مواد غذایی پیرکننده : عقیده اکثرا افراد این است که پیری زودرس تنها ناشی از قرار گرفتن زیاد در برابر نور خورشید، داشتن استرس زیاد و سیگار کشیدن است. با وجود این که این عقیده کاملا درست است و همه ما باید به طور منظم اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم اما رژیم غذایی ما نیز میتواند روند پیری را تسریع کند. این مقاله از وب سایت مکملها را بخوانید تا بفهمید که خوراکی های پیرکننده کدام ها هستند که باید از مصرف آن ها اجتناب کنید تا دچار پیری زودرس نشوید و برای سال های بیشتری جوانی و زیبایی خود را حفظ کنید.
خوراکی های پیرکننده که باید از آن ها اجتناب کنید:
1.مواد غذایی پیرکننده : الکل
در حالی که در مورد میزان مصرف الکل که می تواند سالم درنظر گرفته شود بحث هایی وجود دارد، اما روشن است که الکل خاصیت دهیدراته کردن بدن را دارد که می تواند روند پیری را تسریع کند.
الکل ادرار اور است و نه تنها مایعات بدن را از بین می برد بلکه می تواند مواد مغذی ضروری مانند ویتامین A و C را نیز از بین ببرد.
علاوه بر این، یک کبد سالم باعث ایجاد پوست سالم می شود و همانطور که می دانید الکل می تواند بر عملکرد کبد تاثیر بگذارد. یک کبد سالم به تمیز کردن بدن از سموم کمک می کند، اما اگر به خوبی کار نکند، سموم در بدن باقی می مانند. این حالت به شکل آکنه و چروکها در پوست صورت به نمایش در می آید. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که چگونه مصرف بیش از حد الکل بر الگو های خواب تاثیر می گذارد که به نوبه خود میتواند خود را به شکل چین و چروک و از دست دادن مقاومت پوست نشان دهد.
برای مقابله با اثرات مخرب الکل بر روی پوست، از آب یا چای سبز استفاده کنید. مصرف مقدار زیادی آب می تواند به شفاف شدن پوست شما کمک کرده و در طولانی مدت از چروک شدن آن جلوگیری می کند.
2.مواد غذایی پیرکننده : کافئین
با اینکه کافئین می تواند انرژی مورد نیاز برای شروع روز را فراهم کند، همچنین می تواند شما را بسیار پیرتر از آنچه که هستید، می کند.
کافئین مثل الکل یک دیورتیک است که مایعات بدن را تخلیه می کند، پوست را بسیار خشک می کند و باعث ایجاد چین و چروک می شود. برای مقابله با اثرات منفی کافئین روی پوست خود، حتما فنجان قهوه خود را با یک لیوان آب جایگزین کنید تا از این مورد خوراکی های پیرکننده اجتناب کنید.
3.گوشت های فرآوری شده
بسیاری از گوشت های فرآوری شده، مانند بیکن و سوسیس، حاوی سطوح بالایی از مواد نگهدارنده و نمک هستند که می تواند خطر التهاب را افزایش دهد. التهاب می تواند بر تولید کلاژن در بدن تاثیر بگذارد و این امر اغلب منجر به پیری و آسیب پوست می شود.
علاوه بر این، اگر شما طرفدار گوشت گریل شده باشید، ممکن است بخواهید فورا توقف کنید. گوشت گریل شده به شدت ملتهب است و می تواند به کلاژن در پوست شما آسیب برساند. شما مجبور نیستید تمام مصرف گوشت خود را قطع کنید؛ بلکه می توانید از گوشت بدون چربی و ماهی چرب از قبیل بوقلمون و سالمون استفاده کنید.
4.غذا های شور
غذاها را با نمک زیاد مصرف می کنید؟ این می تواند شما را با سرعت بالا به سمت پیرشدن هدایت کند.
غذاهایی که سدیم بالایی دارند نه تنها پوست را خشک می کنند بلکه حفظ مایعات بدن نیز می تواند باعث ایجاد پف در ظاهر شما شود. بنابراین، صرفنظر از پرهیز از غذا با نمک زیاد، می توانید غذای خود را با گیاهان تازه و ادویه مزه دار کنید.
5.مواد غذایی پیرکننده : شکر
مصرف بیش از حد شکر می تواند به پوست شما آسیب برساند و باعث ایجاد پیری در چهره شما شود.
کلاژن به حفظ استحکام پوست و شادابی آن کمک می کند. وقتی یک نفر مقدار زیادی شکر مصرف می کند، مولکول های قند با پروتئین ها ترکیب می شوند ( یک فرآیند به نام glycation) و محصولات نهایی glycation را می سازند ( که به آن ها AGES گفته می شود.) وقتی این اتفاق میافتد، AGES خود را به کلاژن متصل می کنند که می تواند منجر به از دست دادن سفتی و ایجاد چین و چروک شود.
6.چربی های ترانس
اگر چه چربی اغلب اشتباه گرفته می شود اما این نوع چربی است که باید همیشه از آن دور بمانید.
این مورد از مواد غذایی پیرکننده در محصولات بستهبندیشده (به دلیل این که ماندگاری بالایی دارد) و فست فود ها وجود دارد. چربی های ترانس به شدت برای سلامتی فرد مضر هستند. آنها شدیدا ماده پیش التهاب هستند و هم چنین می توانند پوست شما را نسبت به آسیب های UV، حساستر کنند، در نتیجه منجر به پیری زودرس می شوند. به منظور اجتناب از آنها همیشه برچسب های مواد غذایی را مطالعه کنید چون چربیهای ترانس اغلب زیر نام روغن هیدروژنه پنهان می شوند. همچنین، با برچسبهایی که ادعا میکنند غذاهای بستهبندیشده و فرآوری شده تنها حاوی ۰ گرم چربی ترانس هستند، فریب نخورید چرا که احتمالا حاوی 0.5 گرم چربی ترانس هستند.
شما همان چیزی هستید که می خورید، بنابراین با پوست خود نشان دهید که رژیم غذایی شما واقعا چقدر سالم است.
7.غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ کردنی دارای مقدار زیادی چربی هستند و به همین دلیل می توانند آسیب های مختلفی را در بدن ایجاد کنند. غذاهای سرخ شده به صورت غذاهای آماده یا به شكل های دیگر مانند چیپس، پیازسرخ شده، تكه های جوجه و… در رستوران ها، دارای چربی های هیدروژنه و مواد سرطان زای AGE”s هستند. بنابراین برای اینکه سلامت خود را حفظ کنید باید از این گونه مواد غذایی اجتناب کنید.
بسیار مأثر و مفید ممنون
بسیار آموزنده و مفید