نیتروتک چیست؟
نیتروتک که محصول کمپانی ماسل تک میباشد یک مکمل پروتئینی میباشد.بخش عمده آن متشکل از پروتئین وی همراه با مقداری کراتین مونوهیدرات، تارین، پاپین (عصاره پاپایا) و آمیلاز (یک آنزیم طبیعی) میباشد.این مکمل میتواند توسط هر کسی که خواهان افزایش سریع و راحت مقادیر پروتئین در رژیم خود میباشد استفاده شود اما هدف این محصول بیشتر بدن سازان و ورزشکاران مصمم و جدی میباشد که در طول روز همواره با مشکل تامین پروتئین روزانه تنها از طریق رژیم غذایی مواجه هستند میباشد.
نحوه عملکرد نیتروتک چگونه میباشد؟
نیتروتک طوری طراحی شده است که میتواند مقادیر زیادی پروتئین در دسترس را سریعا برای بدن مهیا کند تا فرایند عضله سازی را پشتیبانی کند.نیتروتک در فرم پودر عرضه میشود که میتواند به همین شکل جذب بدن شود اما به شکل رایج آن را همراه آب یا دیگر مایعات مخلوط میکنند و قبل، حین و بعد از تمرین به شکل جرعه جرعه از آن استفاده میکنند.
پروتئین یک نیاز غذایی پایه نه فقط برای بدن سازان بلکه برای همه انسانها میباشد. بر اساس اعلامیه سازمان غذا و دارو تمام افراد بزرگسالی که از یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری استفاده میکنند باید ۵۰ گرم آن در روز از طریق پروتئین تامین شود حتی اگر آنها یک زندگی ساکن داشته باشند.بدن سازان و ورزشکاران بیشتر از این میزان به پروتئین نیاز دارند حداقل دو برابر دیگر افراد معمولی.تامین این میزان پروتئین از طریق رژیم غذایی میتواند کار سختی باشد پس پودرهای پروتئینی نظیر نیتروتک به منظور افزایش پروتئین با کیفیت و بدون کالریهای اضافه حاصل از کربوهیدرات و چربیها طراحی شدهاند.
از لحاظ پشتیبانی از ماهیچهها پروتئین تامین کننده واحدهای سازنده مورد نیاز برای ترمیم و ساخت عضلات میباشد.بافتهای ماهیچه ای حین تمرین تجزیه میشوند و از طریق پروتئین مصرفی میبایست مورد ترمیم قرار بگیرند.اما خود بدن نیز گاهی برای تامین انرژی مورد نیاز به عضلات حمله میکند زیرا بافتهای عضلانی انرژی زیادی را برای حفظ خود نیاز دارند و همچنین سرشار از آمینو اسیدها هستند که برای انجام فعالیتهای حیاتی بدن ضروری میباشند.استفاده از مکملهای پروتئینی نظیر نیتروتک برای آنهایی که به دنبال عضله سازی و حفظ آنها هستند بسیار حیاتی میباشد.
اگرچه بیشتر این محصول متشکل از پروتئین میباشد اما همراه آن برخی مواد تشکیل دهنده دیگر نیز وجود دارد.کراتین مونوهیدرات و تارین موجود در نیتروتک باعث بهبود گسترش ماهیچهها میشود.پاپین و آمیلاز نیز آنزیمهایی هستند که میتوانند به تجزیه و هضم پروتئین کمک کنند.
مواد تشکیل دهنده نیتروتک
پروتئین : ۳۰ گرم
نوع پروتئینی که در این محصول استفاده شده است بر پایه پروتئین وی میباشد.وی پروتئینی میباشد که از شیر مشتق میشود که اساسا یک محصول فرعی و جانبی در فرایند تولید پنیر میباشد.استفاده از پروتئین وی در مکملهای پروتئینی به شدت رایج میباشد زیرا به نسبت ارزان قیمت و دارای تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز میباشد.پروتئین وی دارای مقادیر مناسبی از تمام آمینو اسیدهای ضروری میباشد که تنها میتوان آنها را از طریق مواد غذایی و مکملها به دست آورد.
خود پروتئین را میتوان مجموعه ای از این آمینو اسیدهای ضروری تصور کرد.هر منبع پروتئینی طیف خاص آمینو اسیدی مخصوص به خود را دارد که برخی از این آمینو اسیدها بیشتر و برخی کمتر در این منابع یافت میشوند.برخی از این منابع همچنین دارای آمینو اسیدهای غیر ضروری نیز میباشند که ممکن است مفید واقع شوند.هدف اصلی استفاده از پروتئین وی تامین تمام ۹ آمینو اسید مورد نیاز بدن به بهترین روش ممکن و کمترین هزینه میباشد.
در ماهیت طبیعی پروتئین وی همچنین میتوان مقداری کربوهیدرات و چربی نیز یافت کرد.اما پروتئین وی استفاده شده در نیتروتک به شکلی فیلتر شده است که بخش زیادی از دیگر مواد غیر از پروتئین حذف شده است.محصول اولین مرحله فیلتر پروتئین وی کنسانتره میباشد که معمولا تا جایی فیلتر میشود که ۸۰% محصول را پروتئین تشکیل میدهد.
بخش اعظمی از پروتئین موجود در نیتروتک در واقع پروتئین وی ایزوله میباشد که حاصل مرحله بعدی فیلتر میباشد.در پروتئین وی ایزوله فرایند فیلتر تا جایی ادامه پیدا میکند که تقریبا چیزی جز پروتئین خالص باقی نخواهد ماند.با این تفاسیر چرا به شکل کامل از پروتئین وی ایزوله استفاده نکنیم؟ جدایی از اینکه پروتئین وی ایزوله دارای قیمت بالاتری میباشد در واقع وجود مقداری پروتئین وی کنسانتره میتواند اثر بخشی پروتئین در بدن را افزایش دهد.زیرا پروتئین برای تجزیه مناسب نیاز به مقادیر کمی چربی نیز دارد.
نیتروتک همچنین دارای مقادیر اضافه شده لوسین، ایزولوسین، والین و گلوتامین نیز میباشد که سه مورد اول را همه با نام آمینو اسیدهای شاخه دار میشناسند.این سه آمینو اسید در میان ۹ آمینو اسید ضروری میباشند اما این سه آمینو اسید بیشترین نقش را در پشتیبانی و ترمیم بافتهای عضلانی دارند.گلوتامین نیز در این میان یک استثنا میباشد و اگرچه جز آمینو اسیدهای غیر ضروری محسوب میشود اما نشان داده است که میتواند باعث کاهش تجزیه بافتهای ماهیچه ای شود.
کراتین مونوهیدرات : ۳ گرم
کراتین یک آمینو اسید غیر ضروری میباشد اما برای ماهیچهها بسیار سودمند میباشد.کراتین کمک میکند تا آدنوزین دی فسفات موجود در بدن سریعتر تبدیل به آدنوزین تری فسفات شود که منبع اصلی سوخت بدن هنگام تمرین دادن ماهیچه میباشد.مقادیر بیشتر آدنوزین تری فسفات در بدن شما را قادر خواهد ساخت تا زمان بیشتری را تمرین کنید و از وزنههای سنگین تری استفاده کنید که در نهایت این کار منجر به رشد سریعتر عضلات خواهد شد.
برخی شایعات وجود دارد که بیان میدارند مصرف کراتین میتواند به کلیهها آسیب بزند اما در واقع هیچ تحقیق پزشکی در این مورد یافت نمیشود.کراتین به شکل طبیعی توسط بدن ساخته میشود و به میزان زیادی در انواع گوشتها نیز یافت میشود.کراتین مونوهیدرات در واقع همان کراتین با خلوص بسیار بالا میباشد.استفاده از مکمل کراتین بسیار توصیه میشود زیرا بخش زیادی از کراتین موجود در گوشت حین پخته شدن از بین خواهد رفت که همین امر تامین ۳-۵ گرم کراتین در روز را بسیار سخت میکند و برای تامین این میزان شما نیازمند مقادیر بسیار زیادی گوشت در روز میباشید تا اثرات کراتین را در تمرین مشاهده کنید.
آلانین : ۲ گرم
آلانین نیز یکی دیگر آمینو اسیدهای غیر ضروری میباشد که در صورتی که مقادیر کافی از آمینو اسیدهای ضروری در بدن موجود باشد میتواند توسط خود بدن ساخته شود.این آمینو اسید در واقع مسول چرخه آلانین میباشد که فرآیندی است که طی آن مقادیر اضافه آمینو اسید تبدیل به گلوکز میشود تا به عنوان انرژی مورد استفاده بدن قرار بگیرند.آلانین همچنین از تجزیه بافتهای ماهیچه ای جلوگیری میکند که به همین دلیل استفاده از مقادیر زیاد آن میتواند مفید باشد. آلانین همچنین در بافتهای ماهیچه ای حیوانات نیز یافت میشود پس در واقع هنگام خوردن گوشت شما مقداری از آن را دریافت میکنید.
گلیسین : ۱ گرم
گلیسین نیز یک آمینو اسید دیگر میباشد اما در مجموع به عنوان یک پروتئین در نظر گرفته نمیشود.همانند آلانین این آمینو اسید نیز به شکل طبیعی در بدن ساخته میشود و استفاده از مکمل آن میتواند در مبارزه با التهابات حاصل از تمرینات سنگین بسیار کمک کننده باشد.همچنین باعث بهبود حساسیت سلولها به جذب انسولین میشود و میتواند فرایند تولید گلوکز را تقویت کند.
اگرچه گلیسین یک قند موجود در خون و تنظیم کننده انسولین میباشد دارای طعم شیرینی میباشد.این امر باعث میشود تا بدون اضافه کردن کربوهیدراتهای تهی بتوان به مکمل طعم داد.برخی تحقیقات نشان دادهاند که گلیسین میتواند به خواب نیز کمک کند و باعث کاهش اثرات بی خوابی شود.اما گلیسین در عضله سازی چه نقشی دارد؟ از آنجایی که بخش اعظمی از فرایند ترمیم بافتهای ماهیچه ای آسیب دیده در خواب روی میدهد گلیسین میتواند در عضله سازی نقش داشته باشد! از هر بدن ساز حرفه ای که بپرسید به شما خواهد گفت که خواب مناسب یک بخش ضروری برای عضله سازی و حفظ آن میباشد.
تارین : ۱ گرم
مزیت اصلی تارین بهبود جریان خون میباشد.گاهی اوقات در تبلیغات از آن به عنوان یک بهبود دهنده عملکرد ورزشی در نوشیدنیها یاد میشود اما شواهد کافی مبنی بر این مورد وجود ندارد.بهبود جریان خون در بدن برای عضله سازی بسیار مفید است همچنین میتواند باعث انتقال سریعتر و آسان تر مواد غذایی حیاتی به ماهیچهها شود.
پاپین : ۵۰ میلیگرم
پاپین یک آنزیم گوارشی میباشد.این آنزیم باعث هضم انواع مواد غذایی میشود اما به شکل مخصوص میتواند مقادیر زیادی از پروتئین را هضم کند.این آنزیم را تنها میتوان با مصرف پاپایا رسیده دریافت کرد اما عصاره استفاده شده در نیتروتک معمولا از پاپایا نارس تهیه میشود زیرا غلظت آن بیشتر میباشد.
آمیلاز : ۵۰ میلیگرم
آمیلاز در واقع به شکل طبیعی در بزاق تولید میشود اما نوع آمیلازی که در مکملها یافت میشود عصاره برخی دانهها میباشد.وظیفه آمیلاز تجزیه کربوهیدراتها و تبدیل آنها به قند میباشد.این امر باعث تولید یک انرژی سریع برای تمرین شما میشود.