مکمل های بدنسازی

راهنمای گلوکوزامین : هرچیزی که باید بدانید!

راهنمای گلوکوزامین : هرچیزی که باید بدانید

گلوکوزامین یک ترکیب طبیعی تولید شده توسط بدن می‌باشد که همچنین به شکل رایجی از آن به عنوان یک مکمل برای مفاصل استفاده میشود.

علیرغم اینکه مکمل محبوبی برای درمان آرتروز می‌باشد، اما اکثر تحقیقات انجام شده روی مزایای گلوکوزامین شبهه ناک هستند.

این امر منجر شده تا بسیاری از دانشمندان این سوال برایشان پیش بیاید که آیا گلوکوزامین دارای هیچگونه مزیت واقعی ای می‌باشد یا خیر، و مطرح کرده‌اند که بسیاری (یا تمام) مزایای گلوکوزامین به دلیل تاثیر پلاسیبو (دارونما) می‌باشد.

در مقاله ی راهنمای گلوکوزامین، ما جوابی‌ بر پایه علم برای این سوال خواهیم داد : “ آیا گلوکوزامین کارامد است؟

ما تحقیقات انجام شده روی محبوب‌ ترین مکمل‌های گلوکوزامین نظیر گلوکوزامین سولفات، گلوکوزامین و کندرویتین، و گلوکوزامین و کندریتین با (MSM) را بررسی خواهیم کرد و همچنین رایج‌ ترین عوارض جانبی گلوکوزامین و دیگر موارد مرتبط با آن را به اطلاع شما خواهیم رساند تا یک راهنمای گلوکوزامین جامع و کامل را در اختیارتان قرار داده باشیم.

گلوکوزامین چیست؟

اولین چیزی که باید در راهنمای گلوکوزامین به آن پرداخته شود، پاسخ این سوال است که گلوکوزامین چیست؟ گلوکوزامین یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یک (amino sugar) شناخته شده و به طور طبیعی در بدن انسان (اکثرا در مفاصل و غضروف)، پوسته آبزیان صدف دار نظیر شاه میگو، خرچنگ و میگو و در برخی‌ قارچ‌ها یافت میشود.

در بدن انسان گلوکوزامین دارای نقشی‌ کلیدی در تولید گلیکوزامینوگلیکان‌ها و گلیکوپروتئین‌ها می‌باشد – مولکول هایی که برای تشکیل و ترمیم مفاصل، لیگامنت ها، تاندون ها، غضروف و مایع مفصلی (مایعی روان کننده و ضرب گیر بین مفاصل) و عضله سازی استفاده میشود.

با افزایش سن، توانایی بدنمان در تولید گلوکوزامین میتواند مختل شود. این امر میتواند منجر به درد مفاصل و اختلال در عملکرد و همچنین بیماری هایی نظیر آرتروز شود.

pills vitamins 1296x728 header
راهنمای گلوکوزامین : هرچیزی که باید بدانید

راهنمای گلوکوزامین : موارد استفاده

رایج‌ ترین مورد مصرف گلوکوزامین در مکملهای سلامت مفاصل می‌باشد.

گلوکوزامین موجود در مکملها به طور معمول حاصل پوسته آبزیان صدف دار یا سنتز شده در آزمایشگاه می‌باشد، و در فرم‌های مختلفی‌ عرضه میشود، از جمله گلوکوزامین سولفات، ان-استیل گلوکوزامین و گلوکوزامین هیدروکلوراید.

تولید کنندگان مکمل اغلب گلوکوزامین را با دیگر موادی که عقیده بر این است میتوانند باعث درمان درد مفاصل و اختلال عملکرد شوند ترکیب میکنند، نظیر کندرویتین (گلوکوزامین و کندرویتین) و متیل سولفونیل متان (گلوکوزامین و کندرویتین با MSM).

کندرویتین یک ترکیب طبیعی یافت شده در بافت‌های همبند می‌باشد که میتواند به حفظ گران روی در بافت ها، بهبود ترمیم غضروف و مهار آنزیم‌های تجزیه کننده غضروف کمک کند.

برخی‌ تحقیقات نشان میدهند که گلوکوزامین و کندرویتین به شکل سینرژیک با هم کار میکنند (به این معنی‌ که مصرف هر دو با هم دارای کارایی بیشتری نسبت به مصرف هر کدام به شکل تکی‌ می‌باشد)، اما دیگر تحقیقات نشان دهنده این امر نیستند.

(MSM) یک ترکیب طبیعی ارگانوسولفور (یک ماده طبیعی دارای سولفور) بوده که در گیاهان، انسان و حیوانات یافت میشود و میتواند باعث مهار تجزیه غضروف شود.

(MSM) معمولا با گلوکوزامین جفت میشود زیرا میتواند باعث تقویت اثر سولفور آن شده، که این امر ممکن است به حفظ سلامت مفاصل کمک کند.

راهنمای گلوکوزامین : مزایا

طرفداران گلوکوزامین معتقدند که مصرف مکمل آن میتواند به درمان چندین بیماری کمک کند، از جمله:

آب سیاه یا گلوکوم

ام اس

اچ آی وی

بیماری قلبی

روماتیسم مفصلی

اما، این عقاید بر پایه یافته‌های تحقیقات بسیار اندکی‌ (اغلب هم غیر متقاعد کننده) می‌باشد و احتمالا نباید آنها را کاملا اثبات شده و قطعی‌ در نظر گرفت، تا زمانی‌ که شواهد قوی تری ارائه شود.

دلیل اصلی‌ مصرف گلوکوزامین توسط مردم، درمان آرتروز می‌باشد – یک بیماری مفصلی دژنراتیو که مشخصه آن تخریب غضروف بین استخوان‌ها بوده که منجر به درد و کاهش پویایی میشود، و معمولا در زانو ها، سرشانه ها، دست ها، پاها و ستون فقرات بروز می‌کند.

اما باید در راهنمای گلوکوزامین به این موضوع اشاره کنیم که علیرغم مصرف گسترده گلوکوزامین برای درمان آرتروز (تحقیقات نشان میدهند که ۲۰% افراد بالغ ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۸ از گلوکوزامین استفاده کرده‌اند)، بحث‌های ضد نقیض زیادی حول محور اثر گذاری آن وجود دارد.

برای مثال، در یک تحقیق انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه پادووا، محققان نتایج ۴۷ تحقیق با کیفیت شامل ۲۲۰۳۷ شرکت کننده در مجموع را مورد بررسی قرار دادند، و دریافتند که گلوکوزامین ممکن است به میزان کمی‌ باعث بهبود درد آرتروز زانو شود، اگرچه برای اعلام آن با قطعیت نیازمند تحقیقات بیشتر هستیم.

در یک تحقیق مروری بزرگ دیگر انجام شده توسط دانشمندان مرکز پزشکی‌ دانشگاه اراسموس روتردام، محققان دریافتند که مصرف گلوکوزامین باعث بهبود قابل توجه درد آرتروز و عملکرد لگن یا زانو در مقایسه با دارونما نشده است.

نتایج این تحقیق هم راستای یافته‌های یک تحقیق مروری دیگر می‌باشد که نشان داده هرگونه اثر مثبت مصرف گلوکوزامین تنها به دلیل بروز اثر پلاسیبو (دارونما) بوده است.

همین داستان در مورد مکملهای حاوی گلوکوزامین و کندرویتین، و گلوکوزامین، کوندرویتین با (MSM) مطرح است.

اگرچه برخی‌ شواهد نشان میدهند که مکملهای گلوکوزامین و کندرویتین ممکن است تاثیر مثبت کوچکی روی سلامت مفاصل داشته باشند، اما اکثر تحقیقات دیگر دریافته اند که اینگونه نیست.

تحقیقات انجام شده روی گلوکوزامین، کندرویتین و (MSM) نیز به همین شکل پراکنده هستند و تحقیقات پشتیبان نیز معمولا دارای کیفیت بسیار پایینی میباشند، بنابراین در بهترین حالت باید این نتایج را شک و تردید نگریست.

بنابراین، با توجه به مدارک موجود، سخت است که بتوان از کارایی مکملهای گلوکوزامین دفاع قاطعانه کرد و تا زمانی‌ که گلوکوزامین به شکل کامل تری مورد تحقیق قرار نگیرد، بعید است که این موضع تغییر کند.

pills vitamins supplements chondroitin
راهنمای گلوکوزامین : هرچیزی که باید بدانید

راهنمای گلوکوزامین : عوارض جانبی

موضوع مهمی که باید در راهنمای گلوکوزامین به آن پرداخته شود بررسی عوارض جانبی این ماده است. اکثر تحقیقات نشان میدهند که گلوکوزامین برای اکثر مردم ایمن می‌باشد.

با این بیان، برخی‌ تحقیقات نشان میدهند که برخی‌ افراد بد شانس ممکن است عوارض جانبی خفیفی نظیر حالت تعوع، ناراحتی‌ معده، سوزش سر دل و اسهال را با مصرف گلوکوزامین تجربه کنند.

همچنین اگر دارای شرایط زیر هستید این شک وجود دارد که آیا مصرف گلوکوزامین برای شما ایمن می‌باشد یا خیر :

۱ . دیابت : در یک تحقیق اینطور یافت شد که مصرف گلوکوزامین ممکن است سطح گلوکوز در بدن را تحت تاثیر قرار داده که این امر میتواند پیچیدگی‌ هایی را برای افراد دیابتی و افراد دچار عدم تحمل گلوکز به وجود بیاورد.

تحقیقاتی‌ که با بودجه تولید کنندگان گلوکوزامین انجام شده‌اند این ادعا را رد کرده‌اند، اما همچنان توصیه میشود افراد دیابتی هنگام مصرف گلوکوزامین بیش از پیش سطح قند خون خود را تحت نظر داشته باشند.

آسم : یک تحقیق نشان داده است که گلوکوزامین ممکن است باعث تشدید علائم آسم شود.

آلرژی به آبزیان : تحقیقات نشان میدهند افراد دچار آلرژی به آبزیان ممکن است نیازمند اجتناب از مصرف گلوکوزامین حاصل از آبزیان باشند، اگرچه ریسک بروز مشکل بسیار اندک است.

مشکلات فشار یا گردش خون : تحقیقات نشان میدهند که گلوکوزامین ممکن است روی فشار خون یا لختگی خون تاثیر گذار باشد، و اگر از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنید، باید از مصرف گلوکوزامین اجتناب کنید.

همچنین باید در راهنمای گلوکوزامین هشدار بدهیم که اگر باردار هستید توصیه به مصرف گلوکوزامین نمی‌شود، زیرا هیچ تحقیقی روی تاثیر گلوکوزامین روی زنان باردار تا کنون انجام نشده است.

راهنمای گلوکوزامین : بهترین مکمل ها و جایگزین ها

با توجه به عدم نتایج قطعی‌ در مورد کارایی گلوکوزامین، سخت است که در مورد بهترین مکملهای گلوکوزامین توصیه ای کنیم.

در عوض، بیایید در راهنمای گلوکوزامین نگاهی‌ به برخی‌ از بهترین جایگزین‌های این ماده بیندازیم.

بسیاری از مکمل‌های دیگر نیز نشان داده اند که میتوانند باعث کاهش درد مفاصل و بهبود و عملکرد آنها شوند، و همچنین میتوانند در درمان شرایطی نظیر آرتروز نیز کمک کننده باشند.

برخی‌ از بهترین جایگزین‌های این ماده که باید در راهنمای گلوکوزامین به آن ها اشاره نمود، عبارتند از :

کلاژن (Undenatured) نوع ۲ : این مکمل به سیستم ایمنی بدن “ می آموزد “ که حمله به کلاژن مفاصل را متوقف کند.

کورکومین : کورکومین باعث مهار آنزیمی التهاب زا به نام (COX) میشود که میتواند باعث ایجاد درد در مفاصل شود.

(Boswellia serrata) : این مکمل باعث کاهش التهاب و درد مفاصل شده و همچنین باعث مهار واکنش خود ایمنی ای میشود که میتواند غضروف مفصل را خورده و در نهایت باعث ایجاد آرتروز شود.

عصاره دانه انگور : این مکمل نیز میتواند همانند (Boswellia serrata) در محافظت از مفاصل در برابر آسیب کمک کند.

آگماتین سولفات : آگماتین میتواند باعث بهبود عملکرد سیستم اوپیوئید و کانابینوئید بدن شود، که این امر باعث تسکین درد (از جمله مفاصل) حاصل از تحریک یا آسیب دیدگی اعصاب میشود.

امیتاز بدید
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *