مقالات بدنسازی

استرس و پرخوری : تمام رمز و رازهایی که باید بدانید!

استرس، هورمون‌های آزاد شده ناشی از آن و تاثیر غذاهای پرچرب و شیرین برای کاهش آن، افراد را در موقعیت‌های استرس‌زا به سمت پرخوری سوق می‌دهد. در ادامه این مطلب از مکمل ها با استرس و پرخوری همراه ما باشید.

استرس در کوتاه مدت می‌تواند اشتها را کور کند. اما اگر که استرس ادامه پیدا کند این اتفاق نیز بر عکس می شود؛ یعنی غدد فوق کلیوی هورمون کورتیزول را آزاد می‌کنند، کورتیزول یک هورمون افزایش دهنده اشتها است.

پس از پایان یک موقعیت استرس‌زا، سطوح کورتیزول باید کاهش یابد اما در صورتی که استرس از بین نرود یا واکنش فرد در موقعیت استرسزا هم‌چنان به شکل اولیه باقی بماند، ممکن است سطوح کورتیزول نیز بالا بماند.

 

[lwptoc]

چه رابطه ای بین استرس، پرخوری و چاقی است؟!

در بیشتر مواقع افراد برای راحت کردن خود برای مقابله با استرس یا فقط انجام کاری در موقع ناراحتی و افسردگی به غذا پناه می برند.

خیلی افراد به اشتباه از غذا برای برآوردن برخی نیازهای اصلی خود مثل استراحت، ابراز احساسات یا آسایش استفاده می کنند. اما غذا هیچکدام از این نیازها را برآورده نمی کند. با اینکه خیلی افراد از غذا در واکنش به احساساتی مثل عصبانیت، خستگی، تنهایی و ناراحتی استفاده می کنند، اما استرس دلیل اصلی پرخوری های احساسی است.

 

استرس و پرخوری
استرس و پرخوری

 

استرس و پرخوری : راه های مقابله!

 

1_ شناسایی خوراکی هایی که در مواقع استرس زا به آنها تمایل دارید.

استرس اشتها را زیاد می کند و باعث می شود بدنتان غذاهایی را طلب کند که بسیار پرکالری هستند اما موادمغذی چندانی ندارند.

 

2_ با خوشحالی و سرگرمی از موقعیت های استرس زا دوری کنید!

برای پایین آوردن استرس چه کار می توانید بکنید؟ به جای اینکه در غذا ها دنبال آرامش بگردید در فعالیت های لذت بخشی که کالری نداشته باشند شرکت کنید!

شما می توانید از ماساژ استفاده کنید، به ملاقات یکی از دوستانتان بروید، کتاب بخوانید، فیلم نگاه کنید یا با فرزندتان بازی کنید این ها بهترین راه برای مقابله با استرس و پرخوری است.

 

مرتبط بخوانید : غذاهای تقویت کننده ریه : ۱۰ غذایی که نباید فراموش کنید!

 

استرس و پرخوری
استرس و پرخوری

 

3_ خودتان را از فضای استرس زا و متشنج دور کنید.

وقتی با یک اتفاق استرس زا روبه رو می شوید، با خودتان فکر کنید که برای به حداقل رساندن فشار روحی، چه می توانید بکنید.

به جای اینکه خودتان را قربانی شرایط و موقعیت کنید، سعی کنید مسئولیت آن اتفاق را گردن بگیرید. در این فرایند، میزان تولید کورتیزول در بدنتان پایین می آید و درنتیجه عوارض منفی و زیان بار ترشح طولانی مدت این هورمون به حداقل می رسد.

 

4_ در وعده های غذایی روزانه تان تنوع ایجاد کنید.

ازآنجاکه استرس بر قند خون تاثیر می گذارد بهتر است که در طول روز از غذاهای سالم استفاده کنید تا سطح قند خون در بدنتان کنترل شود.

افرادی که از روی استرس پرخوری می کنند، بیشتر به دنبال کربوهیدرات های قندی می روند، پس حتما در هر وعده غذایی از مقدار لازم پروتئین و چربی هم استفاده کنید.

 

5_ صبحانه را هیچ وقت فراموش نکنید!

یک صبحانه خوب و کامل باید حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی باشد تا سطح قندخون در طول روز ثابت بماند و دیگر تمایلی به خوردن شکلات و شیرینی پیدا نکنید.

 

6_ ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.

استرس باعث می شود که بدن ویتامین و موادمعدنی بیشتری از دست بدهید از جمله مواردی که بدن در سوزاندن آنها به سرعت عمل میکند ویتامین B کمپلکس، منیزیم و زینک است.

تمامی این مواد مغذی برای توازن قند خون در بدن لازم اند. وقتی سطح این ویتامین ها و مواد معدنی در بدن پایین می آید، سطح استرس بالا می رود.

 غدد آدرنال در مواقع استرس نیاز بیشتری به ویتامین C و اسید پانتوتنیک پیدا می کند. برای تامین این نیازها، از سبزیجات و میوه جات سالم استفاده کنید.

 

استرس و پرخوری
استرس و پرخوری

 

7_ ورزش کنید و فعالیت فیزیکی داشته باشید.

 فعالیت فیزیکی متعادل به کاهش استرس، ارتقاء اعتماد به نفس، و برنامه ریزی مغز برای خوشبین بودن به جای بدبین بودن، کمک می کند.

ورزش های هوازی و غیرهوازی را به طور منظم انجام دهید اما نه بیش از اندازه. چون خستگی بیش از اندازه از تمرین سطح کورتیزول را بالا می برد.

فقط ۱۰ دقیقه پیاده روی هنگامی که احساس می کنید می خواهید غذا بخورید، باعث کاهش میزان استرس شده و میل به خوردن را کاهش می دهد. ورزش می تواند به دلیل آزاد شدن اندورفین، خلق و خوی شما را تغییر دهد!

8_ استراحت کافی داشته باشید.

کمبود خواب بر سطح قند خون تاثیر می گذارد، سطح کورتیزول را بالا می برد و تولید هورمونی که سیر شدن شما را اعلام می کند (لیپتین) را کاهش می دهد.

سعی کنید هر شب کمی زودتر به خواب بروید و حتما هشت ساعت خواب شب را داشته باشید.

 

9_ طبیعت یکی از بهترین راه های مقابله با استرس و پرخوری.

دسترسی به محیط ھای طبیعی و سرسبز اثر فوق العاده ای بر کاھش استرس و کاھش مقدار کورتیزول خون دارد. علاوه بر این می توانید با پیاده روی و داشتن فعالیت بدنی در طبیعت، انرژی بیشتری نیز بسوزانید و به تناسب اندام خود کمک کنید.

 

mk6

 

 

10_ فرق گرسنگی واقعی و احساسی را تشخیص دهید!

گرسنگی احساسی می تواند ناگهان یا در اثر چند موضوع استرس زا ایجاد شود یعنی زمانی که نشانه های گرسنگی را ندارید و بدون فکر شروع به خوردن می کنید.

 

چرا افراد زمان استرس پرخوری می‌کنند؟

تحقیقات نشان داده که در مواقع استرس زا زنان بیشتر به پرخوری و مردان بیشتر به استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی‌های الکلی روی می‌آورند.

در زنان چاقی نشات گرفته از دیده می شود اما این در حالی است که در مردان چنین چیزی وجود ندارد.

استرس ناشی از کار و انواع دیگر مشکلات با افزایش وزن ارتباط دارد اما این موضوع تنها در افرادی صدق می‌کند که اضافه وزن داشتند.

افراد دارای اضافه وزن از سطوح انسولین بالایی برخوردار هستند و احتمال افزایش وزن ناشی از استرس در حضور انسولین بیشتر است.

 

هنگامی که استرس روی اشتها و وزن فرد تاثیر می‌گذارد، بهتر است فرد از شر غذاهای  پرچرب و شیرین در یخچال خانه‌ی خود رها شود و چنین غذاهایی را در یخچال خود نگهداری نکند. 

 

امیتاز بدید
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *