آشپزی با گندم سیاه: وقتی قرار باشد یکی از پرخاصیت ترین دانه های خوراکی را نام ببریم، می توانیم به گندم سیاه اشاره کنیم. یک دانه گیاهی که فاقد گلوتن است و منبع غنی از پروتئین برای کسانی است که گیاهخوارند و یا به دلیل تغذیه بدنسازی و عضله سازی نیاز به یک منبع پروتئین گیاهی دارند.
در این مطلب قصد داریم که 3 دستور آشپزی با گندم سیاه را در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید این ماده غذایی پر خاصیت را درون برنامه غذایی خود قرار دهید.
1. کوکی با تزیین بستنی وانیلی
مواد لازم:
1 لیوان آرد کیک
نیم لیوان آرد گندم سیاه
نصف قاشق چای خوری جوش شیرین
۱ قاشق چای خوری وانیل
1 لیوان شکر قهوه ای
یک و نیم قاشق چای خوری بکینگ پودر
سه چهارم قاشق چای خوری نمک دریا
1 عدد تخم مرغ درشت
100 گرم شکلات تلخ
بستنی وانیلی برای تزیین
طرز تهیه: در اولین مرحله از تهیه کوکی، فر را از قبل تا دمای ۱۷۵ درجه گرم کرده و کف قالب مخصوص کوکی را روغن زده یا کاغذ روغنی قرار داده و در فر قرار می دهیم تا گرم شود.
در مرحله بعد کره و شکر را با استفاده از میکسر مخلوط کرده و در حین میکس تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه می کنیم و اجازه میدهیم خوب مخلوط شوند.
در ادامه آشپزی با گندم سیاه مواد خشک شامل بکینگ پودر، جوش شیرین، آرد گندم سیاه، نمک و آرد کیک را با هم مخلوط می کنیم.
پس از مخلوط کردن مواد را درون ظرف مایع از قبل آماده شده ریخته و آن را خوب هم میزنیم.
در آخرین مرحله آشپزی با گندم سیاه، شکلات خرد شده را به خمیر اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
پس از آن خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و با استفاده از کف دست به آنها شکل می دهیم.
ظرف را از فر خارج میکنیم، خمیرها را درون آن می چینیم و با فشاری کوچک آنها را تخت می کنیم. ظرف را درون فر قرار داده و به مدت زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه میپزیم.
پس از خنک شدن از قالب در آورده و با بستنی تزیین می کنیم.
2. خوراک سبزیجات
مواد لازم:
1 و نیم فنجان گندم سیاه
2 فنجان کنگرفرنگی
1 عدد کلم پیچ سفید
۳ تا ۴ عدد فلفل دلمهای رنگی
3 تا ۴ حبه سیر
نیم فنجان جعفری
نیم فنجان ریحان
فلفل و نمک به مقدار لازم
نکته: بهتر است از سبزی تازه استفاده شود.
طرز تهیه: در اولین مرحله، دانه های این ماده خوراکی را با ۳ تا ۴ فنجان آب می پزیم تا نرم شوند و پس از آن تمامی مواد را ریز خورد کرده و کنار میگذاریم.
در مرحله بعد در تابه روغن کنجد میریزیم و سیرها را کمی تفت می دهیم.
بعد از آن کلم را اضافه کرده و میگذاریم که حسابی سرخ و نرم شوند.
در ادامه آشپزی با گندم سیاه کمی نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم.
پس از آن مواد را از تابه خارج کرده به ترتیب فلفل دلمهای خردشده و بعد از آن گندم سیاه را با همان تفت داده و سرخ می دهیم.
نکته: توجه کنید هرکدام از مواد، جدا تفت داده شوند.
در آخرین مرحله تمامی مواد را با هم مخلوط کرده و خوراکسبزیجات مان را سرو می کنیم.
3.مافین باتزیین انجیر خشک و گلابی
مواد لازم:
1 لیوان آرد مخصوص کیک پزی
یک و نیم سبوس جو دوسر
نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
نصف لیوان دانه چیا
1 لیوان کمپوت سیب خانگی و بدون شکر
۱ و نیم قاشق غذاخوری بکینگ پودر
نیم لیوان شیر چرب
نیم فنجان گندم سیاه
1 عدد موز له شده
4 عدد سفیده تخم مرغ
یک چهارم لیوان ملاس نیشکر
1 عدد گلابی متوسط
6 عدد انجیر خشک
طرز تهیه:
فر را از قبل روی ۲1۸ درجه گرم می کنیم. قالب های مافین را چرب کرده و یا با کاغذ روغنی می پوشانیم.
در مرحله بعد موز له شده، کمپوتسیب طبیعی و ملاس نیشکر را در ظرفی ریخته و پس از آن نصف لیوان شیر پرچرب و سفیده تخم مرغ را روی آن میریزیم و مواد را با هم مخلوط می کنیم.
ظرف را کنار می گذاریم و در ظرف دیگری سبوس جو، آرد کیک دانههای چیا و گندم سیاه را ریخته و پس از آن نصف قاشق جوش شیرین و یک و نیم قاشق بکینگ پودر و نمک را روی مواد می ریزیم و خوب با هم مخلوط می کنیم.
در مرحله بعد از آشپزی با گندم سیاه ، مواد درون دو ظرف را با هم مخلوط کرده و گلابی و انجیر خشک خرد شده را به آن اضافه می کنیم.
حالا مواد ما به شکل خمیر در می آید که باید درون قالب ریخته و در فر از قبل گرم شده به مدت ۵ دقیقه بپزیم.
پس از گذشت این زمان فر را روی دمای ۱۹۰ درجه قرار می دهیم و ۲۰ دقیقه دیگر به مواد اجازه پخت می دهیم.
مافین پخته شده را از فر خارج کرده و به مدت ۵ دقیقه در جایی خنک قرار میدهیم.
پس از آن از قالب درآورده و سرو میکنیم.