از خواص گیاه رزماری چه میدانید؟
5

از خواص گیاه رزماری چه میدانید؟

  • تغذیه
  • 13 جولای 21
  • محمدرضا امیدی
  • 1,893 بازدید
  • بدون دیدگاه

 آیا از خواص رزماری این گیاه شگفت انگیز اطلاع دارید؟ گیاهان دارای خواص بیشماری برای سلامتی می باشند که با گنجاندن آن ها در رژیم تغذیه خود می توانید از فواید آن ها بهرمند شوید. رزماری یک گیاه پرخاصیت و متعلق به منطقه مدیترانه است که در غذا ها به عنوان چاشنی استفاده می شود.

خواص رزماری ضد التهاب، تسکین دهنده ی درد، تقویت سیستم ایمنی، ازبین بردن سموم بدن و غیره … می باشد. در این مطلب از سایت بدنسازی مکملها قصد داریم. در مورد این گیاه پر خاصیت صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

گیاه رزماری

 تمام گیاهان دارویی دارای فواید زیادی هستند که برای سلامتی بسیار مفید می باشند. گیاه رزماری یگی از این گیاهان داروئی می باشد که اثرات سودمند آن برای سلامتی انسان به اثبات رسیده است. گیاه رزماری متلعق به منطقه مدیترانه است که جزء خانواده نعناعیان و چندساله  که دارای برگ های سوزنی شکل، سبز رنگ، معطر  و دارای گل های صورتی، بنفش و سفید  می باشد. محبوبیت رزماری به دلیل داشتن بوی قوی و بی نظیر و مصرف آن در غذاها به عنوان چاشنی می باشد. این گیاه دارای طبع گرم خشک و مصرف آن به صورت روغن، پودر گیاه خشک و پماد می باشد.

 

رزماری سرشار از آنتی اکسیدان و فلاونوئید ها می باشد که دارای خاصیت ضد سرطانی، خواص ضدعفونی کننده و  ضدالتهاب می باشد. خواص رزماری به دلیل وجود ویتامین های مختلف مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین گروه B شامل ریبوفلاوین (ویتامین ب ۲)، تیامین (ویتامین ب ۱)،  ویتامین ب 6 و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، فسفر، روی، کلسیم، پتاسیم، مس، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات می باشد.

 

 (شما همچنین می توانید مقاله که در سایت مکملها با عنوان ویتامین تقویت سیستم ایمنی برای شما گردآوری شده است را مطالعه کنید.)

 

رزماری از فنولیک اسیدها، اسانس ها، روغن ها و انواع فنولیک دیترپن ها تشکیل شده است. اثرات آنتی اکسیدانی رزماری به فنولیک دیترپن ها برمی گردد که باعث حفاظت  از کبد و همچنین روند بیماری آلزایمر را کاهش و بهبود می بخشد.

 

خواص رزماری شامل طیف وسیعی  از فواید مانند خاصیت ضد سرطانی، ضد التهاب، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، برای پوست و  مو، تقویت حافظه، تسکین کننده درد و غیره …  می باشد.

خواص رزماری

خواص رزماری

خواص رزماری : ضد التهاب و تسکین بخش

یکی از مهم ترین خواص رزماری برای سلامتی، خاصیت ضد التهابی  آن می باشد. گیاه رزماری دارای دو آنتی اکسیدان به نام های کارنوزول و اسید کارنوسیک است که دارای اثرات ضدالتهابی می باشد. این آنتی اکسیدان ها التهابات به وجود آمده را در عضلات، عروق خونی و مفاصل بدن کاهش می دهند.

خاصیت ضد التهابی گیاه رزماری برای بیمارانی که دچار نقرس، فشار خون بالا، ورم مفاصل و کسانی که جراحی انجام داده اند مفید می باشد. کاهش دادن التهابات در دستگاه عروقی بدن باعث سلامت قلب و جلوگیری از بروز تصلب شرایین می شود. مصرف گیاه رزماری به صورت خوراکی و موضعی (استفاده از روغن رزماری و پماد) می باشد. 

از خواص رزماری این است که از بیماری آرتروز روماتوئید جلوگیری می کند. رزماری با کاهش آسیب اکسیدتیو مفاصل و بافت های اطراف محل تورم، از پیشرفت آرتروز روماتوئید جلوگیری می کند. این گیاه دارای اثر ضد درد برای التهاب مفصل، درد در ناحیه پشت و گردن، درد عصب سیاتیک، درد نقرس و درد ناشی از دوران قاعدگی می باشد. 

 

یکی  از خواص رزماری برای تسکین درد ناشی از میگرن می باشد که مالیدن عصاره رزماری یا بو کردن  این گیاه باعث بهبود در د میگرن می شود.

 

 خواص رزماری: بالابردن ایمنی بدن

همانطور که قبلا نیز گفته شد گیاه  رزماری دارای ویتامین های مختلف مانند ویتامین C می باشد. ویتامین C در برگ های سبز، تازه و گل های رزماری وجود دارد که مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند کافئیک اسید، کارنوزول، رزمارینیک اسید و بتولینیک اسید که نقش مهمی در جذب کردن رادیکالهای آزاد دارند و همچنین  خاصیت ضدالتهابی به نوبه خود تقویت کننده سیتم ایمنی بدن هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی باعث تشکیل یک سامانه دفاعی در برابر انواع بیماری های عفونی و ویروسی می شود. برای تقویت سیستم ایمنی بدن می توان دمنوش برگ و گل این گیاه  را مصرف کرد.

 

تقویت کننده حافظه

یکی دیگر از خواص رزماری برای سلامتی تقویت کننده حافظه می باشد. گیاه رزماری به افزایش هوش، تمرکز و تقویت حافظه کمک می کند. تحقیقات  بسیاری برای اثرات رزماری بر روی افراد مسن و دارای آلزایمر انجام شده است و مثبت نیز بوده است.

 

در یک تخقیق که شامل 144 نفر بودند با استفاده از رایحه درمانی یا  آرماتوراپی توانستند عملکرد و کیفیت حافظه را بهبود بخشند و همچنین باعث افزایش هوشیاری در این افراد شده بود. ولی با این اثرات مثبت سرعت حافظه در مقایسه با کنترل کمی کاهش یافته بود.

 

 همچنین در یک تحقیق دیگر که از پودر رزماری برای سالمندان استفاده شده بود، نشان داد که باعث افزایش سرعت حافظه در این افراد شده است.

خواص رزماری

خواص رزماری

کاهش استرس و تقویت کننده روحیه

 یکی از خواص رزماری کاهش استرس می باشد. این روزها اکثر افراد در جامعه به دلیل مشکلات بسیاری با استرس های زیادی روبرو هستند. استشمام بوی گیاه رزماری می تواند به کاهش استرس شما در طول روز کمک کند.

 

در تحقیقی که در سال 2013 انجام شد و هدف از این آزمایش اثر استنشاق روغن رزماری بر فعالیت عصبی و احساسات بوده نشان داد: زمانی که در یک مراسم شرکت کنندگان را به مدت یک ساعت در معرض استشمام روغن رزماری قرار دادند متوجه شده اند که استشمام رزماری باعث سرحال و شاداب تر شدن این شرکت کنندگان شده است.

 

بو کردن عطر گیاه رزماری باعث تقویت روحیه و بهبود حالت روحی و کاهش استرس در کسانی که به اضطراب دچار هستند کمک میکند و باعث ایجاد تعادل در هورمون های استرس زا می شود.

 

خواص رزماری و اثرات آن بر پوست و مو

خواص ضد پیری رزماری ثابت شده است. استفاده از روغن رزماری به صورت موضعی باعث از بین رفتن آکنه ها، لکه های پوستی، شفاف شدن پوست، جوان شدن پوست و از همه مهم تر آب رسانی به پوست که مانع ایجاد چین و چروک می شود.

 

گیاه رزماری به دلیل داشتن آنتی اکسیدانها باعث جذب اشعه های مضرر مانند UV می شود. در تحقیق انجام شده بر وی 10 نفر نشان داد که کسانی که از عصاره رزماری برای پوست خود استفاده می کنند، پوست آنها دارای سلولهای زنده بیشتر است که همین باعث کاهش یافتن روند پیری پوست می شود.

 

استفاده از روغن رزماری باعث افزایش رشد مو  و کاهش ریزش مو می شود برای همین است که در شامپو ها و مواد آرایشی استفاده می شود. یک نوع بیماری به نام آلوپسی آندروژنتیک وجود دارد که باعث طاسی  و ریزش مو در مردان میشود. توصیه شده است که استفاده از روغن رزماری  به مدت 6 ماه بر وری پوست سر برای جلوگیری از ریزش مو موثر می باشد.

 

استفاد از  عصاره گیاه رزماری باعث افزایش جریان خون در پوست سر شده و مواد معدنی و مغذی مورد نیاز فولیکول های مو را تامین می کند. استفاده از شامپو رزماری باعث درمان شوره، خارش پوست سر و خشکی میشود. خواص رزماری باعث شده که استفاده از این گیاه روز به روز در مواد آرایشی افزایش پیدا کند.

 

مزایا و عوارض رزماری

گیاه رزماری یک ضدباکتریای مقوی می باشد. خاصیت رزماری به خصوص در درمان انواع عفونت باکتریای بخصوص عفونت معده بسیار تاثیر گذار است. طی تحقیقات انجام شده مصرف رزماری می تواند از رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری که باعث ایجاد زخم معده می شود جلوگیری کند.

خواص رزماری همچنین در خوشبو کردن دهان ثابت شده است. گیاه رزماری باعث از بین رفتن باکتری های موجود در دهان می شود. شما می توانید مقداری از یرگ های رزماری را در یک لیوان آب جوشانده و به صورت روزمره قرقره کنید. 

 

گیاه رزماری دارای خواص بسیاری مانند:

  •  از بین بردن سموم بدن و باکسازی کبد
  • پیشگیری از بروز سرطلان به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها
  • درمان کم خونی
  • کمک به کاهش وزن و لاغری و چربی سوزی
  • بهبود علائم سرماخوردگی

 

عوارض مصرف رزماری:

استفاده بیش از حد از این گیاه دارای اثرات منفی  مانند موارد زیر می باشد:

  • باروری را در مردان و زنان کاهش دهد.
  • مصرف زیاد ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد.
  • در دوران بارداری زیاد مصرف نشود.
  • باعث ایجاد بروز تشنج به خصوص در افرادی که دارای بیماری صرع هستند.
  •  مصرف بیش از اندازه  رزماری ممکن است باعث  ایجاد استفراغ، اسپاسم و ادم ریوی ( جمع شدن مایع در ریه ها ) شود.
  • استفاده از روغن این گیاه برای کسانی که دارای پوست حساس هستند توصیه نمی شود چون باعث ایجاد خارش در پوست می شود.
نویسنده:
محمدرضا امیدی
امتیاز شما به این مطلب
5/5 - (1 امتیاز)

برچسب‌ها

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات