شما به احتمال زیاد میدانید که برای اقدام به عضله سازی پروتئین وی میبایست الویت اول شما قرار گیرد اما شاید ندانید که برای چربی سوزی نیز پروتئین وی میبایست باز هم الویت اول منابع پروتیینی شما قرار گیرد.در واقع باید بگوئیم که این پروتئین زود هضم دارای خواص سرکوب کننده قدرتمندی میباشد بر خلاف اینکه این پروتئین در حالت مایع به سرعت هضم میشود.
پروتئین وی نشان داده است که میتواند تاثیرات مثبتی را روی هورمون های گرسنگی در دستگاه گوارش بگذارد همچنین میتواند تاثیرات مثبتی نیز بر روی مرکز کنترل اشتها در مغز و تاثیرات مثبتی روی سطح گلوکز خون داشته باشد که این امر نیز تاثیر مثبتی روی اشتها خواهد گذشت.همچنین پروتئین وی نشان داده است که در کوتاه مدت میتواند به شکل بهتری نسبت به پروتئین کازئین باعث سرکوب اشتها شود.اکنون بیاییم با هم نگاهی بیندازیم به دلایلی که چرا باید از پروتئین وی برای چربی سوزی استفاده کنیم.
۱) افزایش سرکوب هورمون های افزایش دهنده اشتها
پروتئین وی متشکل از چندین ترکیب بیواکتیو یا مولکول های کوچکی میباشد که تاثیرات قدرتمندی را در بدن میگذراند.گلیکوماکرو پروتئین (GMP) یکی از همین مولکولها است که نقش بسیار مهمی را در سرکوب اشتها ایفا میکند.(GMP) نشان داده است که میتواند باعث افزایش ترشح هورمونی به نام کولسیستوکینین (CCK) شود.(CCK) نقش بسیار مهمی در ارسال سیگنالهایی مبنی بر سیری به مغز ایفا میکند که همین موضوع باعث میشود که شما قاشق چنگل خود را کنار بگذارید.
در یک تحقیق مشخص شد که وجود (GMP) در پروتئین وی نقش بسیار مهمی را در کنترل اشتها در فرد ایفا میکند.محققان در یک آزمایش به یک گروه پروتئین وی معمولی و به گروه دیگر پروتئین وی تهی شده از (GMP) دادند و به این دو گروه اعلام شد که هرچه قدر میتوانید تغذیه داشته باشید.گروهی که از پروتئین وی تهی شده از (GMP) استفاده کرده بودند به میزان قابل توجهی بیشتر از افرادی که از پروتئین وی معمولی استفاده کرده بودند تغذیه داشتند که نتایج این آزمایش برای محققان خواص سرکوب کننده (GMP) را نمایان کرد.
۲) سیگنال رسانی به مغز مبنی بر وجود مقادیر کافی سوخت
پروتئین وی بیشتر از هر منبع پروتئینی دیگر حاوی لوسین (یک آمینو اسید شاخه دار حیاتی) میباشد.جدایی از نقش عضله سازی این آمینو اسید اینطور فرض میشود که لوسین میتواند تاثیر مستقیم روی اشتها داشته باشد.در یک تحقیق دانشمندان به گروهی از موش های آزمایشگاهی لوسین تزریق کردند و بعد از مدت زمان کمی که به آنها گرسنگی دادند آنها را در معرض منابع غذایی بی پایانی قرار دادند.پس از ۲۴ ساعت موشهایی که لوسین دریافت کرده بودند تنها یک سوم گروه دیگر افزایش وزن پیدا کرده بودند.
اینطور به نظر میرسد که رابطه پیچیده ای بین (mTOR) که تنظیم کننده اصلی درون سلولها میباشد و نقش بسیار مهمی را در آغاز فرایند سازی عضلات دارد، لوسین و هیپوتالاموس (که مرکز کنترل اشتها در مغز میباشد) میباشد.محققان اینطور گمان میکنند که (mTOR) نقش یک سنسور سوخت را دارد و میتواند در تنظیم اشتها کمک کند.هنگامی که شما از یک پروتئین وی غنی شده با لوسین استفاده میکنید لوسین میتواند به عنوان یک سیگنال پیامی را مبنی بر وجود سوخت کافی به (mTOR) ارسال کند.در نتیجه این کار (mTOR) نیز سیگنالی را به هیپوتالاموس مبنی بر کاهش اشتها ارسال خواهد کرد که نتیجه آن احساس سیری در شما خواهد بود.
۳) ثبات سطح گلوکز در جریان خون
گرسنگی یکی از تبعات کاهش سطح گلوکز در جریان خون میباشد.بعد از مصرف یک وعده غذایی مخصوصا وعده غذایی که سرشار از کربوهیدرات باشد (مخصوصا کربوهیدرات های ساده)، سطح گلوکز در جریان خون ناگهان افزایش پیدا میکند.اگرچه بعد از مدت زمان کوتاهی سطح انسولین افزایش پیدا میکند تا سطح گلوکز در خون در محدوده نرمال خود باقی بماند.یک افزایش سطح ناگهانی گلوکز خون و متعاقبا افزایش سطح انسولین میتواند باعث کاهش سطح گلوکز مجدد در مدت زمان بسیار کمی شود که نتیجه این کار گرسنه شدن زود هنگام شما خواهد بود.
پروتئین وی میتواند باعث محدود کردن این واکنش شود که نتیجه آن ایجاد ثبات در سطح گلوکز و کنترل اشتها برای ساعتها بعد از مصرف یک وعده غذایی خواهد شد.پروتئین وی در ترشح دو هورمون متابولیک (GLP-1) و (GIP) تاثیر عمیقی را دارد.این هورمونها در جهت بهبود واکنش انسولین به یک وعده غذایی عمل میکنند و از این طریق سطح گلوکز خون را در محدوده نرمالی قرار میدهند و کنترل میکنند.
مترجم : حسام رضایی
عالی بود حرف نداشت.ممنون از سایت خوبتون.