دهد.

چندین تحقیق نشان داده اند که آستاکسانتین میتواند باعث بهبود عملکرد ورزشکاران نیز شود. در یک تحقیق نشان داده شد که آستاکسانتین به شکل قابل توجهی‌ توانست سطح توان و سرعت عمل دوچرخه سواران را بهبود دهد، در حالی‌ که یک تحقیق دیگر نشان دهنده بهبود استقامت و قدرت در تمرینات با تکرار‌های بالاتر می‌باشد.

 

۳ . افزایش سنتز پروتئین ماهیچه ها

اگر زمان زیادی را صرف خواندن در مورد تغذیه، مکمل و تمرین کرده باشید، احتمالا با فرایند سنتز پروتئین ماهیچه‌ها آشنا هستید. سنتز پروتئین فرایند بیولوژیکی ساخت پروتئین‌های جدید می‌باشد، مخصوصا بافت‌های ماهیچه ای. سنتز پروتئین حاصل واکنش به ورزش و تمرینات مقاومتی می‌باشد و از آمینو اسید‌ها به منظور ساخت مجدد و ترمیم ماهیچه‌ها استفاده می‌کند.

در یک تحقیق راهنما که اخیرا در دانشگاه وینکانسین انجام شده است محققان روی اثر روغن کریل در رابطه با سیگنال دهی‌ (mTOR) و تمرینات مقاومتی و تاثیر آن روی سنتز پروتئین تحقیق کردند. در این تحقیق یافت شد که روغن کریل دارای تاثیر قابل توجهی‌ روی سنتز پروتئین عضلات و افزایش توده خالص عضلانی می‌باشد.

 

۴ . کاهش سطح کلسترول

در یک تحقیق ۱۲ هفته‌ای رندوم کنترل شده، به بیماران دارای سطح کلسترل نسبتا بالا روغن کریل (دوز پایین/دوز بالا)، روغن ماهی‌ و دارونما داده شد. هر گروه شامل ۳۰ نفر بود. نتایج حیرت انگیز بودند.

در مقایسه با مبنا، هر دو گروه مصرف کننده روغن کریل با دوز‌های بالا یا پایین در مقایسه با گروه مصرف کننده روغن ماهی‌ و دارونما شاهد بهبود پارامتر‌های لیپیدی خود بودند. سطح کلسترل کل ۱۳% تا ۱۸% در هر دو گروه مصرف کننده روغن کریل کاهش یافته بود، و در گروه مصرف کننده روغن ماهی‌ این میزان ۶% کاهش یافته بود، اما در گروه دارونما به میزان ۹% افزایش پیدا کرده بود.

سطح کلسترول (LDL) در هر دو گروه مصرف کننده روغن کریل بین ۳۲% تا ۳۹% کاهش یافته بود، این کاهش در گروه روغن ماهی‌ تنها ۵% بود و گروه دارونما نیز شاهد افزایش این کلسترول به میزان ۱۳% بود. همچنین سطح کلسترل (HDL) در هر دو گروه مصرف کننده روغن کریل بین ۴۲% تا ۶۰% افزایش پیدا کرده بود که این افزایش برای گروه مصرف کننده روغن ماهی‌ تنها ۴% بود.

در ادامه این ۱۲ هفته تحقیق، بیماران مصرف کننده دوز پایین روغن کریل به مدت ۱۲ هفته دیگر در این تحقیق مشارکت کردند. این بیماران قادر بودند که سطح لیپید کاهش یافته را حفظ کنند و در برخی‌ موارد، توانستند کاهش بیشتری را در طول این دوره جدید تحقیق تجربه کنند، در صورتی‌ که آنها دوز را به ۵۰۰ میلی‌ گرم در روز نیز کاهش داده بودند.

 

مزیت روغن کریل

مزیت روغن کریل

۵ . اثرات ضد پیری روی پوست

ترکیب قدرتمند آستاکسانتین و اسید‌های چرب امگا ۳ نشان داده است که میتواند اثرات پیری روی پوست را کاهش دهد. آستاکسانتین به کاهش آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. زمانی‌ که این رادیکال‌های آزاد بیش از حد تجمع یابند میتوانند بافت‌های بدن را تجزیه کنند. رادیکال‌های آزاد عامل تجزیه فیبر‌های کلاژن و الاستین هستند که نتیجه این امر کاهش کشسانی و تشکیل چروک روی پوست می‌باشد.

غلظت اسید‌های چرب امگا ۳ در روغن کریل به نرمال سازی سطح لیپید‌های پوست کمک می‌کند و این امر به حفظ قدرت و هیدراته نگه داشتن پوست کمک می‌کند و نتیجه نهایی کاهش ظهور خطوط و چروک‌ها روی پوست می‌باشد. شواهد نشان میدهند که مصرف روغن کریل میتواند به بهبود کشسانی پوست، کاهش چین و چروک، لکه‌های پوستی‌ و بافت پوست کمک کند.

 

۶ . بهبود سلامت مفاصل

اسید‌های چرب امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی هستند. تحقیقات نشان میدهند که هم روغن ماهی‌ و هم روغن کریل در زمینه سلامت مفاصل و کاهش درد‌های مفصلی دارای مزیت هستند.

در یک تحقیق انجام شده توسط دانشمندان مرکز پزشکی‌ دانشگاه پیتسبرگ، محققان به ۱۲۵ بیمار دارای گردن و کمر درد (بدون نیاز به جراحی) حدود ۱۲۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی‌ گرم اسید‌های چرب امگا ۳ به صورت روزانه تجویز کردند. بعد از ۷۵ روز، ۵۹% این افراد دیگر به مصرف دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی خود برای کاهش درد ادامه ندادند. ۶۰% اظهار داشتند که درد کلی‌ آنها بهبود یافته است و ۶۰% نیز اظهار کردند که درد مفاصل آنها کاهش یافته است.

۸۰% اظهار داشتند که از بهبود‌ حاصل شده راضی‌ هستند و ۸۸% نیز اظهار داشتند که به مصرف مکملهای امگا ۳ ادامه خواهند داد. در این تحقیق اینطور جمع بندی شد که اثر کاهش درد امگا ۳ چیزی معادل استفاده از داروی ایبوپروفن می‌باشد.

 

۷ . بهبود سلامت شناختی‌

در زمینه مزیت‌های اسید‌های چرب امگا ۳ روی عملکرد شناختی‌، حمایت از رفتار‌های ضد افسردگی و بهبود حالات خلقی‌ تحقیقات وسیعی انجام شده است. (DHA) نشان داده است که میتواند باعث افزایش سطح دوپامین و سروتونین شود، که این دو به عنوان هورمون‌های حس خوب شناخته میشوند و به کاهش افسردگی و بهبود حالات خلقی‌ مثبت کمک می‌کند. (EPA) نیز نشان داده است که میتواند باعث کاهش التهاب در مغز و کمک به درمان افسردگی شود.

به علاوه، تحقیقات نشان داده اند که آنتی اکسیدان طبیعی آستاکسانتین دارای اثر محافظتی روی اعصاب بوده که این امر ممکن است باعث افزایش حافظه محیطی‌ و در عین حال مبارزه با فرایند پیری شود.

در یک تحقیق بسیار جالب استرالیایی که در ژورنال (PLOS one) منتشر شده است، به ۱۳۶ مرد زندانی امگا ۳ داده شد تا مشخص شود که آیا مصرف امگا ۳ مرتبط با افزایش پرخاشگری و اختلال کم توجهی‌ می‌باشد یا خیر. در این تحقیق رابطه مستقیمی‌ بین سطح پایین تر امگا ۳ و افزایش سطح بیشتر پرخاشگری و اختلال کم توجهی‌ وجود دارد.

 

در یک تحقیق مشهور به نام تحقیق فرامینگهام هارت، دو سوم جمعیت بالغ فرامینگهام ماساچوست، که در مجموع ۵۲۰۹ نفر بودند به مدت ۵۷ سال تحت نظارت قرار گرفتند. یکی‌ از یافته‌های این تحقیق نشان داد که تنها مصرف ۱۸۰ میلی‌ گرم در روز از اسید چرب امگا ۳ (DHA)، معادل حدودا ۲.۵ وعده ماهی‌ در هفته، با کاهش ۵۰ درصدی احتمال بروز زوال عقل مرتبط بود.

 

مزیت روغن کریل : جمع بندی

هم روغن کریل و هم روغن ماهی‌ دارای مزیت‌های ارزشمندی برای سلامتی و تندرستی‌ شما هستند. اما روغن کریل در زمینه سرعت جذب، خواص آنتی اکسیدانی، عملکرد ورزشی و کاهش سطح کلسترل دارای چندین مزیت متمایز می‌باشد. همچنین دوز‌های کوچک تری از روغن کریل نیاز خواهید داشت. ۹۸% آمریکایی‌ها کمتر از توصیه عمومی‌ امگا ۳ مصرف میکنند، بنابراین چه استفاده از روغن کریل و چه روغن ماهی‌ برای سلامتی و عملکرد شما حیاتی می‌باشد.

نویسنده:
حسام رضائی
امتیاز شما به این مطلب
4/5 - (4 امتیاز)

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات