همه چیز درباره خواص چای عصاره چای سبز
5

همه چیز درباره خواص چای عصاره چای سبز

  • تغذیه
  • 14 ژانویه 21
  • حسام رضائی
  • 757 بازدید
  • 3 دیدگاه

عصاره  چای سبز از چین باستان شروع میشود. هزاران سال پیش، در جنوب غربی منطقه ای از چین، فردی تصمیم به خوردن برگ‌های گیاه (Camellia sinensis) گرفت. طعم آن باعث خشنودی او شد، بنابراین شروع به بازگو کردن در مورد کشف خود به دیگران کرد.طولی نکشید که فردی دیگر متوجه شد که آنها میتوانند از این برگ‌ها برای دم کردن یک نوشیدنی‌ لذیذ استفاده کنند، و بر طبق افسانه‌ها این اتفاق در ۲۷۳۷ سال قبل از میلاد مسیح، در طول حکمرانی امپراطور شنانگ روی داد.بنابراین، چای سبز متولد شد.

 

عصاره چای سبز به سرعت در میان ملت پخش شد و مورد توجه گیاه شناسان چینی‌ واقع شد که آنها نیز بعدا دریافتند که این برگ از بسیاری جهات میتواند برای سلامت بدن مفید باشد.

اکنون چای سبز یکی‌ از محبوب ‌ترین نوشیدنی‌‌های جهان است، اما واقعا تمام آن مزیت‌های ذکر شده را به همراه دارد؟

دقیقا چه چیزی در مورد چای سبز خاص می‌باشد و واقعا چه کاری را برای شما میتواند انجام دهد؟ مخصوصا فرم مکملی آن که با نام عصاره چای سبز شناخته میشود؟

آیا عصاره چای سبز واقعا میتواند به چربی‌ سوزی، کاهش التهابات و بهبود مفاصل، قلب و سلامت پوست کمک کند؟

یا این هم یکی‌ دیگر از آن گیاهان دارویی مورد اغراق و با عملکرد پایین می‌باشد؟

پاسخ کوتاه بله می‌باشد، عصاره چای سبز دارای چندین مزیت برای سلامتی و ترکیب بدنی می‌باشد، اما اغلب در مورد آن توسط فروشندگان و به اصطلاح کارشناسان اغراق زیادی میشود.

خواص عصاره چای سبز

چای سبز دم شده

 

در پایان این مقاله، در باره چای سبز شما تمام داستان را خواهید دانست، زیرا قرار است که موارد زیر را پوشش دهیم …

 

و موارد بیشتر …
بیایید شروع کنیم.

 

عصاره چای سبز چیست؟

عصاره چای سبز صرفا همان برگ چای سبز آماده شده در فرم مکمل می‌باشد.

از لحاظ عملی‌، تفاوتی‌ بین مصرف عصاره چای سبز و نوشیدن چای سبز وجود ندارد.

دلیل مزیت‌های سلامتی بسیار زیاد چای سبز این است که آن را از مواد شیمیایی یافت شده در گیاه آن به نام پلی فنول میگیرند. پلی فنول‌ها مولکول هایی هستند که گیاهان برای حفاظت از خودشان در برابر تابش و دیگر میکرو ارگانیزم‌های بیماری زا تولید میکنند.

عصاره چای سبز

عصاره چای سبز

انواع مختلفی‌ از پلی فنول‌ها وجود دارد و به طور خاص چای سبز سرشار از پلی فنولی به نام کاتچین می‌باشد. همچنین چندین نوع از کاتچین‌ها نیز وجود دارد و چای سبز دارای مقادیر زیادی از قدرتمند‌ترین فرم آنها، به نام اپیگالوکاتچین-۳ گالات یا (EGCG) می‌باشد.

اکثر مکمل‌های  چای سبز دارای مقادیر اندک کافئین نیز هستند، که بخشی از مزیت‌های چای سبز را به آن نسبت میدهند.

مکملهای چای سبز بدون کافئین نیز وجود دارند، اما از لحاظ علمی‌ شناخت کمتری روی آنها می‌باشد، زیرا اکثر تحقیقات روی عصاره چای سبز کافئین دار انجام شده است.

چرا مردم از عصاره چای سبز استفاده میکنند؟

مردم از عصاره چای سبز هم برای بهبود سلامت و هم بهبود ترکیب بدنی خود استفاده میکنند. مخصوصا اکثر افراد به دلایل زیر از آن استفاده میکنند :

_تسریع در چربی‌ سوزی

_بهبود سلامت قلب

_جلوگیری از بیماری‌ها و سرطان‌های حاد

 

و خبر خوب این است که عصاره چای سبز واقعا میتواند به بخشی از این وعده‌ها تحقق ببخشد. در واقع این ماده کمی‌ کارهای بسیار بیشتری را میتواند برای بدن شما انجام دهد.

 

مزایای عصاره چای سبز چه می‌باشد؟

روی مصرف این ماده چندین دهه است که تحقیقات زیادی صورت گرفته و ما اکنون چیز‌های زیادی را در مورد نحوه اثر گذاری آن روی بدن میدانیم.

بیایید موارد مهم را یک به یک با هم مرور کنیم.

 

عصاره چای سبز و چربی‌ سوزی

دلیل اصلی‌ که مردم از مکمل عصاره چای سبز استفاده میکنند، افزایش چربی‌ سوزی می‌باشد.

و واقعا هم این مکمل این کار را انجام میدهد.

اما اینکه در نهایت چه میزان کمک کننده است را نمی‌توان به طور شفافی بیان کرد.

برای مثال، هنگامی که تیمی از محققان دانشگاه دالهاوزی به تمام تحقیقات در مورد عصاره چای سبز و ترکیب بدنی که حداقل ۱۲ هفته طول کشیده بودند نگاه کردند، دریافتند که چای سبز توانسته در طول زمان تحقیق چیزی بین ۰.۵ تا ۸ پوند باعث کاهش وزن شود.

به عبارتی، برخی‌ افراد تنها شاهد تاثیر اندکی‌ با مصرف چای سبز در زمینه کاهش وزن بودند، در حالی‌ که برخی‌ دیگر شاهد کاهش وزن قابل توجهی‌ بودند.

اما چرا این نتایج بسیار متفاوت هستند؟

محققان کاملا مطمئن نیستند، اما آنها فکر میکنند که برخی‌ مردم واکنش بهتری به چای سبز نسبت به دیگران نشان میدهند.

به منظور فهم رخ دادن چنین امری، شما ابتدا باید درک کنید که عصاره چای سبز چگونه باعث تحریک چربی‌ سوزی در بدن میشود.

فیزیولوژی آن کمی‌ پیچیده است، اما خلاصه داستان به این ترتیب است :

۱ . به منظور آزاد سازی اسید‌های چرب از سلول‌های چربی‌ به منظور اینکه برای تامین انرژی سوزانده شوند، بدن شما مواد شیمیایی به نام کاتکولامین تولید می‌کند.

۲ . کاتکولامین‌ها همچنین باعث افزایش سرعت متابولیسم شما شده، که این امر به کالری سوزی بیشتر و بهبود حالات خلقی‌ و هوشیاری کمک می‌کند.

۳ . به منظور کاهش سطح کاتکولامین ها، بدن شما آنزیمی به نام (COMT) تولید می‌کند. هرچه سطح (COMT) بالاتر باشد، سطح کاتکولامین‌ها کمتر میشود، و کالری سوزی و چربی‌ سوزی کمتری رخ خواهد داد.

۴ . عصاره چای سبز اثر (COMT) را سرکوب می‌کند، که این امر باعث شده تا سطح کاتکولامین‌ها همچنان بالاتر حفظ شود که در این حالت چربی‌ سوزی و کالری سوزی دوباره افزایش پیدا می‌کند.

اما نکته این است که تاثیر عصاره چای سبز روی (COMT) در بدن افراد متفاوت از هم می‌باشد. در برخی‌ افراد، تاثیرات قابل توجه هستند و چربی‌ سوزی به شکل قابل توجهی‌ افزایش پیدا می‌کند، اما در برخی‌ دیگر، تاثیرات و مزایای چای سبز بسیار اندک بروز می‌کند.

دو فاکتور اصلی‌ تعیین کننده میزان تاثیر گذاری عصاره چای سبز در چربی‌ سوزی عبارت است از :

۱ . ژنتیک شما

برای مثال، مردم آسیایی تبار عموما واکنش بهتری به عصاره چای سبز نسبت به ما چشم گرد‌ها نشان میدهند، و بنابراین هنگام مصرف آن چربی‌ سوزی بیشتری میکنند.

۲ . میزان دریافت کافئین شما

معمولا مصرف بیش از ۳۰۰ میلی‌ گرم کافئین در روز برای شروع فرایند مقاوم شدن بدن به آن و کاهش قابل توجه مزیت‌های دریافتی کافی‌ می‌باشد. همچنان که بدن شما بیشتر به کافئین مقاوم میشود، کمتر نیز اثرات چربی‌ سوزی عصاره چای سبز را بروز میدهد.

اما، این به چه معنا می‌باشد؟

از یک طرف، اگر ژنتیک مناسب را نداشته باشید و به شکل منظم مقادیر زیادی کافئین مصرف می‌کنید، پس این محصول ممکن است نتواند در چربی‌ سوزی سریع تر به شما کمک کند.

از طرف دیگر، اگر ژنتیک تان مناسب باشد و مقادیر دریافتی کافئین روزانه شما نیز متوسط باشد، پس عصاره چای سبز میتواند به شما در جهت چربی‌ سوزی قابل توجه کمک کند.

عصاره چای سبز

اکثر مردم در مکانی بین این دو دسته قرار میگیرند، یعنی‌ نه بدن‌شان آنچنان حساس می‌باشد و نه خیلی‌ مقاوم، که این به آن معنا است که شما در طول دوره کات میتوانید با مصرف عصاره چای سبز انتظار حداقل چند پوند چربی‌ سوزی بیشتر را داشته باشید که بدون مصرف این مکمل محقق نمیشده است.

و اگر می‌خواهید مطمئن شوید که این مکمل بیشترین اثر گذاری را خواهد داشت، اطمینان حاصل کنید که مصرف روزانه کافئین شما کمتر از ۳۰۰ میلی‌ گرم باشد.

شما همچنین میبایست برای چربی‌ سوزی دوز مناسبی از عصاره چای سبز را مصرف کنید، که ۳۰۰ میلی‌ گرم در روز یا مصرف حداقل ۳ فنجان چای سبز در روز می‌باشد.

 

عصاره چای سبز و حفظ وزن بدن

کاهش وزن بسیار عالی‌ است، اما هدف نهایی تنها کاهش چربی‌ نمیباشد، بلکه کاهش آن و حفظ وزن جدید می‌باشد.

البته رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم دو رکن اصلی‌ در اینجا هستند، اما تحقیقات نشان میدهند که این محصول نیز میتواند کمک کننده باشد (و به همین دلیل میتواند به چربی‌ سوزی سریع تر نیز کمک کند).

اثبات این گفته از یک تحقیق منتشر شده توسط تیمی از محققان دانشگاه ماستریکت می آید.

محققان میخواستند بدانند که مصرف عصاره چای سبز چگونه میتواند روی کاهش وزن و حفظ وزن کم شده اثر بگذارد.

برای انجام این کار، آنها ۱۱ تحقیق تصادفی کنترل شده (استاندارد طلایی تحقیق) که حداقل ۱۲ هفته به طول انجامیده بودند را بازبینی کردند و پس از بررسی اطلاعات آنها، دریافتند افرادی که پس از کاهش وزن از عصاره چای سبز استفاده کرده بودند در حفظ وزن جدید خود موفق تر از افرادی بودند که از عصاره چای سبز استفاده نکرده بودند.

به عبارت دیگر، عصاره چای سبز به آنها کمک کرده بود که وزن جدید و کاهش یافته خود را پس دوره رژیم حفظ کنند.

اما صبر کنید، شاید این سوال را داشته باشید که مگر نباید پس از پایان دوره رژیم مصرف مکمل‌های چربی‌ سوز را قطع کنیم؟

بله، شما در نهایت باید مصرف آنها را متوقف کنید، اما فکر می‌کنم که در دوره ای که می‌خواهید به رژیم غذایی نرمال خود بازگردید عقلانی است که مصرف این مکمل ادامه داشته باشد.

 

عصاره چای سبز و استرس اکسیداتیو و التهابات

استرس اکسیداتیو اشاره به آسیب سلولی حاصل از رادیکال‌های آزاد در بدن دارد.

مقداری استرس اکسیداتیو ضروری و حتی مفید می‌باشد، زیرا آسیب ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد بدن را طوری آموزش میدهد که در شرایط این چنینی در آینده بهتر واکنش نشان دهد (این یکی‌ از راه هایی است که ورزش باعث سالم تر شدن ما میشود).

در شرایط سلامت، سلول‌های شما برای ترقی‌ خود به اندازه کافی‌ استرس اکسیداتیو دریافت میکنند، اما آن قدری نیست که دچار آسیب دیدگی دائمی شوند.

اما مشکل زمانی‌ شروع میشود که سطح استرس اکسیداتیو بیش از حد بالا رفته و در مدت زمان طولانی حفظ میشود که از جمله دلایل بروز این رویداد می‌توان به استرس‌های عصبی، تمرین زدگی یا کمبود خواب اشاره کرد.

اگر این وضعیت پایدار بماند، احتمال بروز بسیاری از بیماری‌ها به شدت افزایش پیدا می‌کند، نظیر سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی، عصبی و ریوی.

یک راه حل آنتی اکسیدان می‌باشد، که به نوع خاصی‌ از مولکول‌ها گفته میشود که میتوانند رادیکال‌های آزاد در بدن را خنثی کنند، و بنابراین باعث بهبود سلامتی و عملکرد از بسیاری جهات شوند.

پلی فنول‌های موجود در عصاره چای سبز آنتی اکسیدان هایی قدرتمند هستند و به همین دلیل است که تحقیقات نشان میدهند آنها به شکل قابل توجهی‌ میتوانند باعث کاهش نشانگر‌های استرس اکسیداتیو در بدن شوند.

این موضوع در افراد سالمی که از یک برنامه تمرینی پر فشار پیروی میکنند نیز صدق می‌کند (نه فقط افراد بیمار و مسن).

یک نمونه خوب آن را در یک تحقیق انجام شده توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه تربیت بدنی ژوزف پیلسادسکی ورشو می‌توان دید.

دانشمندان به شکل تصادفی ۱۶ دونده در سطح کالج را به دو گروه تقسیم کردند :

۱ . یک گروه روزانه ۹۸۰ میلی‌ گرم عصاره چای سبز مصرف میکرد.

۲ . یک گروه مصرف کننده دارونما بود.

هر فردی از رژیم غذایی نرمال و روال تمرینی همیشگی‌ خود به مدت ۸ هفته پیروی کرد، و سپس وارد آزمایشگاه شدند تا تمرینات اینتروال پر فشار سختی را انجام دهند.

محققان میزان تولید نیرو در طول تست‌ها را اندازه گیری کردند و سپس نمونه خون گرفتند تا سطح استرس اکسیداتیو مشخص شود.

آنها دریافتند که سطح استرس اکسیداتیو پس از تمرین در افراد مصرف کننده این عصاره به شکل قابل توجهی‌ کمتر از گروهی بود که مصرف کننده دارونما بودند.

mo6324

در این تحقیق عصاره چای سبز باعث افزایش عملکرد نشد، اما اینطور به نظر می‌رسد که باعث بهبود نشانگر‌های ریکاوری شد. اگر ورزشکاران از این ظرفیت ریکاوری بیشتر برای انجام تمرینات پر فشارتر استفاده میکردند، ممکن بود که آنها همچنین شاهد بهبود تدریجی‌ عملکرد‌شان در گذر زمان می بودند.

 

چای سبز و سلامت مفاصل

بسیاری از افراد مدعی این هستند که نوشیدن جای سبز میتواند به کاهش درد مفصلی کمک کند، و اکنون علم نیز نشان میدهد که شاید حق با آنها باشد.

برای مثال، تحقیقات روی گروه کوچکی از سلول‌های انسانی‌ (تحقیقات درون کشتگاهی) نشان داده اند که عصاره چای سبز میتواند باعث کاهش التهابات شود و یک تحقیق روی موش‌ها نشان داد که عصاره چای سبز باعث کاهش علائم آرتروز میشود.

اما در مورد ما انسان‌ها چطور؟

تنها تحقیقی که تا کنون در این مورد یافت کردیم تحقیقی انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی‌ شیراز می‌باشد.

آنها دریافتند افرادی که از عصاره چای سبز همراه دیکلوفناک (نوعی داروی ضد التهابی غیر استروئیدی رایج که برای درد مفاصل استفاده میشود) استفاده کرده بودند، درد کمتر و پویایی بیشتری را نسبت به کسانی‌ تجربه کرده بودند که تنها مصرف کننده دیکلوفناک بودند.

اگرچه به هیچ وجه این یک مدرک کامل نمیباشد، اما نشان میدهد که عصاره چای سبز ممکن است بتواند به کاهش درد مفصلی و بهبود عملکرد مفاصل کمک کند.

 

چای سبز و سلامت سیستم ایمنی

عصاره چای سبز در محیط درون کشتگاهی نشان داده است که میتواند باکتری‌ها و ویروس‌ها را نابود کند.

اما آیا در بدن انسان نیز کارامد است؟

تحقیقی وجود ندارد که نشان دهنده عملکرد مستقیم آن در این زمینه باشد، اما ممکن است از طریق اثر گذاری مثبت روی سلامت دستگاه گوارش بتواند در این زمینه به شکل غیر مستقیم کمک کند.

برای مثال، در یک تحقیق مشخص شد که تنها نوشیدن دو فنجان چای سبز در روز میتواند باعث کاهش تولید ترکیبات التهاب زایی به نام لیپو پلی‌ ساکارید‌ها شود، که به شکل نرمال مرتبط با ایجاد عفونت هستند. چای سبز همچنین باعث افزایش تولید اسید‌های چرب زنجیره کوتاه میشود (که از سلامت دستگاه گوارش حمایت میکنند).

احتمالا دلیل این رویداد به لطف وجود (EGCG) و دیگر ترکیبات چای سبز بوده که به دیگر ترکیبات تجزیه میشوند و باعث سرکوب عملکرد باکتری‌های به اصطلاح “ بد “ میشوند.

با خنثی سازی عملکرد این باکتری‌های بد، باکتری‌های خوب میتوانند عملکرد خود را ارتقا داده که این امر باعث کاهش احتمال بروز تعدادی از بیماری‌ها نظیر بیماری قلبی، چاقی و بسیاری از بیماری‌های عفونی‌ میشود.

چای سبز همچنین در میان آنتی اکسیدان‌ها منحصر به فرد می‌باشد، زیرا میتواند باعث کاهش نشانگر‌های التهاب شده و در عین حال از فعالیت سلول‌های ایمنی بدن حمایت کند.

در حالت نرمال، آنتی اکسیدان‌ها و مکمل‌های ضد التهابی باعث کاهش فعالیت سلول‌های ایمنی میشوند، که این امر از لحاظ تئوری باعث کاهش توانایی شما در مبارزه با عفونت‌ها میشود. اما این عصاره در هر دو جبهه برای شما مفید عمل می‌کند.

 

عصاره چای سبز و بیماری قلبی

شواهد قوی ای وجود دارند که نشان میدهند عصاره چای سبز ممکن است باعث کاهش احتمال بروز بیماری قلبی شود.

به منظور درک چگونگی‌ و چرایی آن، اول باید بدانید که فاکتور‌های اصلی‌ مشارکت کننده در ایجاد بیماری قلبی چیست.

مهم ‌ترین عامل سطح کلسترول خون شما می‌باشد.

کلسترول ماده ای مومی شکل بوده که در تمام سلول‌های بدن از آن در جهت تولید هورمون ها، ویتامین دی و موادی که به هضم غذا کمک میکنند استفاده میشود.

کلسترل توسط مولکول هایی به نام لیپو پروتئین به سلول‌ها منتقل میشوند، که متشکل از چربی‌ و پروتئین‌ها میباشند. چندین نوع لیپو پروتئین وجود دارد، اما انواع اصلی‌ که در این فرایند شرکت دارند با نام‌های لیپو پروتئین کم چگالی‌ و لیپو پروتئین پر چگالی‌ شناخته میشوند.

لیپو پروتئین‌های کم چگالی‌ یا همان (LDL) اغلب با عنوان کلسترول “ بد “ شناخته میشوند زیرا سطح بالای آنها مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی می‌باشد و در اکثر توصیه‌های ذکر شده در زمینه سلامت قلب تاکید به محدود کردن مصرف غذاهایی شده است که باعث افزایش (LDL) میشوند.

لیپو پروتئین‌های پر چگالی‌ یا (HDL) مرتبط با ریسک پایین تر بروز بیماری قلبی هستند، و سطح بالای آنها عموما به عنوان نشانه ای از سلامت قلب در نظر گرفته میشود.

اما واقعیت کمی‌ پیچیده تر از این حرف‌ها می‌باشد، هیچ کدام از انواع کلسترول کاملا بد یا خوب نمیباشد، اما عموما شما خواهان این باید باشید که سطح کلسترول (LDL) همیشه پایین تر و سطح (HDL) همیشه بالاتر حفظ شود.

 

تحقیقات نشان میدهند که عصاره چای سبز باعث کاهش سطح کلسترول (LDL) و افزایش سطح کلسترول (HDL) میشود، اما اینطور به نظر می‌رسد که این مزیت تنها در افرادی دیده میشود که از قبل دارای سطح بالایی از (LDL) و سطح پایینی از (HDL) بوده‌اند. اگر در این زمینه فردی سالم هستید، ممکن است تاثیر چندانی را تجربه نکنید.

 

با این بیان، عصاره چای سبز همچنین باعث بهبود جریان خون و کاهش فشار خون میشود، که این دو عموما مرتبط با بهبود سلامت قلب هستند.

این امر احتمالا به لطف تاثیری است که این عصاره روی سطح نیتریک اکسید در خون می‌گذارد.

نیتریک اکسید گازی است که بدن تان به منظور ریلکس کردن رگ‌های خونی به درون جریان خون آزاد می‌کند، که این امر باعث بهبود جریان خون و کاهش استرس روی قلب شما میشود.

به عنوان قانونی‌ کلی‌، آنتی اکسیدان‌های قوی که در خون باقی‌ میمانند میتوانند سطح نیتریک اکسید را افزایش دهند.

هنگام مصرف چیزهایی نظیر عصاره دانه انگور یا عصاره چای سبز، که سرشار از این نوعی آنتی اکسیدان‌ها هستند، نیتریک اکسید بیشتری تولید شده و جریان خون بهبود میابد.

 

mo6325

عصاره چای سبز و کنترل قند خون

قند خون اشاره به مقدار گلوکز شناور در جریان خون شما دارد.

هنگامی که سطح قند خون شما بیش از حد افزایش یابد، احتمال ابتلا به دیابت افزایش پیدا می‌کند. هنگامی که سطح آن نیز بیش از حد کاهش یابد، ممکن است دچار علایمی نظیر سردرد و خستگی‌ شده یا حتی غش کنید.

سطح قند خون شما عمدتا توسط هورمونی به نام انسولین تحت کنترل قرار می‌گیرد. انسولین توسط پانکراس تولید و به جریان خون آزاد میشود، و وظیفه اصلی‌ آن انتقال گلوکز و دیگر مواد مغذی به درون سلول‌ها می‌باشد تا جریان خون دچار مشکل نشود.

بدن شما در اکثر مواقع به راحتی‌ و به شکل اتوماتیک تمام این موارد را مدیریت می‌کند. اما مشکل زمانی‌ بروز می‌کند که (BMI) شما وارد سطوح ناسالم شده یا شما خواب یا ورزش کافی‌ نداشته باشید.

و در این موارد، عصاره چای سبز ممکن است قادر باشد که سطح گلوکز و انسولین را تحت کنترل در آورد.

قانع کننده‌ ترین مدرک در این زمینه از تحقیقی است که توسط تیمی از دانشمندان دانشکده پزشکی‌ کاک یو.اس.سی‌ انجام شده است.

آنها ۱۰۸ زن میانسال را به ۳ گروه تقسیم کردند :

۱ . یک گروه ۸۰۰ میلی‌ گرم عصاره چای سبز در روز مصرف میکرد.

۲ . یک گروه ۴۰۰ میلی‌ گرم عصاره چای سبز در روز مصرف میکرد.

۳ . یک گروه مصرف کننده دارو نما بود.

 

تمام افراد از این برنامه به مدت ۲ ماه پیروی کردند، و سپس دانشمندان نمونه خون و ادرار آنها را دریافت و چندین اندازه گیری دیگر را نیز در طول تحقیق انجام دادند.

در گروه دارونما، سطح انسولین و گلوکز کمی‌ افزایش یافته بود، در حالی‌ که سطح این دو در گروه‌های مصرف کننده چای سبز کاهش پیدا کرده بود.

البته تفاوت فاحش نبود، و دانشمندان کاملا در مورد چگونگی‌ و چرایی این رویداد مطمئن نبودند، اما پاسخ ممکن است ربطی به آنزیمی به نام (AMPK) داشته باشد.

(AMPK) مواد مغذی را به درون سلول‌ها کشیده و از جریان خون خارج می‌کند، که این امر باعث میشود تا بدن برای حفظ سطح سلامت گلوکز نیاز به تولید انسولین کمتری داشته باشد. اکثر مکملها و دارو‌ها نظیر بربرین و متفورمین دارویی، از طریق فعال سازی (AMPK) عمل میکنند.

اینطور مشخص شده که عصاره چای سبز نیز میتواند باعث فعال سازی (AMPK) شود، و احتمالا شاید به همین دلیل باشد که عصاره چای سبز میتواند سطح قند خون و انسولین را در رنج سلامت حفظ کند.

بنابراین، اگرچه عصاره چای سبز جایگزینی برای رژیم غذایی و ورزش نمیباشد، اما ممکن است در کنترل سطح انسولین و گلوکز کمک کند.

 

عصاره چای سبز و سلامت پوست

تنها چند مکمل هستند که میتوانند سلامت پوست شما را بهبود دهند، و عصاره چای سبز یکی‌ از آنها می‌باشد.

عصاره چای سبز این کار را از دو طریق انجام میدهد :

۱ . باعث افزایش جریان خون و انتقال اکسیژن به پوست شده، که این امر ممکن است به بهبود سلامت سلول‌های پوست کمک کند.

۲ . باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی پوست میشود، که این امر میتواند به حفاظت از سلول‌های پوست در برابر تابش‌های مضر فرا بنفش کمک کند که مرتبط با ایجاد سرطان پوست و پیری هستند.

غیر ممکن است که اینجا میزان کارایی چای سبز در این زمینه را به طور دقیق بگوییم، اما حداقل این یک دلیل خوب دیگر مبنی بر نوشیدن چای سبز می‌باشد.

 

عصاره چای سبز و کوفتگی عضلانی

هنگام کار با وزنه، شما باعث ایجاد زخم‌های میکروسکوپی روی فیبر‌های ماهیچه ای میشوید.

به طور کلی‌، این آسیب چیز خوبی‌ است زیرا باعث میشود تا بدن شما تطابق پیدا کرده و بیشتر رشد کند، قوی تر شود و بهتر بتواند با فشار جلسات تمرینی بعدی مقابله کند.

اما اگر آسیب بیش از حدی به عضلات وارد کنید، بدن شما به خوبی‌ نمی‌تواند ریکاوری کند و ممکن است نشانه‌های تمرین زدگی شروع به پدیدار شدن کنند.

عصاره چای سبز باعث تقویت سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن ما میشود، و این امر باعث کاهش میزان آسیب دیدگی‌ها و استرس اکسیداتیو حاصل از انجام ورزش میشود. و یکی‌ از سریع ‌ترین و مشهود ‌ترین علایم این اتفاق کاهش کوفتگی عضلانی پس از ورزش است.

(DOMS) اصطلاحی است که اشاره به کوفتگی عضلانی دارد که شما پس از یک تمرین احساس می‌کنید که هم آزاد دهنده است و هم عاملی مهم در محدود کردن میزان عضله سازی و افزایش قدرت حاصل از هر جلسه تمرینی می‌باشد.

با کاهش میزان (DOMS)، شما میتوانید در تمرینات سریع تر پیشرفت کنید، مخصوصا در حرکات چند مفصلی سنگین نظیر اسکات، ددلیفت، پرس سینه و پرس سرشانه که این امر میتواند در گذر زمان منجر به عضله سازی و افزایش قدرت بیشتری شود.

 

دوز بالینی کارامد عصاره چای سبز چیست؟

دوز بالینی کارامد یک ماده، مقداری است که میتواند واکنش یا تاثیر دلخواه ما را ایجاد کند.

در موضوع عصاره چای سبز، مزیت‌های آن وابسته به دوز می‌باشد، به این معنی‌ که هرچه بیشتر مصرف کنید، مزیت بیشتری دریافت خواهید کرد (البته تا نقطه ای، مقدار حداکثر مجاز نیز وجود دارد که نباید از آن تخطی کنید).

تاثیرات مفیدی که ما به دنبال آن هستیم معمولا با دوز‌های ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلی‌ گرم (EGCG) در روز حاصل میشود.

برای دریافت همین مزیت‌ها از طریق نوشیدن چای سبز، شما نیازمند نوشیدن ۵ تا ۱۰ فنجان چای سبز در روز هستید (یک فنجان چای سبز معادل حدودا ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌ گرم عصاره چای سبز می‌باشد).

نتایج مصرف عصاره چای سبز

با مصرف عصاره چای سبز انتظار دریافت چه نتایجی باید داشته باشم؟

اگر در مورد عصاره چای سبز هیجان زده هستید، درک می‌کنم.

مکملهای طبیعی زیادی وجود ندارند که به طور علمی‌ ثابت شده باشد میتوانند از بسیاری جهات به بدن شما سود برسانند.

با این بیان، اما عصاره چای سبز یک مکمل جادویی نیست.

به یاد داشته باشید که مصرف مکملها باعث ساخت فیزیک بدنی تحسین برانگیزی نمیشوند، بلکه این تمرین و تغذیه صحیح است که شما را به این هدف می‌رساند.

 

با این بیان، مزیت هایی که میتوانیم با مصرف عصاره چای سبز انتظار داشته باشیم به شرح زیر است :

 

_چربی‌ سوزی سریع تر

_حفظ وزن آسان تر

_کاهش کوفتگی عضلانی و ریکاوری سریع تر بعد از تمرین

_بهبود سلامت پوست

_کاهش احتمال بروز سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲

_کاهش احتمال بروز درد‌های مفصلی و آرتروز

_کاهش احتمال بروز عفونت‌های باکتریایی و ویروسی

_کاهش سطح کلسترول، انسولین و گلوکز

عصاره چای سبز

 

به یاد داشته باشید که برخی‌ از این مزیت‌ها تنها در برخی‌ افراد و برخی‌ شرایط بروز میکنند.

برای مثال، اگر شما هم اکنون فردی کم چرب و فعال هستید، احتمالا پس از مصرف عصاره چای سبز تغییر چندانی در سطح کلسترول یا گلوکز مشاهده نخواهید کرد.

با این بیان، با توجه به مزیت‌های بسیار زیاد این عصاره گیاهی، احتمالا جدایی از ترکیب بدنی تان، رژیم غذایی و سبک زندگی‌، تعدادی از مزیت‌های مثبت آن را تجربه خواهید کرد.

عوارض جانبی چای سبز

آیا عصاره چای سبز دارای عوارض جانبی نیز می‌باشد؟

هنگامی که عصاره چای سبز در دوز‌های پیشنهادی مصرف شود، عوارض جانبی به ندرت بروز خواهند کرد، اما به هر حال این عوارض عبارتند از :

_سردرد

_برافروختگی

_سوزش معده

_تحریک پذیری

_اسهال

این عوارض تنها در افرادی ممکن است بروز کنند که بدن‌ شان تحمل کمی‌ در برابر کافئین دارد، بنابراین اگر شما نیز جز این افراد هستید، میتوانید عصاره چای سبز بدون کافئین را تهیه کنید و اینگونه احتمال بروز عوارض جانبی ذکر شده کمتر خواهد بود.

به علاوه، اگر دارای مشکلات ذکر شده در زیر هستید توصیه نمی‌شود از این عصاره استفاده کنید، زیرا علائم ممکن است وخیم تر شوند :

_کم خونی

_اختلال اضطراب

_اختلال انعقاد خون

_مشکل قلبی

_آب سیاه

_سندروم روده تحریک پذیر

_بیماری کبدی

_پوکی استخوان

همچنین اگر باردار یا شیرده هستید، دارو مصرف می‌کنید یا دارای بیماری‌های حاد نظیر آرتروز یا دیابت نوع ۲ هستید میبایست با پزشک خود در مورد مصرف عصاره چای سبز مشورت کنید (محض اطمینان).

 

جمع بندی در مورد عصاره چای سبز

عصاره چای سبز یکی‌ از معدود مکملهایی است که میتواند باعث بهبود سلامت و بهبود ترکیب بدنی شما شود.

مزیت‌های ذکر شده در زیر برای این عصاره دارای پشتوانه علمی‌ خوبی‌ هستند :

_کمک به چربی‌ سوزی سریع تر

_حفظ آسان تر وزن کم شده

_کاهش اکسیداسیون و التهاب در بدن

_محافظت در برابر سطح بالای کلسترول، فشار خون و بیماری قلبی

_کاهش کوفتگی عضلانی بعد از ورزش

 

و اگرچه شواهد کاملا شفاف نیستند، اما عصاره چای سبز ممکن دارای مزیت‌های زیر نیز باشد :

 

_حفظ سطح گلوکز و انسولین در رنج سلامت

_بهبود سلامت پوست

_بهبود سلامت سیستم ایمنی و کاهش احتمال بروز عفونت

_بهبود سلامت مفاصل و کاهش درد‌های مفصلی

 

عصاره چای سبز اگرچه قرار نیست که زندگی‌ شما را تغییر دهد، اما میتواند به شما کمک کرده تا کمی‌ سریع تر به بدن دلخواه خود برسید.

نویسنده:
حسام رضائی
امتیاز شما به این مطلب
5/5 - (2 امتیاز)

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

3 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر امتیازترین
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات