ورزش و یائسگی چه ارتباطی با هم دارند؟! ورزش به عنوان یک قدم بزرگ در حفظ روحیه، سلامتی و توان هر بانویی، در مراحل مختلف زندگی اش به شمار می‌آید.

اما وقتی صحبت از یائسگی می‌شود، نیاز به این مورد بسیار بیشتر از قبل احساس می‌شود.! زنان پس از ورود به مراحل اولیه یائسگی و هنگام گذراندن این دوره با تغییرات نه چندان خوشایندی درگیر خواهند شد، که اگر مهار نشوند می‌توانند کیفیت مطلوب زندگی را تحت تأثیر خود قرار دهند.

ورزش به عنوان یک عامل غیر دارویی قدرتمند در مهار و کنترل این تغییرات بدنی بسیار موثر خواهد بود. ورزش‌هایی هستند که می‌توانند عوارض بد دوران یائسگی را کاهش دهند و آمادگی هر بانویی را برای مقابله و گذراندن این دوران بالا ببرند.

برای اینکه اطلاعات خوبی در این باره کسب کنید و برنامه های لازم را در این زمینه را دریافت کنید لازم است تا انتها ما را همراهی کنید.

 

ورزش و یائسگی

 

ورزش و یائسگی : تعریف دوران پسا قاعدگی

 

یائسگی دورانی از زندگی زن به شمار می‌آید که در پایان سیکل قاعدگی اتفاق می‌افتد. این مشکل به شکل قطعی حدود یک سال پس از عدم قاعدگی تشخیص داده خواهد شد و در هر زمان متفاوت است. اما به طور متوسط حدود ۵۰ سالگی را میانگین سنی این عارضه می دانند.

اما ممکن است برای برخی از افراد حتی خیلی زود تر و یا خیلی دیرتر هم این عارضه اتفاق بیفتد، پس باید در هر زمان آمادگی مقابله با چنین شرایطی را داشت.

یائسگی به عنوان یک روند طبیعی شناخته می‌شود که دیر یا زود تمام زنان را درگیر خواهد کرد، اما این روند ممکن است با عوارض ناخوشایندی همراه باشد که زندگی فرد را مختل می‌کند. برای مثال زنان یائسه به طور معمول از خواب نامناسب خود رنج می‌برند.

 

یائسگی می‌تواند درمان های مختلفی را داشته باشد. از هورمون درمانی گرفته تا تغییرات سبک زندگی و تاثیر ورزش و یائسگی بر یکدیگر.!! اما هرکدام از این درمان‌ها می‌توانند در هر شخصی تاثیرات خاص را داشته باشد.

 

پس شاید برای برخی از افراد بهترین روش درمان، تلفیق دو یا چند مورد از این عوامل با یکدیگر خواهد بود.

 

علائم یائسگی

مدتها قبل از اینکه دچار یائسگی شوید می توانید یک یا چند مورد از نشانه‌های زیادی را در خود مشاهده کنید.
اگر چند عامل زیر برای شما آشنا بودند و هنوز احساس می کنید که زمان یائستگی شما فرا نرسیده است، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

از جمله این عوامل می توان موارد زیر را نام برد.

تعریق شبانه

تغییر کردن خلق و خو و رفتار

خشک بودن ناحیه تناسلی

کاهش میل جنسی

لرز یا گرگرفتگی

اختلالات خواب

مشکلات در پوست و مو

کم یا زیاد شدن متابولیسم بدن

 

البته عوامل دیگری هم وجود دارند که می‌توانند در زنان متفاوت باشند که به طور قطع نمی‌توان آنها را جزو علائم و نشانه های یائسگی دانست.

برای مثال خود قاعدگی از این علائم است که در دوران جوانی هم می تواند دچار مشکل و بی‌نظمی می‌شود. پس حتی اگر چند مورد از این عوامل را هم داشتید به طور قطع نمی توان گفت که در حال ورود به دوران یائسگی هستید.

شما برای کاهش اثرات یائسگی نیاز به شیوه های درمانی گوناگون دارید. یکی از این شیوه های موثر در کاهش علائم ناخوشایند، ورزش کردن خواهد بود.

 

 

 یائسگی

 

ورزش و یائسگی : مزایای انجام حرکات بدنی

 

اگر از آن دسته از زنانی هستید که دوست دارید علائم یائسگی را کاهش دهید و زندگی دلچسب تری را تجربه کنید، می توانید پس از طی کردن دوره های منظم ورزشی و بدنسازی شاهد مزیت های زیر باشید:

 

1. ورزش و حفظ عضلات

بانوانی که دچار یائسگی می شوند اگر ورزش نکنند پس از گذشت چند سال شاهد از دست دادن بافت ماهیچه های بدن خود خواهند بود.

عضلات قوی تاثیرات مطلوبی را برای نقاط مختلف بدن خواهد داشت.
اولین و بدیهی ترین این اثرات، ظاهر جذاب است. در ادامه ورزش می‌تواند باعث تراکم بهتر استخوان شود.

حتی اگر سن زن یائسه بالا باشد نیز می‌توان انتظار تحکیم استخوان‌ها را داشت. از آنجا که یکی از مهمترین عوارض یائسگی پوکی استخوان است، پس ورزش کردن می تواند یک عامل تقویت کننده مهم برای این موضوع باشد.

 

2. کاهش عوارض جانبی

وقتی صحبت از ورزش و یائسگی می شود ما می توانیم انتظار دریافت مزایای بیشماری را داشته باشیم.

از جمله فوایدی که یک بانوی یائسه می تواند از ورزش به دست بیاورد، الگوی بهتر خوابیدن، کاهش اضطراب و استرس، افزایش خلق و خوی مناسب و تعادل بالاتر خواهد بود.

 

3. کاهش مشکلات قلبی

یائسگی رابطه مستقیمی با کاهش استروژن دارد، که هورمونی زنانه به شمار می آید.

هنگامی که سطح این هورمون در بدن یک زن کاهش پیدا کند، میزان عملکرد متابولیک نیز تغییر پیدا خواهد کرد.
ورزش کردن می تواند با کاهش خطرات متابولیکی از جمله تاثیرات مثبت در کلسترول و تری گلیسیرید، باعث کاهش بروز مشکلات قلبی و عوارض ناشی از آن شود.

 

4. حفظ تناسب اندام

از دیگر تاثیرات ورزش و یائسگی می‌توان به کنترل وزن اشاره کرد.
همانطور که گفتیم زنان پس از اینکه وارد مرحله یائسگی می شوند، شاهد کاهش استروژن خواهند بود که این امر می‌تواند باعث بالا رفتن وزن آنها شود.

این امر به این دلیل رخ خواهد داد که استروژن به حفظ تعادل وزن کمک خواهد کرد. پس کاهش این هورمون مساوی است با افزایش وزن.!

از طرف دیگر ورزش کردن می تواند این عارضه ناخوشایند یائسگی را کاهش دهد، پس اگر جزو زنانی هستید که دوست دارید همیشه دارای تناسب اندام باشید، باید به صورت مکرر چه قبل از یائسگی و چه بعد از آن، ورزش را در دستور کار خود قرار دهید.

 

یوگا

 

 

چه ورزش هایی برای یائسگی تاثیرات مثبت خواهد داشت؟

ورزش های مختلفی هستند که می توانند اثرات مطلوبی در دوران یائسگی یک زن داشته باشند از جمله آنها می‌توان به پیاده‌روی، یوگا، ورزش های کف لگن مثل کگل، پیلاتس، انجام حرکات کاردیو و ورزش‌های هوازی اشاره کرد.

هر یک از این ورزش ها می تواند به تنهایی طیف وسیعی از مزایای سلامتی را به دنبال داشته باشد. اما هر بانوی باید با توجه به توان خود و تاثیراتی که از هر یک از این ورزش ها می گیرد یک یا چند نمونه از آنها را پیگیری کند.

برای مثال پیاده روی در یک زن اثرات بسیار مطلوبی خواهد داشت، این درحالی است که یوگا می تواند نتایج مثبتی را در بانویی دیگر به دنبال داشته باشد.

 

نکات مهم درباره تاثیرات ورزش و یائسگی

اگر دوست دارید با ورزش کردن علائم یائسگی خود را کاهش دهید در هفته‌های نخست ممکن است تاثیرات زیادی را در روند کاهشی این عوارض مشاهده نکنید، پس بر انجام حرکات ورزشی به شکل مداوم پایبند باشید.

برای پیاده‌روی بهتر است خیلی تند حرکت نکنید، زیرا احتمال زمین خوردن زیاد است و اگر دچار پوکی استخوان باشید، ممکن است دچار شکستگی در استخوان ها شوید.

تمرینات قدرتی حداقل دو بار در هفته در حفظ توده های عضلانی یا تراکم استخوان موفق عمل می‌کنند.
برخی از ورزش‌ها مثل یوگا و تای‌چی می‌تواند در حفظ تعادل و بهبود خلق و خوی بانوی یائسه موثر باشند.

1/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *