تفاوت پروتئین وی ایزوله با وی کنسانتره : پودرها، نوشیدنیها و شکلاتهای پروتئینی برخی از رایج ترین مکملهای غذایی هستند .
یکی از رایج ترین انواع پروتئین موجود در این محصولات وی میباشد، که از لبنیات گرفته میشود .
انواع مختلفی از پروتئین وی وجود دارد، نظیر وی ایزوله و وی کنسانتره .
در این مقاله تفاوت بین این دو فرم محبوب پروتئین وی شرح داده خواهد شد و اینکه کدام یک بهتر هستند .
پروتئین وی چیست؟
بیشتر پروتئین موجود در پودرها، نوشیدنیها و شکلاتها از شیر مشتق میشود. هنگامی که شیر برای تولید پنیر یا ماست فراوری میشود، به مایع باقیمانده آن وی میگویند .
این مایع دارای پروتئینهای با هضم سریع میباشد که عموما از آنها با نام پروتئین وی یاد میشود .
قبل از پردازش، حدود ۲۰% پروتئین در شیر، وی میباشد و ۸۰% دیگر از پروتئین دیر هضم تر کازئین تشکیل شده است .
هم وی و هم کازئین هر دو پروتئین با کیفیت بالا در نظر گرفته میشوند زیرا آنها دارای تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن هستند .
اما به هر حال، وی به طور مخصوصی برای افزایش تولید پروتئین جدید در ماهیچههای شما مفید در نظر گرفته میشود .
انواع مختلفی از پروتئین وی در مکملها مورد استفاده قرار میگیرد. دو مورد از رایج ترین فرمها شامل وی ایزوله و وی کنسانتره میشود .
این دو فرم با استفاده از روشهای پردازش مختلفی تولید میشوند و ارزش غذایی آنها کمی متفاوت از هم میباشند .
جمع بندی : پروتئین وی بخش زود هضم پروتئین لبنیات میباشد. مکملهای پروتئین وی در فرمهای مختلفی موجود هستند، و دو مورد از رایج ترین آنها شامل وی ایزوله و وی کنسانتره میشوند .
تفاوت پروتئین وی ایزوله با وی کنسانتره چیست؟
بین وی ایزوله و وی کنسانتره چندین تفاوت غذایی وجود دارد. این تفاوتها نتیجه متدهای فراوری آنها میباشد .
هنگامی که وی مایع به عنوان محصول جانبی تولید پنیر یا ماست برداشت میشود، تحت چندین مرحله پردازش به منظور افزایش محتوای پروتئین آن قرار میگیرد .
هنگامی که غلظت پروتئین آن به اندازه کافی رسید، میتوان آن مایع را خشک کرده تا تشکیل پودر وی کنسانتره را دهد که تا ۸۰% وزن آن را پروتئین تشکیل میدهد. ۲۰% مابقی پودر وی کنسانتره حاوی کربوهیدرات و چربی میباشد .
اگر مراحل پردازش مختلفی برای کاهش کربوهیدرات و چربی وی مورد استفاده قرار گیرد، به وی ایزوله دست خواهیم یافت که پودر آن حاوی ۹۰% یا بیشتر از پروتئین است .
در مجموع، مراحل فراوری مورد استفاده در تولید وی ایزوله باعث میشود که محتوای پروتئین آن بالاتر و کربوهیدرات و چربی آن در هر سروینگ پایین تر باشد .
اما به هر حال، نوع آمینو اسیدهای موجود در هر دو فرم وی تقریبا یکسان است، زیرا که هر دو از پروتئین مشابهی مشتق شدهاند .
در جدول زیر تفاوتهای اصلی بین وی ایزوله استاندارد و وی کنسانتره در هر سروینگ حاوی ۱۰۰ کالری نشان داده شده است :
وی ایزوله علاوه بر اینکه در مجموع کربوهیدرات کمتری دارد. همچنین دارای لاکتوز کمتری نیز میباشد. این یعنی وی ایزوله میتواند انتخاب بهتری برای افرادی که حساس به لاکتوز هستند باشد .
اما به هر حال، مقدار لاکتوز در هر دو فرم پروتئین وی احتمالا انقدری کم هست که افراد دچار حساسیت به لاکتوز بتوانند آنها را بدون مشکل مصرف کنند .
علاوه بر تفاوت در محتوای غذایی، اختلاف قیمتی هم بین این دو فرم پروتئین وی وجود دارد، و در مجموع وی ایزوله گران تر از وی کنسانتره میباشد .
اگرچه بر اساس خلوص بالاتر وی ایزوله این امر منطقی به نظر میرسد، اما مصرف مقادیر بیشتر وی کنسانتره میتواند تامین کننده همان دوز پروتئین باشد، اغلب حتی با قیمت پایین تر .
جمع بندی : تفاوت اصلی بین وی ایزوله و کنسانتره این است که وی ایزوله فراوری بیشتری شده، که نتیجه آن پروتئین بالاتر و کربوهیدرات، لاکتوز و چربی پایین تر میباشد. معمولا وی ایزوله گران تر از وی کنسانتره میباشد .
هر دو فرم دارای مزایای مشابهی هستند
بسیاری از تحقیقات حمایت کننده تاثیرات مفید پروتئین وی برای افراد فعال میباشند .
در یک تحقیق شامل ۱۹۲ ورزشکار اینطور یافت شد که مصرف پروتئین وی، از جمله وی ایزوله یا کنسانتره، توانست منجر به بهبود حجم خالص عضلانی و قدرت شود .
اما به هر حال، علارغم تفاوتهای جزئی در ارزش غذایی، هیچ مدرک قوی وجود ندارد که نشان دهد وی ایزوله و کنسانتره دارای تاثیرات متفاوتی در بدن هستند .
در مورد پروتئین، یکی از مهم ترین فاکتورها میزان مجموع دریافتی روزانه شما میباشد. به علاوه، اغلب توصیه میشود که اکثر پروتئین دریافتی روزانه شما میبایست از منابع با کیفیت بالا نظیر لبنیات، تخم مرغ و ماکیان تامین شود .
هم پروتئین ایزوله و هم کنسانتره پروتئین هایی با کیفیت بالا هستند، پس معقول است که انتظار داشته باشیم در صورت دریافت دوز پروتئین برابر، هر دوی آنها دارای اثرات مشابهی باشند .
با این بیان، اما آنهایی که مصرف کربوهیدرات، چربی یا لاکتوز خود را محدود کردهاند، شاید وی ایزوله را ترجیح دهند زیرا این مکمل دارای کربوهیدرات، چربی و لاکتوز کمتری میباشد .
همچنین لازم به ذکر است که بسیاری از مکملها دارای پروتئین ترکیبی هستند که شامل وی ایزوله و وی کنسانتره نیز میشوند .
جمع بندی : اگرچه تحقیقات حمایت کننده اثرات مفید پروتئین وی روی افراد فعال میباشند، اما هیچ مدرک شفافی وجود ندارد که نشان دهد وی ایزوله و وی کنسانتره دارای اثرات متفاوتی از هم میباشند .
این مطلب را از دست ندید : معرفی بهترین پروتئین وی ها | TOP 10 WHEY PROTEIN | مکملها (mokamelhaa.ir)
[jwp-video n=”1″]
جمع بندی
پروتئین وی متشکل از چندین پروتئین زود هضم بوده و ماده رایج موجود در مکملهای غذایی میباشد. دو فرم رایج آن شامل وی ایزوله و وی کنسانتره میشود .
وی ایزوله تحت فراوری متفاوتی نسبت به وی کنسانتره قرار میگیرد، که نتیجه آن این است که وی ایزوله دارای پروتئین بیشتر و کربوهیدرت و چربی کمتر در هر سروینگ میباشد .
اما به هر حال، این تفاوتهای غذایی کوچک هستند، و مدرک قوی وجود ندارد که نشان دهد این دو فرم از پروتئین وی دارای تاثیرات متفاوت از هم هستند .
وی ایزوله شاید انتخاب خوبی برای افرادی باشد که به دقت مصرف چربی، کربوهیدرات و لاکتوز خود را محدود کردهاند، اگرچه که این فرم از وی گران تر میباشد .
مصرف دوز کمی بیشتر از وی کنسانتره میتواند دقیقا تامین کننده همان مقدار پروتئینی باشد که با مصرف وی ایزوله دریافت خواهید کرد، در اغلب موارد حتی با قیمت کمتر .
جدایی از اینکه کدام فرم را میخواهید استفاده کنید، وی یک پروتئین با کیفیت است که میتواند به شما کمک کرده تا نیاز روزانه خود به پروتئین را تامین کنید .