سلامتی

۱۴ ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی

مصرف برخی‌ مواد غذایی خاص ممکن است بتوانند باعث حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن شوند. اگر به دنبال راهی‌ برای جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی و یا آنفولانزا هستید، اولین کاری که میبایست انجام دهید، رفتن به میدان تره بار می‌باشد. طوری برنامه ریزی کنید که ۱۴ ماده غذایی زیر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند.

 

۱ . مرکبات

هنگامی که افراد دچار سرما خوردگی شوند، اکثر آنها روی به مصرف ویتامین ث میاورند. دلیل این امر این است که این ویتامین میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. اینطور گمان میشود که ویتامین ث میتواند باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید شود. این گلبول‌ها برای مبارزه با عفونت بسیار حیاتی هستند. از رایج‌ ترین مرکبات می‌توان به گریپ فروت، پرتغال، نارنگی و لیمو اشاره کرد. از آنجایی که بدن ویتامین ث را تولید یا ذخیره نمیکند، پس برای حفظ مستمر سلامتی خود باید روزانه از ویتامین ث استفاده کنید. تقریبا تمام مرکبات سرشار از ویتامین ث هستند. با توجه به این تنوع در انتخاب، افزودن مقداری ویتامین ث به هر وعده غذایی کار آسانی است.

 

۲ . فلفل دلمه قرمز

اگر گمان می‌کنید که مرکبات در بین میوه‌ها و سبزیجات، دارای بیشترین مقدار ویتامین ث در خود هستند، پس بهتر است دوباره فکر کنید. انس به انس، فلفل دلمه قرمز تقریبا دو برابر ویتامین ث بیشتری نسبت به مرکبات دارد. این فلفل همچنین سرشار از بتا کاروتن می‌باشد. علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، ویتامین ث ممکن است به حفظ سلامتی پوست نیز کمک کند. بتا کاروتن نیز به حفظ سلامت چشم و پوست کمک می‌کند.

بتاکاروتن (به انگلیسی: β-Carotene)،یک رنگدانه زرد-نارنجی است که در گیاهان و میوه‌ها از جمله هویج و کدو تنبل یافت می‌شود. این ترکیب پیش ساز ویتامین آ است یعنی در بدن تبدیل به ویتامین A میشود.

بتاکاروتن ترکیبی آلی است که به عنوان ترکیب ترپن‌دار طبقه‌بندی شده‌است. بتاکارتن را همچنین در برخی داروها از جمله قرص جوشان (ویتامین ث) برای ایجاد رنگ طبیعی استفاده می‌کنند.

۳ . بروکلی

بروکلی بسیار غنی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامین ای و همچنین بسیاری از آنتی اکسیدان‌ها و فیبر می‌باشد. به همین دلیل بروکلی یکی‌ از سالم‌ ترین سبزیجاتی است که شما میتوانید وارد برنامه غذایی خود کنید. برای حفظ قدرت این ماده غذایی بهتر است تا جایی که میتوانید به آن حرارت کمی‌ دهید یا در کل بهتر است که خام مصرف شود.

 

۴ . سیر

سیر را تقریبا در هر غذایی در سراسر جهان می‌توان یافت. این ماده غذایی میتواند اندکی‌ دریافت روی را بیشتر کند و مصرف آن برای حفظ سلامتی‌ تان یک ضرورت محسوب میشود. تمدن‌های اولیه نیز به ارزش سیر در مبارزه با عفونت‌ها پی برده بودند. بر اساس اعلام مرکز پزشکی‌ مکمل و جایگزین، سیر ممکن است باعث کاهش فشار خون و کاهش سرعت سفت شدن شریان‌ها شود. اینطور به نظر می‌رسد که توانایی تقویت سیستم ایمنی حاصل از مصرف سیر به دلیل وجود ترکیبات دارای سلفور نظیر آلیسین می‌باشد.

 

۵ . زنجبیل

زنجبیل نیز یکی‌ از آن مواد غذایی ای است که بسیاری پس از سرما خوردگی روی به مصرف آن میاورند. زنجبیل ممکن است باعث کاهش التهابات شود که این امر نیز ممکن است به کاهش گلو درد و دیگر بیماری‌های التهابی کمک کند. زنجبیل همچنین ممکن است باعث کاهش حالت تعوع شود. اگرچه زنجبیل در بسیاری از دسر‌های شیرین استفاده میشود، اما در خود ماده ای گرما زا به نام جینجرول دارد که مرتبط با کپسایسین می‌باشد. زنجبیل ممکن است بتواند باعث کاهش درد‌های مزمن و همچنین دارای خواص کاهش دهنده سطح کلسترول میباشد.

 

۶ . اسفناج

اسفناج در این لیست قرار گرفته است، زیرا نه تنها سرشار از ویتامین ث می‌باشد، بلکه سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌ها و کاروتن می‌باشد که ممکن است باعث افزایش توان مبارزه ای سیستم ایمنی بدن شود. مشابه بروکلی، اسفناج نیز بهتر است برای حفظ تمام خواص آن، در کمترین زمان ممکن پخته شود. پخت سبک آن میتواند باعث بهبود اثر گذاری ویتامین آ و آزاد سازی دیگر مواد مغذی از اگزالیک اسید شود.

 

۷ . ماست

به دنبال ماستی که دارای میکروب‌های زنده و فعال در خود باشد بگردید، نظیر ماست یونانی. این میکروب‌ها ممکن است با تحریک سیستم ایمنی بتوانند به آن در جهت مبارزه با بیماری‌ها کمک کنند. سعی‌ کنید به جای ماست‌های طعم دار یا سرشار از شکر از ماست ساده استفاده کنید. میتوانید خودتان با میوه‌های سالم یا مقداری عسل، ماست ساده را شیرین کنید. ماست همچنین میتواند منبعی عالی‌ برای ویتامین دی باشد، بنابراین سعی‌ کنید برندی را انتخاب کنید که غنی شده با ویتامین دی باشد. ویتامین دی به تنظیم سیستم ایمنی کمک می‌کند و اینطور گمان میشود که میتواند باعث تقویت قدرت دفأعی بدن در برابر بیماری‌ها شود.

 

۸ . بادام

هنگامی که بحث جلوگیری و مبارزه با سرما خوردگی در میان باشد، معمولا توجه کمتری به ویتامین ای نسبت به ویتامین ث میشود. اما ویتامین ای یک رکن مهم برای حفظ سلامتی‌ سیستم ایمنی می‌باشد. ویتامین ای یک ویتامین محلول در چربی‌ می‌باشد، به این معنی‌ که برای جذب مناسب، این ویتامین نیازمند حضور چربی‌ می‌باشد. آجیل‌ها نظیر بادام سرشار از این ویتامین هستند و همچنین دارای چربی‌‌های سالم نیز میباشند. نصف پیمانه بادام که معادل ۴۶ عدد کامل میشود، تقریبا میتواند به طور کامل نیاز کامل روزانه شما به ویتامین ای را تامین کند.

 

۹ . زردچوبه

شما ممکن است زردچوبه را در بسیاری از غذا‌ها استفاده کرده باشید. اما این ادویه دارای رنگ زرد روشن و تلخ مزه، برای سالیان زیادی است که به عنوان یک ماده ضد التهابی برای درمان پوکی استخوان و روماتیسم مفصلی استفاده میشود. همچنین تحقیقات نشان میدهند که مقادیر زیاد کورکومین (که باعث ایجاد رنگ متمایز زردچوبه میشود)، میتواند به کاهش آسیب‌های ماهیچه ای حاصل از انجام ورزش نیز کمک کند.

 

۱۰ . چای سبز

هم چای سبز و هم چای سیاه سرشار از فلاوونوید‌ها (نوع آنتی اکسیدان) هستند. اما جایی که چای سبز برتر ظاهر میشود سطح بالای اپیگالوکاتچین گالات (EGCG) آن می‌باشد که نوع آنتی اکسیدان قدرتمند می‌باشد. (EGCG) نشان داده است که میتواند باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی شود. فرایند تخمیری ای که چای سیاه پشت سر می‌گذارد، باعث میشود تا مقدار زیادی از (EGCG) آن نابود شود. اما از طرف دیگر چای سبز اینگونه نیست و (EGCG) آن حفظ شده است. چای سبز همچنین یک منبع خوب از آمینو اسید ال تیانین نیز می‌باشد. ال تیامین همچنین ممکن است بتواند باعث افزایش حفاظت از لنفوسیت‌های تی شود که در زمینه مبارزه با میکروب‌ها عمل میکنند.

 

۱۱ . پاپایا

پاپایا یکی‌ دیگر از میوه‌های سرشار از ویتامین ث می‌باشد. شما با مصرف تنها یک پاپایا میتوانید ۲۲۴% نیاز روزانه خود به ویتامین ث را تامین کنید. پاپایا همچنین دارای آنزیمی گوارشی به نام پاپئین می‌باشد که دارای اثرات ضد التهابی می‌باشد. پاپایا همچنین دارای مقادیر مناسبی از پتاسیم، ویتامین‌های ب و فولات نیز می‌باشد که همگی‌ آنها برای حفظ سلامت عمومی‌ شما مفید هستند.

 

۱۲ . کیوی

همانند پاپایا، کیوی نیز به طور طبیعی سرشار از انواع مواد مغذی حیاتی نظیر فولات، پتاسیم، ویتامین ک و ویتامین ث می‌باشد. ویتامین ث میتواند به گلبول‌های سفید در مبارزه با بیماری‌ها کمک کند و همچنین دیگر مواد مغذی موجود در کیوی نیز میتوانند به عملکرد مناسب سیستم بدنی شما کمک کنند.

 

۱۳ . ماکیان

هنگامی که مریض هستید، سوپ مرغ تنها یک غذای خوشمزه و دارای تاثیر تلقینی نمیباشد. این ماده غذایی میتواند باعث بهبود علائم سرما خوردگی و همچنین تقویت شما شده تا در همان وهله اول دچار بیماری نشوید. ماکیان نظیر مرغ و بوقلمون، سرشار از ویتامین ب۶ هستند. حدود ۳ انس بوقلمون یا مرغ میتواند ۴۰ تا ۵۰% نیاز روزانه شما به ویتامین ب۶ را تامین کنند. ویتامین ب۶ نقش بسیار مهمی‌ در بسیاری از واکنش‌های شیمیایی درون بدن دارد. همچنین وجود این ویتامین برای تولید گلبول‌های قرمز جدید و سالم ضروری می‌باشد. عصاره مرغ از طریق جوشاندن استخوان آن دارای ژلاتین، کوندرویتین و دیگر مواد مغذی کمک کننده برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی می‌باشد.

 

۱۴ . تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی ای نظیر فسفر، منیزیم و ویتامین ب۶ می‌باشد. این دانه‌ها همچنین به شدت سرشار از ویتامین ای هستند که یک آنتی اکسیدان قدرتمند می‌باشد. ویتامین ای برای تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم می‌باشد. از دیگر مواد غذایی سرشار از ویتامین ای می‌توان به آووکادو و سبزیجات دارای برگ تیره اشاره کرد.

4/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *