علائم افسردگی و اضطراب اکثرا با تمرینات ورزشی بهتر می شوند و به روند درمان سرعت می بخشند. ورزش یکی از درمان های موثر برای افسردگی و درمان افسردگی است زمانی که افسرده یا مضطرب هستید، یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید، انجام تمرینات ورزشی است. زمانی که انگیزه کافی داشته باشید، انجام تمرینات ورزشی میتواند بهبودی زیادی را ایجاد کند زیرا انجام تمرینات ورزشی موجب آزادسازی اندورفین (مواد ضدافسردگی طبیعی در بدن) می شود. در ادامه این مطلب از مجله اینترنتی مکمل ها با درمان افسردگی با ورزش همراه ما باشید.
ارتباط بین افسردگی، اضطراب و تمرینات ورزشی کاملا مشخص نیست، اما تمرینات ورزشی و اکثر فعالیت های بدنی قطعا می توانند علائم افسردگی یا اضطراب را کاهش بدهند و احساس بهتری در شما ایجاد کنند. همچنین زمانی که احساس بهتری دارید، انجام تمرینات ورزشی میتواند از بازگشت مجدد افسردگی و اضطراب جلوگیری کند.
[lwptoc]
تاثیر ورزش بر افسردگی!
ورزش سبب شادی و نشاط می شود و اعتماد به نفس را در افراد بالا می برد.
افراد افسرده یا اعتماد به نفس ندارند یا اعتماد به نفس آنان بسیار پایین است. ورزش، احساس رضایت باطنی را در اشخاص بالا می برد و فرد حس می کند که به موفقیت هایی دست یافته است.
نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که چون افراد افسرده برای مقابله با این بیماری باید انرژی کافی داشته باشند، بهتر است در انجام دادن فعالیت های ورزشی را اعتدال را رعایت کنید.
ورزش تاثیرات بسیاری دارد که هم روحی و هم جسمی است. از جمله این فواید می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کاهش استرس
- رهایی از اضطراب و افسردگی
- افزایش اعتماد به نفس
- بهبود خواب
- تقویت عملکرد قلب
- افزایش سطح انرژی
- کاهش فشارخون
- بهبود تودهی عضلانی و قدرت بدنی
- تقویت و استحکام استخوانها
- کاهش تودههای چربی
- تناسب اندام و ایجاد ظاهری زیبا
جسم و ذهن با یکدیگر در ارتباط هستند. هنگامی که شخص ورزش میکند و از بدن خود مراقبت میکند در واقع بر روی ذهن خود نیز کار کرده است.
بهترین راه ها برای درمان افسردگی با ورزش :
1_ یوگا و تاثیر آن در درمان افسردگی با ورزش!
یوگا بطور کلی یک ورزش آرام بخش و تسکین دهنده است و نه تنها در کوتاه مدت برای درمان بیماری موثر می باشد بلکه در بلند مدت کسانی که تمرینات یوگا را تجربه میکنند کاهش قابل توجهی در میزان اضطراب، افسردگی و اختلالات روحی روانی خواهند داشت.
یوگا با تمرکز بر تنفس عمیق می تواند برای افرادی که در معرض اضطراب و افسردگی قرار دارند بسیار مفید باشد.
2_ ایروبیک :
یکی از شادترین فعالیت هایی که در درمان افسردگی فوق العاده مؤثر و مهیج است ایروبیک می باشد.
ایروبیک اگر گروهی و دست جمعی انجام شود تأثیر بیشتری در روند درمان دارد افراد خواهد داشت.
ایروبیک در اولویت بیشتری برای درمان افسردگی قرار دارد چون می تواند به تقویت ارتباط بین ذهن و بدن کمک زیادی کند!
3_ با پیاده روی افسردگی را درمان کنین!
پیاده روی علاوه بر افزایش فعالیت قلبی عروقی، از افسردگی هم جلوگیری میکند.
شما می توانید با مصرف وقت زیادی در طبیعت اثرات مفید تری برای سلامت روان خود به همراه داشته باشید.
مرتبط بخوانید : استرس و پرخوری : تمام رمز و رازهایی که باید بدانید!
4_ اسکواش :
اسکواش یکی از سالم ترین و بهترین ورزش های جهان است. این ورزش به هماهنگی شدید بین دست و چشم نیاز دارد و باعث می شود مغز شما برای ساعت هایی به بازی متمرکز شده و از فکر و خیال ها و نگرانی های دنیای واقعی دور بماند.
بسیاری از افرادی که اسکواش بازی میکنند حتی صداهای محیطی را هم نمیشنود و این گونه میتوانند برای ساعاتی به مغز خود استراحت داده و از ناراحتی و مشکل اضطراب و افسردگی خود دور بمانند و این عمل به مرور آنها را درمان میکند.
5_ پرورش اندام روحتان را تازه میکند!
پرورش اندام و تقویت عضلات با افزایش قدرت بدن باعث بالابردن عزت نفس و از بین رفتن افسردگی می شود این ورزش خواب راتنظیم کرده و استرس را کاهش می دهد و با بهبود خلق و خو درمان موثری برای افسردگی به شمار می رود.
مشخص است که هر نوع ورزشی به درمان افسردگی کمک میکند. از دیگر ورزش هایی که می توانند به بیماری افسردگی و جلوگیری از آن کمک کند می توان موارد زیر را مثال زد :
- دوچرخهسواری
- رقص
- باغبانی
- گلف
- دویدن آرام
- شنا کردن
- پیادهرویباغبانی یا کاری هایی از این دست ماند چمن زنی یا تمیز کردن حیاط
- ورزش هوازی
- یوگا
از آنجایی که مبتلایان به افسردگی به حمایت اجتماعی بیشتری نیاز دارند، بنابراین شرکت در کلاسهای ورزشی مختلف میتواند ابعاد دیگری از تاثیر ورزش بر افسردگی را نمایان کند. البته میتوانیم با یک دوست نزدیک یا با شریک زندگیمان ورزش کنیم، اما مهم این است که بتوانیم با جامعه، افراد آن و آنچه بیرون از ماست یک ارتباط مؤثر برقرار کنیم. به همین دلیل با شرکت در باشگاههای ورزشی، تاثیر ورزش بر افسردگی چند برابر میشود، اعتماد به نفسمان افزایش مییابد، احساس آرامش خواهیم کرد و این خیلی مهم است که بدانیم اطرافیانمان پشتیبان ما هستند و دوست دارند به ما کمک کنند.
نکاتی که در شروع تمرینات ورزشی باید به آن توجه کنید!
- هنگامی که برای اولین بار شروع به ورزش میکنید، طوری برنامهریزی کنید که از پس آن بربیایید و با برنامهتان احساس راحتی کنید.
- به مرور زمان ورزش های متنوع دیگری را هم امتحان کنید.
- ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت ببرید. ورزش باید مفرح باشد.
- سعی کنید هر روز ورزش کنید.
- برنامهی ورزشی تان را در تقویم خود ذخیره کنید تا حتما سر ساعت به شما یادآوری شود.
- تمرینات ورزشی را طوری انتخاب و برنامهریزی کنید که خسته نشوید یا حوصلهتان سر نرود.
- بررسی کنید که در محل زندگیتان چه امکانات و باشگاههای ورزشی مناسبی وجود دارد.
اگر همیشه و با یک برنامهریزی منظم ورزش کنید، بعد از مدتی ورزش بخشی از زندگیتان خواهد شد و افسردگی را هم به مقدار قابل توجهی دور خواهد کرد.
چطور تصمیم بگیریم که کدام ورزش مناسبتر است؟
برای آنکه بتوانید بهترین و مناسبترین تمرینات بدنی را برای بهبود افسردگی انتخاب کرده و برنامهی ورزشی مؤثر تری تنظیم کنید، پیشنهاد بهتر است که این سؤالات را از خودتان بپرسید:
- از چه نوع فعالیت فیزیکی لذت میبرم؟
- به ورزشهای گروهی علاقه دارم یا ترجیح میدهم تمرینات انفرادی داشته باشم؟
- آیا شرایط فیزیکی خاصی دارم که برایم در انتخاب تمرینات بدنی محدودیت ایجاد کند؟
- چه نوع برنامهی ورزشی با برنامههای روزمرهی زندگی من تناسب بیشتری دارد؟
- به دنبال چه اهدافی هستم؟ (با ورزش وزن کم کنم، عضلاتم را تقویت کنم، انعطافپذیری بدنم را بالا ببرم یا میخواهم خلقوخوی بهتری داشته باشم)
- چه برنامهی زمانی ورزشی برای بهبود افسردگی مناسبتر است؟
تلاش کنید، سه بار در هفته و هر بار حداقل 20 تا 30 دقیقه ورزش کنید. اگر تعداد دفعات تمرین را به 4 تا 5 بار در هفته افزایش دهید، بسیار بهتر است.
درمان افسردگی و کاهش اضطراب با تمرینات بدنی مداوم و روزمره امکانپذیر است. ورزش نیز می تواند همانند مصرف دارو به یک روش درمانی تبدیل شود!
عالی