این روزها آمینو اسیدهای شاخه دار (BCAAs) به یک مکمل محبوب برای مصرف حین تمرین تبدیل شده است.هضم آنها آسان میباشد و به سرعت جذب عضلات شده و تجزیه آنها حین تمرین را به حداقل میرساند و همچنین برای افرادی که علاقه ای به نوشیدن آب ساده ندارند از این طریق میتوانند یک نوشیدنی دارای طعم بسیار خوب را مصرف کرده و به بدن آنها حین تمرین نیز آب رسانی شود.
(BCAAs) متشکل از سه آمینو اسید ضروری لوسین، ایزولوسین و والین میباشد.از بین این سه آمینو اسید لوسین نشان داده است که بیشترین تاثیر را روی رشد و ترمیم عضلات دارا میباشد.پس شاید گمان کنید که (BCAAs) بهترین انتخاب برای عضله میباشد اما شاید اینطور نباشد.بر اساس تحقیقات صورت گرفته نشان داده شده است که موارد دیگری به جز یک (BCAAs) سرشار از لوسین نیز میتوانند سنتز پروتئین در عضلات را بیشتر افزایش دهند.احتمال داده میشود که انتخاب یک منبع پروتئینی کامل (یک مکمل پروتئینی که دارای هر ۹ آمینو اسید ضروری بدن باشد) گزینه بهتری در این زمینه میباشد.
فهم و درک نقش لوسین
در یک آزمایش انجام شده روی موشها که در مجله (FASEB) به چاپ رسیده است محققان مشاهده کردند که کمی بعد از افزایش سطح لوسین در جریان خون فرایند سنتز پروتئین دوباره به حالت نرمال خود باز خواهد گشت.اگر همچنان که لوسین در جریان خون وجود داشته باشد اما رشد عضلات متوقف گردد پس شاید موارد دیگری نیز وجود داشته باشند که بتوانند فرایند سنتز پروتئین را به حداکثر برسانند.
ایجاد یک فضای سنتز پروتئین مطلوب در عضلات یک فرایند بسیار انرژی بر میباشد و اگرچه لوسین نشان داده است که به شکل مطلوبی میتواند عضله سازی را به حداکثر برساند اما احتمالا در زمینه حفظ و پایداری این روند خوب عمل نخواهد کرد.به عبارتی دیگر لوسین برای شروع فرایند سنتز پروتئین بسیار عالی عمل میکند اما اگر عضله سازی کمی بعد از این اتفاق متوقف شود پس این یک راه حل ایدهال نمیباشد مخصوصا در طول تمرینهای طولانی تر.به هر حال شما خواهان این هستید که فرایند سنتز پروتئین تا بیشترین زمان ممکن به طول بیانجامد.
انتخاب یک پروتئین وی بهتر
تحقیقات روی موشها و نمونههای انسانی نشان داده است که ماهیچهها میتوانند از فرم لوسین موجود در پروتئین وی به نحو بهتری از لوسین موجود در آمینو اسیدهای شاخه دار استفاده کنند.این موضوع نشان میدهد که پروتئین وی میتواند باعث ایجاد یک سنتز پروتئین بهتر نسبت به مصرف (BCAAs) شود. در یک تحقیق مشابه به یک گروه از افراد مسن تر مکمل آمینو اسیدهای ضروری و به گروه دیگر پروتئین وی (دارای همان میزان آمینو اسیدهای ضروری نسبت به گروه اول) داده شد.در پایان مشاهده شد گروهی که از پروتئین وی استفاده کرده بودند دارای یک تعادل بهتری از پروتئینها در عضلات بودند اما چرا؟
دکتر مایک روبرت و تیمش یک تحقیق مقدماتی روی دیگر ترکیبات بیواکتیو موجود در پروتئین وی و نقش آنها در تحریک سنتز پروتئین انجام دادند.به خصوص محققان روی موردی به نام (whey-protein-derived exosomes) تمرکز خاص داشتند.وزیکولها نانو ذراتی هستند که در خون، بزاق یا هر مایع موجود در بدن وجود دارند.وظیفه آنها حمل کردن پروتئینها و دیگر ترکیبات در سراسر بدن میباشد.بر اساس یک سری روشهای بسیار پیچیده دکتر رابرت و تیمش دریافتند که این نانو ذرات یک نقش کاملا متفاوت و تاثیری مثبت روی سنتز پروتئین در ماهیچهها دارند.
دکتر رابرت در اینباره میگوید که هنگامی که شما از پروتئین وی مصرف میکنید به واسطه وجود لوسین موجود در آن حدود ۱-۴ ساعت سطح سنتز پروتئین در عضلات افزایش خواهد یافت اما شما همچنین میتوانید یک افزایش سطح سنتز پروتئین قابل قبول و پایدار را به واسطه تحریک ایجاد شده توسط (whey-protein-derived exosomes) در ماهیچههای اسکلتی تجربه کنید.
انجام یک اقدام هوشمندانه
تا به امروز هنوز تحقیقات کامل و قطعی وجود ندارد که بگوید پروتئینهای کامل و زود هضم نظیر وی دارای برتری نسبت به (BCAAs) هستند اما به هر حال تحقیقات کنونی نشان میدهد که محققان در مسیر اثبات همین موضوع هستند.اگر شما نیز به دنبال افزایش حداکثری رشد عضلات یا حفظ آنها در طول دوره چربی سوزی هستید یک حرکت هوشمند میتواند انتخاب یک پروتئین وی باشد.
مترجم : حسام رضایی