رقیق کننده طبیعی خون + 10 غذا که باید مصرف کرد!
5

رقیق کننده طبیعی خون + 10 غذا که باید مصرف کرد!

  • سلامتی
  • ۲۷ مهر ۹۹
  • محمدرضا امیدی
  • 1,730 بازدید
  • 1 دیدگاه

رقیق کننده های طبیعی شامل مواد خوراکی هستند که احتمال لخته شدن خون را تا حدودی کاهش می دهند. اگرچه لخته شدن خون در مواقع زیادی یک فعالیت ضروری برای بدن محسوب شود، اما زمانی که بیش از اندازه ایجاد شود، می تواند عوارض بسیار خطرناکی را برای سلامتی افراد در پی داشته باشد. در این مطلب از مجله ی اینترنتی مکمل ها می خواهیم گذری بر آشنایی با این بیماری و درمان های طبیعی آن داشته باشیم.

 

 

لخته شدن خون چیست؟

 

لخته های خون در واقع همان توده های خونی هستند که از حالت مایع به حالت جامد و نیمه جامد در اندازه‌های مختلف در داخل بدن انسان یافت می شوند. این لخته ها برای جلوگیری از خونریزی بیش از حد در صورت بریدگی برخی از قسمت‌های بدن و آسیب دیدگی آنها ایجاد می‌شوند.

اما در مواقعی این لخته ها مانع از جریان عادی خون در رگها خواهند شد که می تواند مضر و حتی در مواردی کشنده باشد. آنها در نقاط مختلفی از بدن از جمله معده، بازوها، پاها، ریه، کلیه، مغز و قلب ایجاد می‌شود.

ما دو نوع لخته خون به نام ترومبوز و آمبولی داریم. ترمبوزها نوعی از لخته هستند که در جای خود باقی می‌ماند و حرکت نمی‌کنند. اما آمبولی نوعی لخته است که از جای خود جدا شده و به مناطق مختلف بدن به حرکت در می آید.

علائم لخته شدن خون بسته به محلی که این اتفاق در آن رخ داده است، می‌تواند متفاوت باشد.

 برای مثال در دست‌ها و پاها ممکن است گرفتگی شدید، حساسیت یا ایجاد تورم کند. قسمت پوست همراه با قرمزی و گرم شدن باشد و اسهال، استفراغ و درد شدید معده می تواند نشان از لخته خون در ناحیه شکم باشد.

 

داروی ضد انعقاد خون

 

رقیق کننده های طبیعی خون

 

همانطور که گفتیم بدن یک راه طبیعی و واکنشی مناسب برای محافظت در برابر خونریزی ها دارد و آن لخته شدن خون است.

این لخته در بیشتر مواقع می‌تواند مفید باشد، اما اگر از آن دسته افرادی باشید که دچار شرایط خاص مثل نقص مادرزادی قلب یا سایز مشکلات قلبی باشید، ممکن است چنین شرایطی برای شما خطرناک باشد.

 به همین دلیل اغلب پزشکان از داروهای رقیق کننده خون برای شما استفاده می‌کنند.

اگر چه این بیماری می‌تواند خطرناک باشد و باید همواره در مصرف داروها کوشا باشید، اما مواد طبیعی نیز وجود دارند که می توانند به عنوان رقیق کننده های غیر دارویی عملکرد خوبی از خود داشته باشند.

موارد زیر از جمله این موارد محسوب می شوند.

 

 

1.دارچین

دارچین به عنوان یکی از ادویه های پرطرفدار است که به صورت گسترده به عنوان یک داروی طبیعی ضد انعقاد قوی خون عمل می‌کند.

از طرفی این ماده می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و التهابات ناشی از برخی از بیماری ها مثل آرتروز را تسکین دهد.

با همه این اوصاف توصیه می‌شود به صورت طولانی مدت از این ماده در کنار داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنید، زیرا ممکن است برخی از مشکلات کبدی را در پی داشته باشد.(ورزش برای تقویت اندام تناسلی...!! )

 

2.رقیق کننده طبیعی خون : زردچوبه

زردچوبه به عنوان پر استفاده ترین ادویه ما ایرانی ها است که در تمام آشپزخانه ها بی برو برگرد پیدا می شود.

 از این ماده در بسیاری از غذاها برای رنگ بخشیدن و خوشمزه تر کردن آن ها استفاده می شود. این ماده نیز مانند دارچین به عنوان یک داروی گیاهی طبیعی ضد انعقاد خون استفاده می شود.

 

رقیق کننده طبیعی خون

 

3. زنجبیل

زنجبیل ادویه ای سرشار عطر و بو است که می‌تواند خواص فوق‌العاده ای برای بدن داشته باشد. یکی از ترکیبات موجود در این گیاه سالیسیلات نام دارد که به عنوان یک ماده شیمیایی طبیعی در چندین گونه گیاهی مختلف یافت می شود.

آسپرین معمولاً از سالیسیلات به شکل مصنوعی گرفته می‌شود و به طور عمده برای جلوگیری از بروز حمله های قلبی و سکته از آن استفاده می شود. این ماده نیز یک ضد انعقاد طبیعی خون محسوب می شود.

 

4.مصرف ویتامین E

یکی از ماده های دیگری که می تواند از لخته شدن خون به میزان قابل توجهی جلوگیری کند، مصرف ویتامین e است. البته استفاده از این مکمل بسته به افراد می‌تواند متفاوت باشد و در هر یک از آنها تاثیرات مختلفی را بر جای بگذارد.

 

5.عصاره هسته انگور

برخی از تحقیقات اثبات می‌کنند که عصاره هسته انگور از جمله موادی است که فواید بالقوه ای برای بدن دارد.

این ماده سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های گوناگونی است که می‌تواند از رگ های خونی به شکل مناسبی محافظت کرده و از فشار خون بالا و بیماری قلبی جلوگیری کند.

 همچنین این ماده می‌تواند به عنوان یک رقیق کننده خون طبیعی محسوب شود.

 

6. رقیق کننده طبیعی خون : جینسینگ

جینسینگ به عنوان یکی از داروهای سنتی و دیرینه چینی به شکل قابل توجهی می‌تواند میزان زمان لخته شدن و انعقاد خون را افزایش دهد و با این کار می تواند به عنوان داروی طبیعی ضد انعقاد قوی شناخته شود.

 

7. آناناس

البته مصرف آناناس آن طور که باید و شاید در  جلوگیری از لخته های خونی موثر نیست، اما این ماده حاوی آنزیمی به نام بروملین است که می‌توانند باعث رقیق شدن خون و تجزیه لخته های خونی شود.

بنابراین استخراج و استفاده این ماده خواص ضد انعقادی را به دنبال خواهد داشت.

 

8.ماهی

از دیگر خوراکی های طبیعی که می تواند در جلوگیری از لخته شدن خون موثر باشد ماهی است.

استفاده از این گوشت خوشمزه به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در رقیق خون نقش چشمگیری دارد.

 

رقیق کننده طبیعی خون

 

9. سیر

اگر به دنبال یک ماده فوق‌العاده پرخاصیت می گردید، که به شکل موثری از لخته شدن خون جلوگیری می کند و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته می شود، می توانید از سیر استفاده کنید.

این ماده علاوه بر خوش طعم کردن غذا می‌تواند فواید مختلفی نیز برای بدن به دنبال داشته باشد.

 

10. چای سبز

چای سبز یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار است که می تواند جریان گردش خون را به حالت طبیعی و منظم برگرداند. این ماده علاوه بر کمک به باز شدن عروق، می تواند غلظت خون را ثابت نگه داشته و آن را رقیق کند.

 

علاوه بر تمام موارد بالا خوراکی های دیگری نیز هستند که می توانند در جلوگیری از لخته شدن خون موثر باشند. از جمله آنها می‌توان به روغن زیتون، فلفل دلمه ای، گل کلم، نعنا و کاهو اشاره کرد.

نویسنده:
محمدرضا امیدی
امتیاز شما به این مطلب
5/5 - (1 امتیاز)

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر امتیازترین
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات