سلامتیمقالات بدنسازی

کراتینین vs کراتین

کراتین vs کراتینین

کراتین و کراتینین دو واژه ای هستند که در دنیای سلامت و فیتنس اغلب کنار هم شنیده میشوند .

نام مشابه آنها سردرگمی زیادی ایجاد کرده که این امر منجر شده تا افراد بسیاری این دو را با هم قاطی کرده یا به اشتباه کراتین را با کراتینین مقایسه کنند .

اما به هر حال، کراتین و کراتینین تو ترکیب مجزا هستند که عملکرد‌های منحصر به فرد خود را در بدن دارند .

در این مقاله، شما تفاوت بین کراتین و کراتینین را خواهید آموخت و اطلاعاتی‌ علمی‌ کسب خواهید کرد که چگونه و چرا درک این تفاوت حیاتی می‌باشد .

 

فهم کراتین و کراتینین

قبل از مقایسه تفاوت‌های بین کراتینین و کراتین، مهم است که بدانیم هر کدام از آنها چه ماده ای هستند و چه نقشی‌ در بدن دارند .

 

کراتین

کراتین ترکیبی‌ می‌باشد که به طور طبیعی در عضلات بدن انسان و حیوانات یافت میشود که متخسل از آمینو اسید‌های ال آرژنین، گلیسین و متیونین می‌باشد .

کلیه‌ها و کبد شما تولید کننده کراتین هستند و همچنین شما میتوانید این ماده را از طریق مواد غذایی نظیر گوشت قرمز، ماهی‌ و تخم مرغ نیز کسب کنید. بدن شما این کراتین را در ماهیچه‌ها ذخیره کرده تا به تولید انرژی کمک کند .

مکمل‌های کراتین بین ورزشکاران و کسانی‌ که باشگاه میروند محبوبیت زیادی دارد زیرا این مکملها را مزیت‌های زیادی در زمینه عضله سازی و افزایش عملکرد هستند .

 

کراتینین

کراتینین یک ماده زائد موجود در خون می‌باشد که حاصل تجزیه کراتین می‌باشد .

به عبارت دیگر، هنگامی که عضلات شما از کراتین ذخیره شده انرژی تولید می‌کند، باعث تولید کراتینین نیز میشوند .

از آنجایی که بدن کراتینین را به مقدار نسبتا ثابتی تولید می‌کند، بنابراین سطح کراتینین خون یک شاخص قابل اطلاع برای ارزیابی عملکرد کلیه می‌باشد. به همین دلیل است که پزشکان برای شناسایی بیماری‌های کلیوی سطح کراتینین خون را چک میکنند .

 

کراتین vs کراتینین : تفاوت‌های کلیدی

هنگامی که بحث مقایسه کراتین با کراتینین باشد، حیاتی است که درک کنیم آنها دو ترکیب مجزا بوده که موارد استفاده و عملکرد‌های متفاوتی دارند .

کراتین ترکیبی‌ است که به عضلات در تولید انرژی کمک می‌کند .

این فرایند با آدنوزین تری فسفات ATP شروع میشود که واحد پایه انرژی در سلول‌ها است. هنگامی که سلول‌های ماهیچه ای از ATP استفاده میکنند، آنها ATP را به مولکول‌های کوچک تر تقسیم می‌کند. سپس ماهیچه‌ها این مولکول‌ها را دوباره سر هم کرده تا ATP برای استفاده مجدد تولید شود .

هرچه سلول‌های شما ATP بیشتری ذخیره کند و هرچه بدن شما سریع تر آن را جایگزین کند، شما “ کار “ بیشتری میتوانید انجام دهید. کراتین از طریق اهدای یک مولکول به آدنوزین دی فسفات ADP که پیش ماده ATP می‌باشد، تولید آن را سریعتر می‌کند .

مصرف مکمل کراتین باعث افزایش کراتین در سلول‌های شما شده که این امر شما را قادر میسازد تا در زمان بیشتری کار سخت تری را انجام دهید .

اما از طرف دیگر کراتینین یک محصول جانبی شیمیایی بوده که نتیجه تبدیل ADP به ATP می‌باشد .

کلیه‌های سالم کراتینین را از جریان خون فیلتر کرده و سپس از طریق ادرار آن را از بدن دفع می‌کند. پزشکان با چک کردن سطح کراتینین خون به دنبال مشکلات کلیوی میگردند زیرا سطح بالای کراتینین ممکن است نشان دهنده این باشد که کلیه‌های شما به خوبی‌ خون را فیلتر نمیکنند .

پزشکان همچنین میزان فیلتراسیون گلومرولی GFR را از طریق سطح کراتینین خون محاسبه میکنند. GFR میزان سرعتی‌ که کلیه‌ها مواد زائد را از خون دفع میکنند را اندازه گیری می‌کند. GFR شاخص دقیق تری در تعیین سلامت کلیه می‌باشد و به شناسایی بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند .

کراتین vs کراتینین

آیا مصرف کراتین سطح کراتینین را افزایش میدهد؟

مصرف مکمل‌های کراتین میتواند سطح کراتینین خون را افزایش دهد. این اتفاق روی میدهد زیرا هنگامی که شما کراتین بیشتری وارد بدن خود می‌کنید، مقدار بیشتری از آن نیز به کراتینین تبدیل شده که این امر سطح کراتینین را افزایش میدهد .

برخی‌ افراد نگرانی دارند که این امر ممکن است روی کلیه‌های آنها تاثیر مخرب داشته باشد زیرا که سطح بالای کراتینین میتواند نشانه ای از مشکلات کلیوی باشد. اما به هر حال این یک عدم درک صحیح است .

اگرچه سطح بالای کراتینین میتواند زنگ خطری برای مشکلات کلیوی باشد، اما افزایش سطح حاصل از مصرف مکمل‌های کراتین صرفا به این دلیل است که بدن شما در حال تبدیل کراتین اضافه است، و نه نشان دهنده آسیب کلیوی .

اما چرا این نگرانی همچنان پا برجاست؟

شاید به این دلیل که تحقیقات اولیه نشان میدادند که کراتین ممکن است برای کلیه‌ها مضر باشد .

اما این یافته‌های اولیه آنطور که به نظر میرسند قانع کننده نیستند. اکثر این یافته‌ها حاصل تحقیقات تک نفره یا آزمایشات روی موش‌های با مشکلات کلیوی انجام شده، بنابراین عاقلانه نیست که این نتایج را به تمام انسان‌ها نیز نسبت دهیم .

به علاوه، تحقیقات گسترده بعدی نشان میدهند که کراتین به شکل منفی‌ روی سلامت کلیه‌ها اثر نمیگذارد. این امر حتی در مورد افرادی که دچار مشکلات سلامتی نظیر دیابت یا آسیب کلیوی هستند نیز صدق می‌کند، حتی اگر کراتین در دوز‌های بالا و برای طولانی مدت مصرف شود .

برخی‌ تحقیقات حتی این ایده را که کراتین به شکل قابل توجهی‌ باعث افزایش سطح کراتینین میشوند را نیز به چالش کشیده اند اما این مورد همچنان جای بحث زیادی دارد .

تنها مشکل احتمالی‌ کراتین میتواند این باشد که باعث افزایش احتباس آب در بدن شود که این امر میتواند برای افرادی که مشکلات خاص کلیوی دارند که از قبل باعث احتباس آب در بدن آنها شده شود .

در یک تحقیق اینطور یافت شد که یک فرد با آسیب کلیوی پس از مصرف کراتین مشاهده کرد که عملکرد کلیه هایش بدتر شده است و سپس با قطع مصرف این وضعیت نیز بهبود پیدا کرد. این نشان میدهد برخی‌ افراد که نباید احتباس آب بیش از پیش در بدن داشته باشد، مخصوصا مصرف کنندگان دارو‌های مدر، احتمالا میبایست از مصرف کراتین اجتناب کنند .

اما برای افراد دیگر، کراتین بی‌ خطر بوده و تهدید کننده سلامت کلیه‌ها نمیباشد .

 

سوالات رایج در مورد کراتین و کراتینین

کراتینین vs کراتین

۱ . آیا کراتینین همان کراتین است؟

کراتینین با کراتین فرق دارد اما با هم مرتبط هستند. کراتین به تولید و ذخیره انرژی در سلول‌های ماهیچه ای کمک می‌کند اما کراتینین یک محصول زائد بوده که نتیجه تجزیه کراتین برای تولید انرژی می‌باشد .

 

۲ . آیا کراتین برای کلیه‌ها مشکلی‌ ندارد؟

کراتین مشکلی‌ برای کلیه‌های شما ایجاد نمیکند البته با در نظر گرفتن اینکه هنگام مصرف کلیه هایی سالم داشته باشید. مصرف مکمل‌های کراتین ممکن است سطح کراتینین خون را افزایش دهد که این امر میتواند در برخی‌ سناریو‌ها نشان دهنده بیماری‌های کلیوی باشد اما به هر حال تحقیقات نشان میدهند که کراتین باعث آسیب کلیوی نمی‌شود .

 

۳ . اگر سطح کراتینین بالا باشد چه اتفاقی‌ میافتد؟

اگر سطح کراتینین بالا باشد، پزشکان ممکن است دستور آزمایش خون دهند تا با اندازه گیری میزان GFR عملکرد کلیه را ارزیابی کنند. آنها همچنین ممکن است در مورد رژیم و مکمل‌های مصرفی شما نیز اطلاعاتی‌ بگیرند تا تعیین کنند که علت این افزایش سطح کراتینین چه می‌باشد .

 

۴ . بهترین نوع کراتین کدام است؟

تحقیقات نشان میدهند که کراتین از هر نوع باعث افزایش عملکرد ورزشی به طرق زیادی میشود. اما به هر حال کراتین مونوهیدرات ایمن‌ ترین و ارزان‌ ترین بوده و بیشترین تحقیقات روی آن انجام شده است.

4.2/5 - (5 امتیاز)
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *