راهنمای عوارض استروئید‌ در زنان
0.0

راهنمای عوارض استروئید‌ در زنان

  • استروئیدها, عوارض استروئیدها
  • 11 دسامبر 21
  • حسام رضائی
  • 1,877 بازدید
  • بدون دیدگاه

هنگامی که یک لیفتر خانم باشید و در ذهن تان به چیزی جز افزایش حجم عضلات فکر نکنید، آسان است که وسوسه به مصرف دارو‌های بهبود دهنده عملکرد شوید. اما برای این راه میانبر یک جنبه تاریک و خطرناک نیز وجود دارد : عوارض استروئید‌ در زنان .

انواع فرم‌های وزنه برداری یا کار با وزنه دیگر یک ورزش مردانه محور نبوده و زنان زیادی اکنون در رشته‌های مختلفی‌ نظیر بادی بیلدینگ، کراس فیت و پاورلیفتینگ حضور دارند و رکورد‌های جدیدی را در مسابقات مهمی‌ به جا میگذارند. مسیر رسیدن به بزرگی‌ و شکوه در این ورزش اکنون بین مردان و زنان مشترک بوده، و همین امر باعث شده تا زنان نیز دقیقا به اندازه مردان در معرض وسوسه مصرف استروئید‌های آنابولیک باشند. اگرچه دارو‌های افزایش دهنده عملکرد میتوانند به رشد عضلات و ریکاوری کمک کنند، اما زنان مصرف کننده استروئید خود را در معرض بروز چندین عارضه جانبی جدی قرار میدهند.

اکنون بیایید عوارض استروئید‌ در زنان را مرور کنیم.

استروئید‌های آنابولیک چه هستند؟

استروئید‌های آنابولیک که ساخته دست بشر هستند، ترکیباتی بوده که رفتار هورمون جنسی‌ مردانه یعنی‌ تستوسترون را تقلید میکنند. این نمونه‌های مصنوعی‌ تستوسترون هم دارای ویژگی‌های آنابولیک و هم ویژگی آندروژنیک این هورمون میباشند.

آنابولیک اشاره به رشد بافت ماهیچه ای دارد، که دلیل اصلی‌ مصرف استروئید‌ها توسط مردان و زنان می‌باشد. اما از طرف دیگر، آندروژنیک اشاره به ویژگی‌های مردانه ای دارد که در طول دوره بلوغ ظهور میابند نظیر رشد موی صورت، کلفتی‌ صدا و آکنه. در اینجاست که عوارض استروئید‌ در زنان میتواند مشکل ساز شود.

تاریخچه مصرف استروئید‌های آنابولیک توسط بدنسازان زن

پس از ایزوله کردن و جدا سازی تستوسترون و در نتیجه ساخت تستوسترون مصنوعی‌ در دهه ۳۰ میلادی، طولی نکشید که از آن در ورزش‌های عملکرد-محور با تاکید روی زیبایی فیزیک بدنی استفاده شد.

با شروع در دهه ۵۰ میلادی، مصرف استروئید‌های آنابولیک تنها توسط مردان انجام میشد. از جنبه زیبایی، زنان علاقه ای به آن بدن‌های حجیم و عضلانی نداشتند. اما پس از جنبش پسا-فمینیستی در دهه ۸۰ میلادی، زنان وارد رقابت‌های بدنسازی شده که این امر تعداد زنان مصرف کننده استروئید را افزایش داد.

از آن زمان تا الان، با توجه به محبوبیت مسابقات مختلف نظیر مستر المپیا و رقابت‌های کراس فیت، تعداد زنان مصرف کننده استروئید به رشد خود ادامه داده، و در نتیجه، تعداد موارد بروز عوارض جانبی در زنان نیز افزایش پیدا کرده است.

Do Girls Use Steroids
عوارض استروئید‌ در زنان

چرا برخی‌ بدنسازان زن از استروئید استفاده میکنند؟

دو هورمون جسی در بدن مردان و زنان وجود دارد : تستوسترون و استروژن، اما هر کدام از این دو جنس مذکر و مونث دارای نسبت‌های مختلفی‌ از این دو هورمون در بدن خود هستند. به طور دقیق تر، مردان دارای سطح تستوسترون بیشتر و زنان دارای سطح استروژن بیشتر در بدن خود هستند.

در حالی‌ که تاثیرات تستوسترون شامل رویش موی صورت، کلفتی‌ صدا و بافت ماهیچه ای بزرگ تر میشود، اما استروژن دقیقا خلاف این اثر را دارد. سطح بالاتر استروژن مرتبط با رویش موی بسیار اندک در صورت یا عدم رویش، صدای نازک تر و تیزتر و درصد چربی‌ بدنی بیشتر، مخصوصا در نواحی لگن، ران و سینه می‌باشد.

دلیل اصلی‌ ای که برخی‌ بدنسازان زن روی به مصرف استروئید‌ها می آورند به دلیل اثر اثبات شده تستوسترون روی افزایش حجم عضلات می‌باشد که این امر بار‌ها و بار‌ها در تحقیقات نشان داده شده است.

حال بیایید ببینیم عوارض استروئید‌ در زنان چه می باشند؟

ریسک‌ها و عوارض استروئید‌ در زنان

هنگامی که سطح تستوسترون بیشتر از استروژن باشد، زنان به خواسته اولیه خود که حجم عضلانی بیشتر و چربی‌ کمتر می‌باشد میرسند. اما، یک سری تغییرات دیگر نیز در بدن رخ میدهند که اکثر آنها برای سلامت در کوتاه مدت و بلند مدت مضر میباشند. در زیر رایج‌ ترین عوارض استروئید‌ در زنان ذکر شده است :

عوارض استروئید‌ در زنان : بروز ویژگی‌های مردانه

رایج‌ ترین عوارض استروئید‌ در زنان بروز ویژگی‌های مردانه می‌باشد. همانطور که در بالا توضیح دادم، سطح بالای تستوسترون مرتبط با ویژگی‌های مردانه می‌باشد، و بافت ماهیچه ای حجیم تر تنها یکی‌ از اثرات آن می‌باشد.

تحقیقات نشان میدهند زنانی که مصرف کننده استروئید هستند اغلب چندین مورد از عوارض جانبی زیر را به صورت همزمان تجربه میکنند :

۱ . آکنه، مخصوصا در صورت، سینه و پشت

۲ . رویش موی صورت، مخصوصا در ناحیه چانه و بالای لب

۳ . عقب رفتن خط مو (که همچنین با نام الگوی ریزش موی مردانه نیز شناخته میشود)

۴ . کلفت شدن صدا

۵ . کاهش سایز سینه ها

۶ . بزرگی‌ کلیتوریس

۷ . دوره‌های قاعدگی نامنظم یا عدم بروز آنها

210308155450 01 bodybuilding steroids testicular damage wellness super tease
عوارض استروئید‌ در زنان

عوارض استروئید‌ در زنان : کوتاه مدت

زنان مصرف کننده استروئید‌ها تجربه عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدت را خواهند داشت، مخصوصا اگر از چندین دوره استفاده کنند. عوارض جانبی کوتاه مدت شامل همان هایی است که در بالا ذکر کردم نظیر آکنه، عقب رفتن خط مو و کلفتی‌ صدا، اما زنان همچنین میتوانند انتظار عوارض جانبی زیر را نیز داشته باشند :

۱ . نوسانات خلقی‌، مخصوصا پرخاشگری

۲ . بی‌ خوابی‌ (تحقیقات نشان میدهند که سطح بالای تستوسترون در زنان مرتبط با اختلالات خواب می‌باشد)

۳ . اشتهای نامنظم

۴ . دوره‌های بی‌ قراری شدید همراه با خستگی‌ بسیار شدید

عوارض استروئید‌ در زنان : بلند مدت

استفاده از استروئید‌ها در طول یک بازه زمانی‌ طولانی میتواند باعث آسیب‌های غیر قابل بازگشت به ارگان‌ها و سیستم تولید مثلی زنان شود.

۱ . آسیب کبدی : کبد جایی است که خون در آن فیلتر شده و سپس به سراسر بدن فرستاده میشود. مصرف استروئید‌های آنابولیک فشار بسیار زیادی را به کبد وارد می‌کند، که در این حالت نیازمند مصرف مکملهای پاکسازی کبد هستید. اما در گذر زمان، دوره پاکسازی نیز کافی‌ نخواهد بود، و آسیب کبدی دائمی میشود، که در این حالت شاید نیاز به عمل پیوند باشد.

۲ . آسیب کلیوی : همانند کبد، کلیه‌ها نیز همچنین مسئول پاکسازی ضایعات و سموم از بدن هستند. استروئید‌های آنابولیک در بدن به عنوان سم تشخیص داده میشوند و از طریق کلیه‌ها و کبد فیلتر میشوند. اگر یک خانوم در بلند مدت از استروئید‌ها استفاده کند، آسیب کلیوی ممکن است برگشت ناپذیر باشد، که نتیجه آن میتواند نارسایی یک یا هر دو کلیه باشد.

۳ . آسیب قلبی-عروقی : برای دهه هاست که محققان به مصرف کنندهگاه استروئید هشدار میدهند که تستوسترون مصنوعی‌ باعث تضعیف قلب میشود، که این امر احتمال بروز سکته و حمله قلبی را افزایش میدهد. تحقیقات جدید نشان میدهند که آسیب به قلب جدی تر از آن چیزی است که قبلا فرض میشد. مخصوصا، استروئید‌های آنابولیک به شکل قابل توجهی‌ باعث تضعیف بطن چپ میشوند، که وظیفه اصلی‌ آن پمپ خون به سراسر بدن می‌باشد.

عوارض استروئید‌ در زنان : ذهنی‌ و عاطفی

هنگامی که سطح تستوسترون بسیار بیشتر از حد نرمال خود افزایش یابد، نوسانات خلقی‌ میتوانند به راحتی‌ پدیدار شوند. پرخاشگری رایج‌ ترین علامت گزارش شده در مردان و زنان می‌باشد. اما در بلند مدت، نوسانات در وضعیت ذهنی‌ تان نیز میتوانند بروز کنند. به غیر از پرخاشگری، زنان مصرف کننده استروئید ممکن است تجربه پارانویا یا توهم شکست ناپذیری را داشته باشند.

عوارض استروئید‌ در زنان : فیزیکی‌

مشهود‌ترین عوارض جانبی استروئید‌ها برای مصرف کنندگاه استروئید خانم میتواند شامل آکنه‌های بیش از حد به همراه جای زخم‌های آنها، رویش موی صورت و تغییر در خط مو (معمولا عقب رفتن خط مو از جلوی سر) می‌باشد. عوارض جانبی فیزیکی‌ کمتر رایج میتواند شامل لرزش عضلانی غیر قابل کنترل باشد. ممکن است متوجه شوید که این انقباض یا لرزش‌های عضلانی غیر ایرادی بوده و هیچ مقدار حرکات کششی نمی‌تواند کمک کننده باشد.

دیگر گزینه‌ها و جایگزین ها

ما درک می‌کنیم که میل به عضله سازی قابل توجه میتواند باعث وسوسه شما در استفاده از راه‌های میانبر‌های به طور بالقوه خطرناک شود. ما خواهان این هستیم که شما به شکل ایمن عضله سازی کنید، اما این امر به این معنی‌ نیست که شما مجبورید مسیر طولانی را انتخاب کنید. در زیر چند مکمل کاملا طبیعی برای عضله سازی معرفی‌ شده است که میتواند تکمیل کننده هر برنامه بدنسازی، پاورلیفتینگ یا کراس فیت باشد. این مکمل ها بسیار اثرگذار بوده و دیگر عوارض استروئید‌ در زنان را نخواهند داشت.

کراتین : کراتین یک مکمل بدنسازی کلاسیک است، برای دهه‌ها است که برای حمایت از افزایش قدرت و عضله سازی استفاده میشود. زمانی کراتین به دلیل گزارش هایی مبنی بر ایجاد نفخ و آسیب کلیوی شهرت بدی پیدا کرده بود، اما تکنولوژی ساخت مکملها از آن زمان تا کنون بسیار متحول شده و پیشرفت کرده است. امروزه به دلیل تولید کراتین میکرونیزه، نفخ دیگر یک مشکل محسوب نمی‌شود و گزارش‌های مبنی بر آسیب کلیوی نیز از همان ابتدا نامعتبر بودند. به عبارت دیگر، در مورد کراتین هیچ جای نگرانی‌ وجود ندارد، اما به یاد داشته باشید که حین مصرف آن نیازمند دریافت مقادیر زیادی آب هستید. تحقیقات نشان میدهند که کراتین میتواند باعث افزایش قدرت خروجی حین تمرین شود، که این امر از طریق افزایش کلی‌ حجم تمرینات میتواند منجر به هایپرتروفی یا رشد عضلانی شود.

پروتئین وی : پروتئین وی که به راحتی‌ فارغ از هرگونه اهداف فیتنسی محبوب‌ ترین مکمل می‌باشد، حاوی آمینو اسید در خود می‌باشد، که واحد‌های سازنده بافت ماهیچه ای هستند. اگر خواهان عضله سازی یا حمایت از ریکاوری آنها هستید، پروتئین وی یک مکمل ضروری برای مصرف تلقی‌ میشود.

آمینو اسید‌های شاخه دار : سه آمینو اسید لوسین، ایزولوسین و والین نشان داده اند که شکل مخصوصی برای اهداف فیتنسی مفید هستند. مزایای آمینو اسیدهای شاخه دار این است که می تواند به افزایش سنتز پروتئین کمک کرده، که به فرایند ساخت پروتئین در عضلات گفته میشود. تحقیقات نشان میدهند که آمینو اسید‌های شاخه دار میتوانند باعث افزایش رشد عضلات و در عین حال حفاظت از بافت ماهیچه ای کنونی در برابر تحلیل شوند. برای مثال، اگر در یک رژیم کم کالری هستید یا تمرینات خود را در حالت ناشتا انجام میدهید، آمینو اسید‌های شاخه دار میتوانند تضمین کنند که از ماهیچه‌های شما برای تامین انرژی بدن استفاده نخواهد شد.

عوارض استروئید‌ در زنان

جمع بندی

عوارض استروئید‌ در زنان غیر قابل اجتناب است. چه از یک دوره یا چند دوره استفاده کنید، هر خانمی که مصرف کننده استروئید است تجربه عوارض جانبی در درجات مختلفی‌ از جمله آکنه، نوسانات خلقی‌، کاهش سایز سینه و ریزش مو را خواهد داشت.

آسیب‌های سلامتی بلند مدت حاصل از مصرف استروئید‌های آنابولیک ارزشش را ندارد. استفاده از جایگزین‌های طبیعی نظیر کراتین و پروتئین وی را برای رسیدن به اهداف فیتنسی خود مدنظر قرار دهید. اگرچه در این حالت رسیدن به اهداف تان ممکن است طولانی تر شود، اما دیگر نگران عواقب بلند مدت نخواهید بود. 

نویسنده:
حسام رضائی
امتیاز شما به این مطلب
امیتاز بدید

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات