مقالات بدنسازی

فورسکولین چیست؟

فورسکولین

فورسکولین(Forskoli) برای بدنسازان چه استفاده ای دارد؟ فورسکولین ماده فعال اصلی‌ موجود در ریشه گیاه کولئوس فورسکولی می‌باشد که از خانواده نعنا می‌باشد. بدنسازان از فورسکولین در طول دوره کات خود به منظور چربی‌ سوزی استفاده میکنند. همچنین اینطور بیان شده است که این مکمل میتواند مقداری تاثیر مثبت روی سطح تستوسترون و عضله سازی داشته باشد. در مطالعات تحقیقاتی‌، این مکمل نشان داده است که در حین کاهش چربی‌ بدن میتواند باعث افزایش حجم خالص عضلانی نیز شود. تحقیقات نشان داده‌اند که این عصاره گیاهی میتواند از طریق افزایش سطح آدنوزین مونو فسفات حلقوی در سلول‌ها باعث بهبود فعالیت‌های متابولیکی شود.

بر اساس گفته کریس لاکوود از سایت بادی بیلدینگ، او به بازیگر معروف متیو مک کانهی برای تفکیک عضلانی مناسب قبل از حضور در فیلم “ مایک جادویی “ فورسکولین را تجویز کرده بود. علاوه بر کاهش وزن، از این مکمل اغلب برای بهبود سلامت قلب، آسم، مشکلات گوارشی، سلامت بینایی، افزایش سطح انرژی، پشتیبانی از حافظه و دیگر موارد استفاده میشود.

به عنوان یک مکمل بدنسازی، تحقیقات گسترده ای روی فورسکولین انجام نشده است و تحقیقات موجود نیز قاطع نیستند. به منظور تعیین کارایی و عوارض جانبی احتمالی‌ آن نیاز به تحقیقات بیشتری می‌باشد.

 

فورسکولین برای بدنسازی

بدنسازان از مکمل فورسکولین به منظور مزایای آن در کاهش وزن استفاده میکنند. بر اساس گفته یک سایت بدنسازی، “ فورسکولین میتواند تاثیر ایجاد یک محدودیت کالری و ورزش را در بدن تقلید کند، حتی در افرادی که رژیم نمیگیرند و ورزش نمیکنند. “ فورسکولین عموما از طریق افزایش سطح یک پیام رسان ثانویه سلولی به نام آدنوزین مونوفسفات حلقوی عمل می‌کند که این پیامرسان در تعدادی از فرایند‌های فیزیولوژیکی مرتبط با متابولیسم دخیل می‌باشد.

هدف از دوره‌های کات کاهش چربی‌ بدن و در عین حال حفظ حجم خالص عضلانی و قدرت می‌باشد. در تحقیقات بالینی، فورسکولین نشان داده است که در عین افزایش حجم خالص عضلانی میتواند باعث کاهش توده چربی‌ بدن شود. این عمل ممکن است از طریق افزایش سطح تستوسترون و فعالیت‌های آنابولیک صورت پذیرد. مصرف کنندگان از این مکمل برای اهداف بدنسازی استفاده میکنند زیرا برخی‌ تحقیقات حمایت کننده مصرف آن در رسیدن به اهداف بدنسازی میباشند. اما به هر حال این تحقیقات قطعی‌ نیستند. تنها تعداد محدودی تحقیق در مورد کارایی این مکمل در اهداف بدنسازی وجود دارد.

فورسکولین را همچنین مرتبط با کمک به تجزیه لیپید‌ها و کاهش اشتها میدانند، اما در این مورد تحقیقات کافی‌ برای تائید این اثر هنوز وجود ندارد.

 

نتایج مطالعات تحقیقی

در یک تحقیق رندوم دو سو کور انجام شده روی مردان دارای اضافه وزن و چاق اینگونه یافت شد افرادی که در روز ۵۰ میلی‌ گرم فورسکولین مصرف کرده بودند ترکیب بدنی آنها بهبود پیدا کرده بود. در این تحقیق، افراد شرکت کننده ۲۵۰ میلی‌ گرم عصاره کولئوس فورسکولی ۱۰% را دو نوبت در روز به مدت ۱۲ هفته مصرف کرده بودند.

در مقایسه با گروهی که از دارونما استفاده کرده بودند، افراد مصرف کننده فورسکولین شاهد بهبود قابل توجه در تراکم استخوانی، کاهش درصد چربی‌ بدن و کاهش توده چربی‌ بودند. در طول دوره آزمایش، افرادی که از فورسکولین استفاده کرده بودند توانستند ۷.۸ برابر چربی‌ بیشتری را نسبت به افرادی که از دارونما استفاده کرده بودند بسوزانند.

محققان همچنین دریافتند که این گیاه میتواند به میزان قابل توجه ۳۴% باعث افزایش سطح تستوسترون‌های آزاد در گروه مورد آزمایش شود. محققان اینگونه فرضیه سازی کردند که این افزایش سطح تستوسترون توضیح دهنده میزان بیشتر افزایش حجم عضلانی و کاهش چربی‌ بدن در افراد مصرف کننده می‌باشد.

در یک تحقیق رندوم دو سو کور جداگانه که روی زنان دارای اضافه وزن انجام شد اینگونه یافت شد که مصرف فورسکولین باعث کاهش وزن نمی‌شود اما میتواند از افزایش وزن بیشتر جلوگیری کرده و همچنین باعث کاهش اشتها شود.

در یک تحقیق دیگر به افراد شرکت کننده روزانه دو بار به مقدار ۵۰۰ میلی‌ گرم عصاره کولئوس فورسکولی دارای ۱۰% فورسکولین داده شد. بعد از ۸ هفته، میزان وزن بدن، بی‌ ام آی، سرعت متابولیسم پایه و توده چربی‌ بدن به میزان قابل توجهی‌ کاهش پیدا کرده بود. در این تحقیق، همچنین حجم توده عضلانی خالص نیز کاهش پیدا کرده بود.

در این سه تحقیق ما شاهد نتایج متفاوت در افراد متفاوت بودیم. قبل از اینکه تعیین شود فورکولین برای بدنسازی کارامد می‌باشد یا خیر، مهم است که ابتدا اثر آن را روی ورزشکاران تمرین دیده و افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی نیستند ارزیابی کنیم. تحقیقات بیشتری لازم است تا تعیین شود آیا میزان دوز ها، افراد مصرف کننده، میزان سطح سلامتی‌ و دیگر فاکتور‌ها در اثر گذاری این مکمل تاثیر گذار هستند یا خیر.

 

دیگر نتایج

اکثریت افرادی که از فورسکولین استفاده میکنند به منظور کاهش وزن می‌باشد، اگرچه محبوبیت این مکمل امروزه بیشتر به منظور خواص عضله سازی و افزایش سطح تستوسترون می‌باشد. در سایت آمازون، نمره دهی‌ مصرف کنندگان بر اساس نوع محصول و برند متفاوت می‌باشد. برای مثال مکمل (C-Bolic) که مدعی است دارای ۹۵% عصاره فورسکولین خالص می‌باشد دارای بیشترین نظرات مثبت می‌باشد.

بسیاری از مصرف کنندگان این مکمل نظرات خود را ثبت کرده‌اند و ذکر کرده‌اند که دلیل مصرف آنها برای دوره کات بوده است. مصرف کنندگان مدعی این هستند که آنها اثرات کاهش وزن (C-Bolic) را حس کرده‌اند. اگرچه تعداد اندکی‌ نیز گفته‌اند که شاهد هیچ نتیجه ی مثبتی نبودند. یک مصرف کننده گزارش مشکلات گوارشی و یکی‌ دیگر گزارش احساس اضطراب را پس از مصرف داده است. برند‌های دیگر مکمل فورسکولین نیز دارای نظرات مثبت، منفی‌ و خنثی زیادی هستند.

در سایت (WebMD)، رتبه مکمل فورسکولین پایین می‌باشد. بسیاری از مصرف کنندگان مدعی هستند که این مکمل برای کاهش وزن ناکارامد بوده است. به علاوه، در این نظرات می‌توان شاهد گزارش‌های زیادی در مورد عوارض جانبی از جمله نفخ، اسهال، یبوست و ورم قوزک کرده بود.

 

چگونه از فورسکولین در دوره کات استفاده کنیم

هیچ استانداردی برای دوز‌های فورسکولین به منظور اهداف بدنسازی یا دیگر اهداف وجود ندارد. به یاد داشته باشید که انواع مختلفی‌ از مکمل‌ها دارای دوز‌های متفاوتی از فورسکولین فعال در هر سروینگ می‌باشد. غلظت ماده فعال این مکمل‌ها از ۱۰% تا ۲۰% متفاوت می‌باشد. در دو تحقیق از عصاره این گیاه با دوز ۲۵۰ میلی‌ گرم با غلظت ۱۰% دو بار در روز استفاده شده است. به منظور استفاده عمومی‌، معمولا از ۵۰ میلی‌ گرم عصاره کولئوس با غلظت ۱۸% یک تا سه بار در روز استفاده میشود.

توصیه میشود که این میزان را حدود ۲۰-۳۰ دقیقه قبل از مصرف یک وعده غذایی استفاده کنید. این مکمل دارای اثر ضد اشتها می‌باشد و اگر قبل از غذا مصرف شود میتواند باعث شود تا فرد مصرف کننده غذای‌ کمتری را مصرف کند. کریس لاکوود از سایت بادی بیلدینگ توصیه می‌کند که یک دوز را در صبح و دوز دوم را در طول روز به منظور بهبود چربی‌ سوزی مصرف کنید. او میگوید که برای متیو مک کاهنی تجویز کرده بود که یک دوز قبل از تمرین نیز مصرف شود. او فورکولین را همراه (7-keto DHEA) و دی آسپارتیک اسید به منظور دریافت بهترین نتایج تجویز کرده بود.

 

عوارض جانبی احتمالی‌

در دو تحقیق انجام شده روی فورسکولین که در بالا نیز ذکر شد هیچگونه عوارض جانبی برای فورسکولین به منظور چربی‌ سوزی گزارش نشد. این مکمل توسط بدن به خوبی‌ متابولیزه میشود اما به دلیل کمبود اطلاعات نمی‌توان در مورد ایمنی آن در بلند نظری داد. تعداد تحقیقات با کیفیت و بلند مدت انجام شده روی این مکمل اندک می‌باشد بنابراین به منظور تائید یا تکذیب عوارض جانبی نیازمند انجام تحقیقات بیشتری هستیم.

برخی‌ از مصرف کنندگان گزارش عوارض جانبی را داده‌اند مخصوصا مشکلات گوارشی، بی‌ قراری، گیجی، خستگی‌، افزایش ضربان قلب، سردرد و تغییر فشار خون. برخی‌ نیز گزارش داده‌اند به دلیل عوارض جانبی ناخوشایند مصرف مکمل را قطع کرده‌اند. بر اساس اعلام نچرال مدیسین فورسکولین ممکن است برای زنان باردار ایمن نباشد. همچنین کودکان و زنان شیرده نیز از مصرف آن باید اجتناب کنند زیرا اطلاعات کافی‌ در مورد میزان ایمنی این مکمل در این گروه از افراد وجود ندارد.

کسانی‌ که در حال مصرف دارو‌های درمانی نیز هستند باید قبل از مصرف فورسکولین با پزشک خود مشورت کنند زیرا فورسکولین ممکن است با دارو‌های ضد انعقاد، ضد التهاب و ضد فشار خون در تداخل باشد. فورسکولین همچنین ممکن است با بلاکر‌های کانال نیترات و کلسیم نیز در تداخل باشد.

این مکمل همچنین ممکن است در نتایج برخی‌ آزمایش ها، اختلالات خونی، جراحی و بیماری‌های قلبی عروقی در تداخل باشد. فورسکولین دارای اثر ضد انعقادی می‌باشد و میتواند زمان توقف خون ریزی حاصل از آسیب دیدگی را افزایش دهد.

 

جمع بندی

بدنسازان عموما از مکمل هایی نظیر فورسکولین به منظور بهبود چربی‌ سوزی، کاهش وزن و عضله سازی استفاده میکنند. برخی‌ از تحقیقات نشان دهنده اثر این مکمل در کاهش چربی‌ بدن، افزایش سطح تستوسترون و افزایش حجم خالص عضلانی هستند. اما برخی‌ نتایج دیگر متضاد هستند. این محصول توسط بدنسازان طبیعی معتبر مورد استفاده قرار گرفته است و به همین دلیل بسیاری از مردم نیز مصرف آن را در پیش گرفته‌اند. برخی‌‌ها گزارش عدم کارایی آن در چربی‌ سوزی را داده‌اند، اما بسیاری نیز خلاف این موضوع را گفته‌اند.

تنها تعداد اندکی‌ از تحقیقات اثرات کاهش وزن فورسکولین را نشان داده‌اند، بنابراین تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است. اثر این گیاه روی افراد چاق و دارای اضافه وزن مورد تحقیق قرار گرفته است، اما در ورزشکاران تمرین دیده و بدنسازان نیازمند تحقیقات بیشتری هستیم تا مشخص شود که این مکمل اثر بخشی لازم را دارد یا خیر.

 

 

 

4/5 - (5 امتیاز)
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *