پس از دو سال و میلیاردها دلار هزینه برای تحقیق و توسعه، همچنان یک درمان قطعی برای کووید یافت نشده است.
خوشبختانه، تحقیقات نشان میدهند که اگر شما فردی سالم زیر ۶۰ سال میباشید، احتمال درگیری شدید، بستری شدن، یا فوت توسط این ویروس به شدت کم میباشد. به طور دقیق تر، دادههای حاصل از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) نشان میدهند که حدود ۰.۰۱۳% افراد ۳۰ ساله ای که مبتلا به کووید شدهاند، فوت کردهاند (و نه لزوما به دلیل خود بیماری)، در حالی که این رقم برای افراد ۶۰ ساله به ۰.۲۱۴% و برای افراد ۸۵ سال به بالا به ۲.۸۳۶% افزایش میابد.
با این بیان، اگر یک میلیون فرد ۳۰ ساله به کووید مبتلا شود، ۱۳۰ نفر آنها از این بیماری فوت خواهند کرد، در حالی که حدود ۲۹۰۰۰ نفر از یک میلیون فرد ۸۵ ساله در صورت ابتلا به این بیماری فوت خواهند کرد.
به علاوه، دیگر تحقیقات (CDC) نشان میدهند که ۹۵% افراد فوت شده با کووید همچنین دارای بیماریهای زمینهای جدی نظیر بیماری قلبی، آنفولانزا یا سرطان بودهاند (و به طور میانگین، افراد فوت شده با کووید مبتلا به چهار بیماری هم زمان دیگر نیز بودهاند).
و به این ترتیب، بسیاری از افراد این حق را دارند که کووید را نیز “ تنها یک بیماری تنفسی دیگر “ مانند بیماریهای تنفسی دیگر بپندارند.
اما اگر آنها دچار بیماریهای زمینهای نظیر دیابت، بیماری قلبی و برونشیت حاد باشند، چه؟
یا اگر آنها سالم بوده اما میخواهند تا جای ممکن خود را در برابر این بیماری مصون حفظ کنند، چه؟
آنها چه کاری را میتوانند و باید برای کاهش ابتلا به کووید انجام دهند؟
تا کنون، دانشمندان دادههای بسیار زیادی را در مورد کووید جمع آوری و آنالیز کرده اند و به درک خوبی از فاکتورهای کلیدی در سبک زندگی رسیده اند که میتوانند ریسک ابتلا به فرم شدید این بیماری را افزایش یا کاهش دهند.
و در این مقاله، شما ۹ روش طبیعی برای کاهش ابتلا به کووید را خواهید آموخت.
۹ روش طبیعی برای کاهش ابتلا به کووید
۱ . حفظ وزن مطلوب
تحقیق پشت تحقیق نشان میدهند که داشتن اضافه وزن یا چاقی به شکل قابل توجهی میتواند احتمال ابتلا به فرم شدید یا فوت ناشی از کووید را افزایش دهد.
برای مثال، در یک تحقیق انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد، محققان به آنالیز سوابق پزشکی ۶،۹۱۰،۶۹۵ نفر پرداختند و دریافتند که آنهایی که میزان بی ام آی (BMI) شان ۲۳ یا کمتر بوده، احتمال مراجعه شان به بیمارستان، بستری شدن در آی سی یو یا فوت، کمترین میزان بوده است.
آنها همچنین دریافتند که احتمال ابتلا به فرم شدید کووید با هر گام افزایش در بی ام آی افزایش پیدا میکند. به طور دقیق تر، فردی که بی ام آی ۲۵ دارد، احتمال بستری شدنش ۱۰% و احتمال بستری در آی سی یو ۲۰% بیشتر از فردی میباشد که دارای بی ام آی ۲۳ میباشد، و این ارقام برای فردی که دارای بی ام آی ۳۰ میباشد، به ترتیب به ۳۵% و ۷۰% افزایش پیدا میکند.
اکنون باید گفت که بی ام آی برای همه افراد یک شاخص دقیق نمیباشد، زیرا این رقم برای افراد کم چرب و عضلانی به میزان بالایی ثبت میشود. برای مثال، بی ام آی من حدود ۲۵ میباشد، اما من نسبت به یک فرد عادی حدود ۴۰ پوند عضله بیشتر و درصد چربی بسیار پایین تری دارم، اما همچنان نکته در این است که :
اگر اضافه وزن دارید، یکی از بهترین راه هایی که میتوانید برای کاهش ابتلا به کووید و احتمال مرگ تان توسط این ویروس انجام دهید، این است که وزن خود را کم کنید.
۲ . روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید
این جز اطلاعات عمومی است که ورزش باعث تقویت عملکرد ایمنی و کاهش احتمال بروز بسیاری از بیماریهای غیر عفونی نظیر بیماری قلبی، سرطان و دیابت میشود.
در واقع، تحقیقات نشان میدهند که به خصوص تمرینات قدرتی بیشتر از مصرف ویتامین دی میتوانند سیستم دفاعی بدن را تقویت کنند.
اما آنچه که ممکن است ندانید این است که ورزش همچنین به شکل قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماریهای مسری حاصل از ویروسها و باکتریها کاهش میدهد و در نتیجه سبب کاهش ابتلا به کووید نیز می شود.
برای مثال، در یک تحقیق انجام شده توسط دانشمندان مرکز پزشکی کایزر پرمننته، محققان دریافتند افرادی که به طور پیوسته غیر فعال بودند (۰ تا ۱۰ دقیقه ورزش در هفته)، میزان بستری شدنشان در صورت ابتلا به کووید ۳ برابر بیشتر از افرادی که به طور پیوسته حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورش میکردند بوده است (تنها ۲۰ دقیقه در روز) و همچنین تقریبا احتمال مرگ آنها با کووید ۵ برابر بیشتر بوده است.
اما اگر بیشتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته که حداقل میزان مورد نیاز برای حفظ سلامتی و تندرستی میباشد، ورش کنیم چه اتفاقی می افتد؟
اگرچه در زمینه تاثیر گذاری هر دقیقه ورزش بیشتر از این مقدار روی تقویت سیستم ایمنی اطلاعاتی در دسترس نیست، اما احتمالا هرچه بیشتر ورزش کنید (تا یک نقطه خاصی)، کاهش ابتلا به کووید بیشتر می شود.
برای مثال، آخرین راهنمای فعالیت فیزیکی ارائه شده توسط (WHO) توصیه میکند که افراد بین ۱۸ تا ۶۴ سال، حداقل ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت فیزیکی با فشار متوسط یا ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی با فشار بالا به همراه حداقل ۲ جلسه تمرین قدرتی در هفته انجام دهند. و دوباره باید گفت که این مقدار حداقلی مورد نیاز برای مقابله با بیماری میباشد و نه لزوما یک دوز ایده آل برای بهبود سلامتی، حالات خلقی، سر زندگی، عملکرد فیزیکی و ترکیب بدنی.
۳ . خواب کافی
کمبود خواب شدیدا برای سلامت و تندرستی ما ویران گر میباشد، بنابراین جای تعجب نیست که تحقیقات به شکل پیوسته نشان میدهند افرادی که بیشتر میخوابند احتمال ابتلا به بیماریهای مرتبط با دستگاه ایمنی نظیر کووید در آنها کمتر از افرادی است که خواب کمتری دارند.
اگرچه زمان خواب “ مطلوب “ برای هر فرد عمدتا توسط ژنتیک آنها تعیین میشود، اما یک قانون کلی خوب برای اکثریت ما خواب به مدت ۷ تا ۹ ساعت در هر شب میباشد.
و اگر در خواب شبانه خود مشکل دارید، در زیر چندین راه برای بهبود “ بهداشت خواب “ شما ذکر شده است :
۱ . اجتناب از مصرف قهوه، نیکوتین، الکل و دیگر محرکها ۴ تا ۶ ساعت قبل از رفتن به خواب
۲ . اتاق خواب خود را آرام، سرد و تاریک کنید.
۳ . قبل از خواب بیش از حد نخورید و نیاشامید.
۴ . ایجاد یک روتین آرامش بخش قبل از خواب که میتواند شامل کارهایی نظیر مطالعه، انجام حرکات کششی یا حمام کردن باشد.
۵ . اگر نمیتوانید بخوابید، از تختخواب بیرون آمده و کاری آرامش بخش انجام دهید تا زمانی که احساس خواب آلودگی کنید، نظیر مطالعه، گوش دادن به موسیقی یا حل کردن پازل. هنگامی که احساس خواب آلودگی کردید، به تختخواب خود برگردید.
۶ . هر شب راس یک ساعت مشابه به تختخواب خود بروید.
۷ . از اتاق خواب خود تنها برای انجام دو کار استفاده کنید : خواب و رابطه جنسی.
۴ . نوشیدن الکل کمتر
اخیرا یک تحقیق انجام شده توسط دانشمندان مرکز بهداشت روان شنزن در تیتر خبرها قرار گرفت و این توصیه را میکرد که مصرف شراب قرمز و سفید و شامپاین سبب کاهش ابتلا به کووید و مرگ ناشی از آن می شود، در حالی که مصرف آبجو، شراب سیب و عرق احتمال مرگ با کووید را افزایش میدهد.
اما چیزی که دانشمندان و رسانهها نتوانستند به خوبی به آن اشاره کنند این است که هرگونه رابطه بین نوشیدن شراب و کاهش ابتلا به کووید حالتی همبسته به هم دارد، و نه سبب شونده!
با این بیان، محققان متوجه شدند افرادی که شراب سفید و قرمز و شامپاین مینوشند، معمولا احتمال مرگ آنها با کووید کمتر میباشد، اما این امر به آن معنا نیست که نوشیدنیهای الکلی شایسته دریافت اعتبار و تشویق باشند.
در واقعیت، تحقیقات نشان میدهند که نوشیدن زیاد باعث سرکوب عملکرد ایمنی میشود، در حالی که نوشیدن متوسط احتمالا نه منفعتی برای سیستم ایمنی دارد و نه به آن آسیب میزند.
این امر کاملا مرتبط با کووید نیز میباشد، زیرا قرنطینهها باعث شده است تا بسیاری از مردم برای مقابله با ترس، تنهایی و افسردگی، روی به مصرف بیشتر الکل بیاورند، و انهایی که بیشترین افزایش را در میزان مصرف خود داشته اند، معمولا علائم شدیدتری از کووید را نشان داده اند.
بنابراین، اگر شما یک مصرف کننده متعادل الکل هستید، دست کشیدن از مصرف به طور کامل بعید است که باعث کاهش احتمال ابتلا شما به کووید شود. با این بیان، اما اگر اغلب بین “ مصرف متعادل “ یا “ مصرف سنگین “ در نوسان هستید و در واقع یک مصرف کننده الکل قهار هستید، بنابراین کاهش مصرف الکل میتواند سبب کاهش ابتلا به کووید نیز شود.
۵ . داشتن آرامش
تحقیقات نشان میدهند که استرس – و البته تنهایی – میتواند باعث سرکوب سیستم ایمنی شده و شما را در برابر عفونتها و امراض ضعیف تر کند.
بهترین راه برای مقابله با استرس یافتن راهی برای رسیدن به آرامش میباشد، و در ادامه چند استراتژی علمی برای کمک به شما در جهت کاهش استرس تان برای کاهش ابتلا به کووید بیان خواهد شد :
۱ . تغییر دیدگاه نسبت به استرس : تحقیقات نشان میدهند که دیدگاه ما نسبت به استرس و مضر دانستن آن، چیزی است که باعث قدرت گرفتن استرس میشود. با این بیان، ممکن است پر و بال دادن بیش از حد به استرس و فکر کردن بیش از حد به آن همان چیزی باشد که آن را مضر کرده است.
تحقیقات نشان میدهند که ما میتوانیم به شکل آگاهانه شرایط استرس زا را ارزیابی مجدد کنیم – و انتخاب کنیم که به آنها به طور متفاوتی نگاه کنیم – و بنابراین قدرت مخرب آن شرایط را از بین ببریم.
یک موقعیت ناامید کننده نباید به عنوان بهانه ای برای استرس گرفتن شما باشد. در عوض، میتوان به آن به عنوان یک موقعیت برای یادگیری فضایلی نظیر صبر و تحمل نگاه کرد. یا موقعیتی برای آموختن اینکه بدانیم چه چیزهایی عمل نمیکنند. یا آموختن اینکه شما سر سخت تر از آن چیزی هستید که فکرش را میکردید.
۲ . گوش دادن به موسیقی کلاسیک : دفعه بعدی که دچار استرس شدید، یک موسیقی کلاسیک آرام و کند پخش کرده و در زمان بسیار کوتاهی کاهش استرس خود را حس خواهید کرد.
موتسارت کاری فراتر از آرام کردن شما انجام میدهد. تحقیقات نشان میدهند که موسیقی کلاسیک ذهن شما را قوی تر کرده و احساسات تان را درگیر میکند و همچنین باعث کاهش فشار خون، کاهش دردهای فیزیکی و افسردگی و همچنین کمک به خواب بهتر میشود.
۳ . استفاده کمتر از مدیا : تحقیقات نشان میدهند که در معرض قرار گرفتن سیل مستمری از اخبار بد و یادآوریهای ترسناک و بیمارگونه از مرگ، میتواند سطح استرس را افزایش دهد.
اگرچه رسانهها همیشه تراژدیها و آشفتگیها را برجسته میکنند، اما این اخبار یکجانبه امروزه به بالاترین حد خود رسیده است. برای مثال، اقتصاد دانان دفتر ملی پژوهش اقتصادی دریافتند که ۸۷% پوشش خبری مربوط به کووید در آمریکا منفی بوده است، در حالی که تنها ۵۴% پوشش خبری در اکثر کشورهای دیگر منفی بوده و این رقم در ژورنالهای علمی ۶۵% بوده است.
اگر نمیخواهید که کاملا از رسانهها دوری کنید، پس تنها ۱۵ تا ۲۰ دقیقه را در روز صرف تماشای آنها کنید.
۴ . صرف زمان کمتر با تکنولوژی : تحقیقات نشان میدهند که مردم هرچه بیشتر با کامپیوتر و گوشی همراه خود استفاده کرده و وابستگی بیشتری پیدا کنند، بیشتر احساس استرس خواهند کرد. در واقع، استفاده بیش از حد از تکنولوژی مرتبط با انواع علائم مربوط به سلامت ذهنی ضعیف نظیر افسردگی بوده است.
دانشمندان مطمئن نیستند که دقیقا عامل ایجاد چنین مشکلی چیست، اما این رابطه انکار ناپذیر است. هرچه بیشتر با دیوایسهای خود وقت صرف کنیم، وضعیت ذهنی مان نیز بدتر خواهد شد.
۵ . صرف زمان بیشتر با مردم : صرف زمان با مردم، مخصوصا نزدیک ترین و عزیزترین افراد، یکی از بهترین راهها برای کاهش استرس و از بین بردن اضطراب میباشد. بنابراین ملاقات رو در رو با مردم را جز اولویتهای خود قرار دهید، حتی اگر کمی برایتان سخت باشد.
۶ . ترک سیگار
با توجه به آسیب شدیدی که سیگار کشیدن به دستگاه تنفسی و ایمنی وارد میکند، مشخص است که چرا بسیاری از تحقیقات به شکل مستمر نشان دهنده رابطه مثبت به سیگار کشیدن و مرگ مرتبط با کووید میباشند.
خبر خوب این است که پس از ترک کردن، زمان زیادی لازم نیست تا سلامت سیستم قلبی عروقی و تنفسی رو به بهبود رود تا سبب کاهش ابتلا به کووید شود. و اگر قبلا در زمینه ترک کردن تلاش کرده و شکست خورده اید، در زیر سه استراتژی برای کمک به شما ذکر شده است :
۱ . درمان جایگزینی نیکوتین (NRT)
۲ . مصرف داروهای غیر نیکوتینی نظیر وارنیکلین یا بوپروپیون
۳ . استفاده از روشهای درمانی نظیر درمان رفتاری-شناختی
۷ . استفاده از یک رژیم غذایی سالم
هنگامی که بدن شما با ویروسی نظیر کووید درگیر میشود، سیستم ایمنی تان پروتئین ها، سلولهای ایمنی و مولکول هایی را تولید کرده که سریعا به مبارزه با عفونت میروند.
به منظور سازماندهی این حمله مولکولی، بدنتان از مواد مغذی تامین شده حاصل از مصرف غذا استفاده میکند. و چندین تحقیق نشان میدهند که هرچه ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی کمتری دریافت کنید، مواد خام کمتری برای تقویت واکنشهای ایمنی در دسترس خواهد بود، و احتمال مریضی شدید در شما بیشتر میشود.
بنابراین، یک راه آسان برای بهبود سیستم دفاعی بدنتان استفاده از یک رژیم غذایی سالم میباشد، که شامل ارکان زیر میباشد :
۱ . دریافت تعداد کافی کالری و مقادیر کافی پروتئین، کربوهیدرات و چربی برای حفظ یک ترکیب بدنی سالم
۲ . دریافت مقادیر کافی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و دیگر مواد مغذی برای عملکرد مطلوب بدون مصرف مکمل
۳ . مصرف آب کافی
و اگرچه هیچ قانون دقیق، سریع و مطلقی در زمینه میزان مصرف یا عدم مصرف یک غذا یا گروههای غذایی وجود ندارد، اما یک رژیم سالم همچنین شامل مقادیر زیادی از مواد غذایی کامل، مغذی و نسبتا غیر فراوری شده نظیر میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، گوشتهای کم چرب، ماهی، لبنیات، آجیل ها، دانه ها، حبوبات و روغنهای گیاهی میباشد.
یک قانون کلی خوب این است که حداقل در روز ۲ تا ۳ وعده میوه و ۳ تا ۵ وعده سبزیجات، به همراه مقادیر اضافه قلات کامل، حبوبات، آجیلها و دانهها بر اساس سلایق و کالری مورد نیاز مصرف کنید.
۸ . صرف زمان در محیط بیرون
تنها چند سال قبل، ویتامین دی را به عنوان “ ویتامین استخوان “ میشناختند، و حتی امروزه نیز بسیاری از پزشکان همچنان معتقدند که کاربرد اصلی این ویتامین برای حفظ سلامت استخوانها میباشد.
اگرچه این گفته درست است، اما کمبود سطح ویتامین دی همچنین میتواند احتمال بروز بسیاری از بیماریها از جمله بیماری قلبی، سکته، برخی سرطان ها، دیابت نوع ۱، ام اس، سل و حتی کووید را افزایش دهد.
برای مثال، در یک تحقیق انجام شده توسط دانشمندان مرکز پزشکی گالیله، محققان دریافتند افرادی که دچار کمبود ویتامین دی بودند، ۱۴ برابر بیشتر در خطر ابتلا به فرم شدید کووید نسبت به افراد دارای سطح کافی ویتامین دی، بودند.
به علاوه، محققان دریافتند که نرخ مرگ و میر در میان افرادی که دارای سطح کافی ویتامین دی بودند حدود ۲.۳% بود، اما در افراد دارای کمبود ویتامین دی این نرخ به ۲۵.۶% افزایش پیدا کرد.
جدایی از مصرف مکمل، یکی از بهترین راهها برای حفظ سطح ویتامین دی در منطقه مطلوب، صرف زمان زیر نور خورشید میباشد.
یک نقطه شروع خوب این است که ۳۰ دقیقه را در روز در محیط بیرون سپری کنید. این میزان زمان برای تولید کمی بیشتر ویتامین دی و کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سلامت ذهنی ضعیف کافی میباشد. با این بیان، اگر در مناطق سرد زندگی میکنید و مجبورید برای محافظت در برابر سرما خود را کاملا بپوشانید، پس مصرف مکمل دی راهکار شما میباشد.
۹ . مصرف مکملهای مناسب
متاسفانه، هیچ قرص، پودر یا محلولی شما را در برابر کووید مصون نمیکند.
اما تعدادی مکمل وجود دارند که اینطور به نظر میرسد میتوانند سبب کاهش ابتلا به کووید شوند، که عبارتند از :
۱ . اسیدهای چربی امگا ۳ : تحقیقات نشان میدهند که روغن ماهی باعث کاهش التهابات سیستمیک شده و بنابراین ممکن است باعث کاهش ابتلا به کووید و مرگ ناشی از آن شود.
۲ . ویتامین ث، ویتامین دی و سلنیم : تحقیقات نشان میدهند که حفظ سطح بالای ویتامین ث، ویتامین دی و سلنیم، سبب کاهش ابتلا به کووید شدید می شود.
۳ . ال سیترولین : ال سیترولین باعث افزایش تولید گازی به نام نیتریک اکسید شده که باعث گشادی عروق و بهبود جریان خون میشود. اگرچه تحقیقات در ابتدای کار میباشند، اما نتایج اولیه نشان میدهند که ال سیترولین ممکن است سبب کاهش ابتلا به کووید شود و کاهش شدت علائم کوید نظیر نفس تنگی و درد سینه کمک کند.
۴ . کوئرستین : کوئرستین یک رنگدانه طبیعی یافت شده در میوه و سبزیجات بوده که میتواند به عنوان ضد التهاب، آنتی اکسیدان و ضد درد در بدن عمل کند. برخی تحقیقات پیشنهاد داده اند که کوئرستین ممکن است به کند کردن گسترش کووید در بدن از طریق جلوگیری از عفونت سلولهای جدید کمک کند، که این امر ممکن است به کاهش شدت علائم و طول دوره بیماری کمک کند و در نتیجه سبب کاهش ابتلا به کووید نیز شود.
۵ . روی : به دلیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی، چندین تحقیق توصیه کردهاند که روی ممکن است بتواند به عنوان یک “ سپر “ اضافه در برابر عفونت هایی نظیر کووید عمل کند.
۶ . ملاتونین : تحقیقات نشان داده اند که خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و تعدیل کنندگی سیستم ایمنی ملاتونین ممکن است بتواند به کاهش ابتلا به کووید و کاهش شدت علائم کووید هنگامی که در مراحل اولیه بیماری مصرف شود، کمک کند.
۷ . سیاه دانه : تحقیقات اولیه نشان میدهند که سیاه دانه ممکن است روند ریکاوری در افرادی که به فرم خفیف کووید مبتلا شدهاند، را سریع تر کند و به طور کل سبب کاهش ابتلا به کووید نیز شود.
۸ . دهان شویههای ضد ویروسی : تحقیقات نشان میدهند که شستشوی دهان تان با دهان شویههای ضد ویروزی حاوی کلرهگزیدین، پوویدون آیوداین یا ستیل پیریدینیوم کلوراید ممکن است به کاهش بار ویروسی در بزاق کمک کرده، که این امر ممکن است به کاهش احتمال گسترش ویروس، تسریع ریکاوری و کاهش ابتلا به کووید کمک کند.