رژیم گیاهخواری + مزایا + معایب
0.0

رژیم گیاهخواری + مزایا + معایب

  • تغذیه
  • 7 اکتبر 20
  • محمدرضا امیدی
  • 207 بازدید
  • بدون دیدگاه

رژیم گیاهخواری چیست و چگونه اجرا می شود؟ پیروی از این رژیم چه مزایا و معایبی دارد؟

امروزه انواع رژیم های غذایی برای داشتن یک زندگی سالم و تناسب اندام وجود دارند. در این بین گیاهخواری یکی از معروفترین رژیم های دنیا به شمار می‌آید که روزانه بر تعداد طرفدارانش افزوده می شود و در بین سایر رژیم های غذایی از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

بر اساس تحقیقات انجام شده، ثابت شده است که افراد گیاهخوار حدود ۱۸ درصد از کل جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند.
با بررسی این گفته ثابت می شود که این رژیم بسیار همه گیر شده است. احتمالا این مسئله به دلیل نتایج قابل ملموس گیاهخواری رخ داده است. نتایجی که می تواند زندگی فرد را تحت تاثیرات مثبت خود قرار دهد.

این رژیم علاوه بر اینکه می‌تواند مزیت های زیست محیطی و اخلاقی زیادی به دلیل قطع مصرف گوشت در پی داشته باشد، می تواند ابتلا افراد به بسیاری از بیماری‌های خطرناک را کاهش دهد.

گیاهخواری کیفیت آنچه می خورید را بالا برده و در داشتن وزنی متعادل نقش سازنده ای ایفا می کند.
اگر دوست دارید درباره این رژیم تحقیقات کاملی را انجام دهید ادامه مطلب را از دست ندهید.

 

 

رژیم گیاهخواری

 

رژیم گیاهخواری چیست؟

 

پاسخ این سوال کاملاً مشخص است؛ این رژیم غذایی شامل بالابردن مصرف گیاهان و پرهیز از استفاده از انواع گوشت، مثل گوشت قرمز، مرغ و ماهی می‌شود.

افراد به دلایل متعددی دوست دارند گیاهخواری را دنبال کنند. بیشتر افراد گیاه خوار به دلیل سبک زندگی سالم و البته با کیفیت این مسیر را در پیش می گیرند، برخی دیگر نیز به دلایل مذهبی و یا علاقه مندی به حیوانات از این رژیم پیروی می کنند.

البته دوستداران محیط زیست هم به دلیل تاثیرات تولید دام در تغییرات زیست محیطی و آب و هوایی از این روش استقبال خوبی می کنند.

به هر حال علل گرایش به چنین روش تغذیه ای بسته به اهداف فرد متقاضی می تواند متفاوت باشد و هر گروه هم انتظارات خود را از پیگیری این شیوه دارند. این یعنی تمام افراد به یک منظور خاص به دنبال گیاهخواری نیستند.

این نمونه رژیم گیاهی بیش از ده گونه متفاوت دارد که هر یک دستورالعمل های خاص خود را دارند. برای مثال رژیم وگان نوعی از گیاهخواری محسوب می شود که خود می تواند به شکلی مجزا در دو نوع کم چربی و کم کربوهیدرات تقسیم بندی شود.

این نوع شیوه ی تغذیه ای نوعی رژیم گیاهی به صورت محدود محسوب می شود.

 

گیاهخواری

 

مزایای استفاده از گیاهخواری

 

بهره‌مندی از رژیم های گیاهی می تواند بسیاری از فواید سلامتی را برای بدن به دنبال داشته باشد.
در حقیقت تحقیقات اثبات می کنند که افراد گیاهخوار از کیفیت رژیم غذایی بهتری نسبت به کسانی که گوشت خوار هستند، بهره مندند و این امر به دلیل دریافت ویتامین ها و مواد مغذی بیشتر از ترکیبات گیاهی، سالم و سودمند است.
از جمله این مزایا می توان موارد زیر را نام برد.(مرتبط بخوانید….بدنسازی و گیاه خواری!!)

 

 

کمک به لاغری

یکی از مزایای فوق العاده مصرف خوراکی های گیاهی کاهش وزن اضافی است. این نوع رژیم می‌تواند یک استراتژی اثر بخش در لاغری محسوب شود، زیرا در میزان کالری دریافتی و نوع ریز مغذی ها و املاح دریافتی تاثیرات مثبت دارد.

براساس مطالعات صورت گرفته مصرف گیاهان مختلف و قرار دادن آنها در یک برنامه غذایی پایدار می تواند شاخص توده بدنی افراد را کاهش داده و تا حدودی منجر به چربی سوزی بدن شود.

 

کنترل دیابت

نتایج بدست آمده از تحقیقاتی که بر روی انواع رژیم‌های گیاهی صورت گرفته است، نشان می‌دهد یکی از مزایای این نوع شیوه های تغذیه ای کمک به تثبیت قند خون و کنترل آن در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خواهد بود.

استفاده از چنین رژیم‌هایی به دلیل ثبات قند خون همچنین می‌توانند از بروز بیماری دیابت در افراد جلوگیری کنند.

 

پیشگیری از سرطان با رژیم گیاهخواری

گیاه خواری می تواند ده ها فایده بی نظیر به دنبال داشته باشد که یکی از آنها پیشگیری از بروز سرطان های مختلف از جمله سرطان سینه، راست روده، معده و روده بزرگ است.
این امر می‌تواند به دلیل وجود آنتی اکسیدان های گوناگون و پیروی از یک سبک زندگی سالم باشد.

کمک به سلامتی قلب

پیروی از یک رژیم گیاهی می‌تواند سلامت قلب را بالا برده و عوامل خطرزا و اثرگذار بر این عضو حیاتی را کاهش دهد.
برای مثال میزان کلسترول و سطح تری گلیسیرید از جمله فاکتورهایی هستند که می توانند اثرات منفی بر سلامت قلب داشته باشند.

از طرف دیگر این فشار خون بالا است که می‌تواند به عنوان عاملی مهم در بروز مشکلات قلبی از جمله گرفتگی عروق و سکته به شمار می آید.

تمام این عوامل باعث مشکلات قلبی خواهند شد که حتی می تواند در بالا رفتن میزان مرگ و میر اثرگذار باشند.
دنبال کردن یک شیوه تغذیه ای بر پایه مصرف گیاهان می تواند از بروز این عوامل مضر جلوگیری کرده و در بالا بردن سطح سلامتی قلب اثرگذار باشد.

 

گیاهخواری

 

مضرات رژیم گیاهخواری



اگرچه پیروی از یک رژیم کاملا گیاهی می تواند فواید چشمگیر داشته باشد و در سلامتی و قوت بخشیدن به بدن موثر باشد، اما با این حال چنین رژیم هایی می‌توانند خطر ابتلا به برخی از کمبودهای غذایی را بالا ببرند.

برای مثال از آنجایی که گیاهخواران مصرف گوشت را قطع می‌کنند ممکن است با کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن یا پروتئین ها مواجه شوند.

همچنین قطع مصرف محصولات حیوانی مثل تخم مرغ و لبنیات می تواند باعث منع دریافت کلسیم زیاد و انواع ویتامین های گروه B و ویتامین D شود.

از طرفی اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی به مقدار زیادی یافت می‌شوند آنطور که باید و شاید از طریق مصرف سایر خوراکی ها بدست نمی آیند.

کمبود هر کدام از این ویتامین ها و مواد معدنی می تواند باعث بروز علائم ناخوشایندی مثل ضعف، خستگی، از دست دادن بافت و تراکم استخوان، مشکل در تیروئید و کم خونی شود.

هر کدام از این عوارض می توانند به تنهایی عامل بروز مشکلات متعدد و جدید شوند. برای مثال کم خونی رابطه ی مستقیمی با رنگ پریدگی، ریزش مو، سستی و تاری دید دارد. (این مطلب را از دست ندهید : مزایا و معایب گیاهخواری)

 

در یک رژیم گیاهی چه چیزی باید مصرف شود؟

 

در یک رژیم گیاهی افراد باید در برنامه غذایی خود خوراکی های متنوعی از جمله غلات، سبزیجات، میوه ها، پروتئین ها و چربی های سالم را قرار دهند.

البته پروتئین به دست آمده همانطور که می دانید از محصولات حیوانی دریافت نمی شود، بلکه باید آنها را از غذاهای گیاهی غنی مانند انواع دانه ها، حبوبات و آجیل ها به دست آورد.

البته برخی از رژیم های گیاهخواری نیز هستند که محصولات جانبی حیوانی مانند انواع لبنیات یا تخم پرندگان را در دستور العمل های خود قرار می دهند، بنابراین بخشی از پروتئین مورد نیاز خود را از چنین خوراکی هایی تأمین می کنند.

بخشی از غذاهای سالمی که در این رژیم باید مصرف شوند، شامل میوه هایی مثل سیب، موز، خربزه، گلابی، هلو، سبزیجاتی مانند مارچوبه، کلم بروکلی، هویج و گوجه فرنگی، غلاتی مثل جو دوسر، کینوا، گندم سیاه، تمامی حبوبات، انواع آجیل، دانه کتان، دانه چیا، دانه‌ کنف و چربی های سالمی مثل روغن زیتون، روغن آووکادو و روغن نارگیل می‌شود.

 

نویسنده:
محمدرضا امیدی
امتیاز شما به این مطلب
امیتاز بدید

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات